събота, 16 април 2011 г.

Ревю: Господарят на войната иска вечността (Безсмъртни слез залез слънце, #1)


Заглавие: Господарят на войната иска вечността
Поредица: Безсмъртни след залез слънце #1
Автор: Кресли Коул
Страници: 113
Език: Английски
Жанр: Фентъзи, фантастика, любовен роман, исторически роман, екшън
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки.
Издателство: Simon & Schuster
Дата на издаване: 2006

#Мой рейтинг за книгата
#Мой рейтинг за корицата – 2,5 – Ако бях от типа читатели, които си избират книги по кориците никога нямаше да я прочета. Самата корица просто не ме грабва! Добре че ми я препоръчаха иначе никога нямаше да открия този свят на Кресли Коул!

~Анотация~
През 1700 година, преди да бъде превърнат във вампир, Николай Рот е бил жесток/безмилостен военачалник – господар на войната. Сега той е генерал на въстанала армия от вампири и трябва да намери своята невеста – единствената жена, която може да го накара да се почувства отново жив. След като е превърнат във вампир той не може вече да се наслаждава на ударите на сърцето си и не може да вдишва въздух, което следователно го прави по-слаб от пълнокръвните вампири. Той иска да си намери невеста заради мощта/силата, която би могла да му донесе и направо не може да повярва, когато сърцето му започва да бие за Мист Желаната – луда, фея, митологично същество.
Мист е известна по света като най-красивата валкирия. От една страна тя е смразяващо свиреп войн, от друга страна тя е подвеждаща съблазнителка, „която може да те накара да я пожелаеш, дори в момента, в който те убива”. Тя е посветила живота си на това да пази и защитава едно старинно могъщо бижу, както и на това да се бори срещу вампирите. А точно сега Мист е открила и начин, по който може да измъчва един от тях, защото с ударите на сърцето на Рот идва и всепоглъщащото го сексуално желание, което само тя може да задоволи.
Мист го избягва в продължение на пет години, но най-накрая, след дълго преследване, той я притиска до земята и открадва бижуто, като я заставя да му се подчини напълно. Докато Рот притежава бижуто, той може да я накара да направи всичко. Той решава да я накара да му се подчини, за да може и тя самата да изпита на свой гръб агонизиращата, неспирна страст, на която нарочно го е подложила в продължение на половин десетилетие.
Когато Рот разбира, че иска от нея нещо повече от страст, той я освобождава. Но дали Мист ще се върне при него?
Героинята се нуждае от подходящия мъж, за да освободи истинската си същност на съблазнителка.
Превод на анотацията – petia

~Ревю~
Това е първата книга от поредицата „Безсмъртни след залез слънце” на Кресли Коул. Първоначално е била публикувана в Антологията „Играй лесно за да получиш” в която се намират разказите на Шерилин Кениън и Джейд Блек през 2006, но по-късно е излязла със заглавието „Господарят на войната иска вечността”.
Забравете че свръхестествените същества не съществуват. Това е лъжа и Кресли Коул го доказва. Има хиляди различни видове: от Вампири до Ликой, от Фурии до Превръщачи, от Феи до Валкирии(Диси).
Не се стряскайте когато започнете книгата. Не това не е мит, въпреки че започва с лукавото великолепие на Один и веселата и феиска красота на Фрея* (Норвежка митология). Главните герои и историята са съвсем различни и вероятно по-голямата част от вас не са чели книги за Валкирии. Валкирии ли? Да, точно така.
Главната героиня Мист, безсмъртна позната още като Желаната, а и както в последствие я описват като „лудата безсмъртна езичница”, е Валкирия (Диса), чието предпочитано оръжие са мъжете. Физически погледнато тя изглежда като двадесет и пет годишна, секси мацка, с безупречна кожа, коралово розови устни и огнено червена коса, но всъщност не е. Тя е Валкирия(Диса), която е на хиляди години, чиято майка е била яростна Пиктийска принцеса – която е забила кинжал в сърцето си за да не бъде отвлечена от жива от врага и от боговете. Мист не остарява, не се храни защото взима електричеството от земята и преобразува емоциите си в светкавици. Тя е била убийца и курва на Римският сенатор. Мист Желаната ненавижда мъжете и са наслаждава на това да ги изтезава, точно както те постъпват с нея. Покрай всичките си жертви от мъжки пол използва ли я през годините, тя е спечелила и друго име – Мист Завоевателката. Но Мист не е единствената Валкирия която ще срещнете в книгата. Тя живее заедно с още други също толкова секси и опасни Валкирии. Лусия Стелецът, Реджин Лъчезарната, Никс Пророчицата, най-голямата от всички сестри и с черна коса до кръста. Даниела Ледената – тя от рода на ледените феи и не може да докосва никой друг без да чувства силна болка, освен ако не са от нейният вид; Емайлин детето което е хибрид между Валкирия и вампир; и не на последно място разбира се техният лидер Аника. Всички те са с остър и груб език, но и знаят как да се пазят една друга. Любопитен факт е че Мист обича да играе на Хbox.
Но да не забравяме и мъжкото присъствие в книгата. Николай Рот – естонец с гъста, права, черна коса подстригана неравномерно. Той има белези по ръцете и тялото, и с добре оформени мускули. Той е вампир, на хиляди години, но изглежда така сякаш е на тридесет и пет, и е познат като Господарят на войната. С маталическо сивите си очи успява да внуши на всеки какво да прави и да плаши враговете си до смърт. Той е вампирът с когото не бихте искали да си имате работа. Той е повелителя. Споменах ли че има и Мазерати Спайдър? Не? Е, вече знаете че въпреки че изпитва чувства, се облича със стил и кара страхотна кола. Какво му липсва ли? Годеница разбира се. Но Николай не е единственият мъжки персонаж, който ще ви грабне. Той има още трима братя – Мърдок, Конрад и Себастиан. А и Кристофф Справедливият Крал също не е за изпускане – с буйният си нрав и заповедите си, ще сте готови на всичко само за да чувате гласа му.
Но какво става когато съберете Мист Прелъстителката и естонеца Николай? Една стабилна комбинация от здрав бой, много емоции, голи тела и заповеди, които първоначално ви се струват глупави и неизпълними, но докарващи ми до екстаз. В книгата ще срещнете сцени които ще ви държат на нокти всеки път когато погледнете душ или голяма спалня. Така че хващайте книгата и четете, защото емоциите които сте изпитали когато сте чели други книги с апетитни сцени са нищо в сравнение с тази.

~Цитати от книгата~
-Как е името ти? (Николай)
-Какво искаш да е? (Мист)
-Вампир ли си? (Николай)
-Не и от последният път когато проверих? (Мист)
--
-Ще се съблечеш пред вампир, чието име дори не знаеш? (Николай)
-Прав си! Как е името ти? (Мист)
-Отговорът ми ще бъде учтив като твоят. Какво искаш да е? (Николай)
-Някое което пасва на страхлив, престарял вампир господар на войната. (Мист)
--
-На колко си години? (Николай)
-Физиологически съм на двадесет и пет. Хронологически, не съм на толкова. (Мист)
--
-Ще започна с най-главното. Какво си ти? (Николай)
-Една от Pussy Cat Dolls? – отвърна тя, веднага правейки леко поклащане от погледа му. – Съдия, жури и екзекутор? – той се намръщи. Очите й се ококориха. – Гост! Какво? Наистина. Не? Мацка в Страната на играчките? (Мист)
--
-Рот! Неправи това! (Мист)
-Пет години в Ада. – подигра й се той, обхващайки задника й грубо. – Заслужаваш да бъдеш чукана докато не можеш да вървиш. (Николай)

~Други книги от поредицата~
         

~Други книги от същата авторка~
    

Моля не копирайте информацията!
Ревюто за вас изготви Мимс (Vampire Lady

Няма коментари:

Публикуване на коментар