понеделник, 11 април 2011 г.

Предстоящ филм: Dylan Dog: Dead of Night (29ти април 2011 САЩ)

Заглавие: Dylan Dog: Dead of Night
Премиера: 29ти април 2011 (САЩ)
Жанр: Трилър, Криминален, Ужаси
Сценаристи: Томас Дийн Донъли, Джошуа Опънхаймер, Тициано Склави
Режисьор: Кевин Мънроу
В ролите: Анита Брием, Брайън Стийл, Сам Хънтингтън, Тай Дигс, Брендън Рут, Питър Стормеър
Разпространител: Platinum Studios
IMDB: Тук
Официален сайт: Тук
Резюме: Пригответе се за смъртоносните приключения на Дилън Дог /Брендън Рут/, който издирва чудовища в блатистите райони на Луизиана, облечен с характерните за него червена тениска, сини дънки и черно яке.
Втори филм за Кевин Мънроу, след успешната екранизация за голям екран на култовата анимационна поредица за костенурките нинджа. В ролите Брендън Рут /”Зак и Мири правят порно”/, Питър Стормеър /”Фарго”, „Танцьорка в мрака”/ и Тай Дигс /”Чикаго”/.
Интересни факти:
1. В комикс поредицата действието се развива в Лондон, във филма е в Ню Орлиънс. Режисьорът Кевин Мунро първоначално бе планирал да заснеме филма в Ню Йорк, но докато са тествали местата за снимки, той се е вдъхновил в това действието да се развива в Ню Орлиънс. Отдавайки се на промяната, той е казал на New Orleans Times-Picayune (местен вестник), че иска филмът да казва "Ню Орлиънс" колкото е възможно повече.
2. В комикса Дилън е мрачен ексцентрик и алкохолик който има проблеми с майка си. Във филмът Дилън е представен малко по-оптимистичен. И, да, "Дог" (куче) е истинското му презиме и в двете версии.
3. Режисьорът Кевин Мунро на "Дилън Дог" е човек на комиксите. Той не само е режисирал филмът за "Костенурките нинджи мутанти 2007", но също така е и написал комикс с много висока оценка за американският издател Dark Horse. Този комикс, Zombo Fantasmo, в момента се разработва за големият екран.
4. Разпространителят Platinum Studios се е специализирал в екранизирането на комикси. Може би сте чували за друг техен проект: Каубои и Извънземни (Cowboys and Aliens).
5. Дилън Дог има един вид духовен брат който изглежда като гробарят Франческо Деламорте, главният герой от култовата Италианска хорър-комедия от 1994 Гробарят, или "Деламорте, Деламор" както е известна в Италия. Франческо неточно оприличен на Дилън Дог, и изигран от Рупърт Еверет. По странно течение на обстоятелствата, видът на героят Дилън Дог е базиран върху Рупърт Еверет. Още по-странно? Франческо Деламорте в действителност е бил гост в комикса Дилън Дог.
6. Първоначално в италианският комикс, Дилън е имал помощник на име Граучо,  създателят на Граучо Маркс е имал качествата на истинската личност. Когато американското издателство Dark Horse е получило правата за принтиране на английският превод на Дилън Дог, Граучо е изрязан заради съдебни действие срещу наследниците на създателя му. Комиксът на Dark Horse Дилън Дъг има друг помощник на име Феликс, който изглежда подозрително на гладко избръснатият Граучо Маркс. Филмът от трета страна пък заменя, Граучо както и Феликс с друг немъртъв приятел на име Маркъс, чиято роля ще играе Сам Хинтингтън.
7. Актьорът Брандън Роут ще представи героят Дилън Дог във филма. Това е вторият път в който той ще поеме главната роля във филм вдъхновен от филм, първият разбира се бе Супермен се завръща от 2006 (в който също участва Сам Хънтингтън). Въпреки че това ще бъде първата роля на Роут във филм за вампири, може да не се окажат само слухове че се е явил на кастинг за филма Ходещите мъртви на Франк Дарабонт.
8. Дилън Дог се разшири отвъд комиксите още преди години. Свръхестественият следовател е бил звезда в повече от дузина видео игри и една настолна ролева игра: Gioco Di Ruolo Di Dylan Dog.
9. Американската премиера на филма бе забавяна няколко пъти преди да се затвърди точната  - 29ти април 2011. Dark Horse издаде Комбинирано издание на Досиетата на Дилън Дог през 2009 за да рекламира филма.
10. Филмовата премиера в Италия на 16ти март бе със смесени отзиви. Италианските отзиви изразиха разочарование, че филмът не бил верен с изходният материал. Филмът все още не е бил показван на Американските критици.


Трейлър на филма!


П.П. Моля не копирайте информацията! Интересните факти са преведени от мен.

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар