понеделник, 4 април 2011 г.

Предстоящо издание: Град от паднали ангели (Реликвите на смъртните, #4) - Касандра Клеър от изд. Ибис през Април в България

Издателство Ибис успяха да ни зарадват с новината, че четвъртата книга от поредицата “Реликвите на смъртните: Град от паднали ангели” на Касандра Клеър ще излезе през април (все още не се знае на коя дата)! Само да отбележа, че книгата в Америка също ще излезе през април (на 5ти)! Корицата на българското издание е вече готова, а също така ще ви предоставя и резюме на книгата, заедно с няколко трейлъра!

Заглавие: Град от паднали ангели
Поредица: Реликвите на смъртните, #4
Автор: Касандра Клеър
Издателство: Ибис
формат: 14,5х21 см
страници: 424
мека корица

 

 

Любов, кръв, предателство и отмъщение - залозите са по-високи от всякога в Града на Падналите Ангели. Саймън Люис има доста проблеми приспособявайки се към новият си живот като вампир, особено сега, когато едва вижда най-добрата си приятелка Клеъри, която е взета да се обучава за Ловец на сенки - и прекарваща времето си с гаджето си Джейс. Без да споменаваме напрежението на Саймън, който трябва да открие как да не се среща едновременно с две момичета. Какво трябва да направи вампир, обичащ дневната светлина? Саймън решава, че се нуждае от почивка и заминава извън града, само за да открие че тези зловещи събития го следват. Осъзнавайки че войната която си мислеха, че са спечелили може все още да не е приключила. Саймън трябва да се обади на приятелите си Ловци на сенки да спасят деня - ако могат да задържат разбитите си взаимоотношения достатъчно дълго за да отговорят на предизвикателството.

Ето и няколко трейлъра към книгата:

Също така ето ТУК ще намерите още един трейлър към книгата! Той е главно за Мурийн, която ще е една от много нови герои в книгата!


Заглавие: Град от кости
Поредица: Реликвите на смъртните, #1
Автор: Касандра Клеър
Издателство: Ибис
формат: 14,5х21 см
страници: 444
мека корица
цена: 13,90 лв.
ISBN: 9789549321265
ИЗТЕГЛИ ОТКЪС


Преди хиляда години ангелът Разиел смесил своята кръв с човешка и създал Нефилимите. Полухора, полуангели, те бродят в нашия свят, невидими, но винаги край нас – те са нашите защитници.
Наричат себе си Ловци на сенки.
Ловците на сенки следват законите, записани в Сивата книга, дадена им от ангела. Тяхната мисия е да защитават нашия свят от нашествениците, идващи от други измерения и наречени демони – същества, които бродят между световете и унищожават всичко по пътя си. Ловците на сенки имат за задача и да пазят мира сред Долноземците: полухора, полудемони, познати ни като магьосници, вампири, върколаци и феи.
В своята мисия те са подкрепяни от тайнствените Мълчаливи братя, чиито устни и очи са зашити. Мълчаливите братя властват над Града от кости, гробищен град, разположен под улиците на Манхатън, в който се пазят телата на мъртвите ловци на сенки. Мълчаливите братя съхраняват информация за всеки ловец на сенки от самото му раждане. У тях се намират и Реликвите на смъртните, трите свещени предмета, които ангелът Разиел дал на своите деца: Меч, Огледало и Бокал.
Хиляда години нефилимите са пазили Реликвите на смъртните. Ала това е било преди Въстанието, което за малко не унищожило тайния свят на ловците на сенки. Макар Валънтайн, ловецът на сенки, предизвикал Въстанието, отдавна да е мъртъв, пораженията, които оставил след себе си, така и не се изличили.
Изминали са петнайсет години от Въстанието. Август е. Улиците на Ню Йорк се пукат от палеща жега. Сред Долноземците се носи слух, че Валънтайн се е завърнал и води със себе си армия от Бездушни.
А Бокалът на смъртните е изчезнал...

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


Заглавие: Град от пепел
Поредица: Реликвите на смъртните, #2
Автор: Касандра Клеър
Издателство: Ибис
формат: 14,5х21 см
страници: 404
мека корица
цена: 13,90 лв.
ISBN: 9789549321364
ИЗТЕГЛИ ОТКЪС


В това спиращо дъха продължение на „Град от кости“ Касандра Клеър отвежда своите читатели обратно в мрачния Ню Йорк и света на долноземците, където любовта крие опасности, а властта и силата се превръщат в смъртоносни изкушения.

Клеъри Фрей просто иска животът й отново да бъде нормален. Тя с удоволствие би прекарвала повече време със своя най-добър приятел Саймън. Но ловците на сенки са на друго мнение – особено нейният новооткрит брат Джейс.
Бокалът все още не е намерен, а сега е открадната и втората реликва на смъртните – Мечът. И за да се усложнят още повече нещата, някой в Ню Йорк избива долноземци. Валънтайн ли е отговорен за убийствата, и ако е той – какво цели с това?


Заглавие: Град от стъкло
Поредица: Реликвите на смъртните, #3
Автор: Касандра Клеър
Издателство: Ибис
формат: 14,5х21 см
страници: 480
мека корица
цена: 15,90 лв.
ISBN: 9789549321449
ИЗТЕГЛИ ОТКЪС

„Град от стъкло“ ще ви остави без дъх! Ще ви грабне от първите страници и ще ви държи в напрежение, докато не затворите и последната. Наситена с емоционален заряд и неочаквани обрати. Дългоочакваната развръзка. Отговорите на въпросите.

Третата книга ни отвежда в столицата на нефилимите – Аликанте, Градът от стъкло. Разтърсван от подмолни интриги, светът на ловците на сенки е под заплаха. Ситуацията се изостря. Войната с Валънтайн и армията му от демони изглежда неизбежна. Започва битката за третата реликва на смъртните – Огледалото...

Бестселър на НЮ ЙОРК ТАЙМС, ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ, Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ, УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ, ИНДИ БАУНД И АМАЗОН.


ЗА ПОРЕДИЦАТА

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД ОТ ПАДНАЛИ АНГЕЛИ – книга четвърта (2011)
ГРАД ОТ ИЗГУБЕНИ ДУШИ – книга пета (2012)
ГРАД ОТ БОЖЕСТВЕН ОГЪН – книга шеста (2013)
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.

Избрана е вече и актрисата която ще играе Клеъри – Лили Колинс!

 

ОЧАКВАЙТЕ:
*официална анотация;
*дата на издаване на книгата в България;
*откъс от книгата;

П.П. Моля не копирайте информацията! Резюмето на четвъртата книга е преведено от мен, а информацията идва директно от издателство ИБИС!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар