понеделник, 4 април 2011 г.

Новини от издателство Колибри!

Пресни, пресни новини от издателство Колибри!


Зададохме своите въпроси към тях и те ни удостоиха с отговорите им:

-Очаква ли се скоро да излезе деветата книга от поредицата “Анита Блейк – Ловецът на вампири”?
Отговор: За сега не се очаква!

Заглавие: Обсидианова пеперуда
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #9
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: Колибри
формат: 16,5х11,8 см
страници: 596
мека корица

 

 

Анита Блейк, упорита, секси екзекуторка на вампири, некромант и полицейски консултант за свръхестествени престъпления в Сейнт Луис, се залавя да лови чудовища в Ню Мексико в деветата книга от поредицата за "Анита Блейк - Ловецът на вампири" на Лоръл.К.Хамилтън. Едуард, наставникът на Анита в убийствата, моли Анита да му върне услуга, която тя му дължи след като уби подкреплението което той й бе донесъл за да я пазят. Той се нуждае от свръхестественият опит на Анита както и огневата й мощ. Нещо е одрало и осакатило някои от своите избрани жертви и е разчленило други. Едуард си няма и на представа какво същество може да бъде отговорно за такива ужасяващи престъпления.
Призовавайки Анита си има и своите недостатъци за Едуард, след като това означава да я пусне на свобода на негова територия. Анита е изненадана да открие че този обикновено агресивен мъж си има и личен живот, и е шокирана от способността му да бъде напълно различен от студенокръвен убиец какъвто го познава. Тя също така си има и проблеми с ченгето отговарящо за Абъркърки, който смята че силите й са зли. Преди всичко тя трябва да се справи със собствената си уязвимост - трябва да се опита да затвори връзките си с двамата си любовници - Жан Клод и Ричард, и да продължи сама, но това се оказва по-трудно от колкото е очаквала.


Книгите от поредицата които до сега са излезли в България:

Заглавие: Престъпни удоволствия
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #1
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: ИнфоДАР
формат: 16,5х11,8 см
страници: 440
мека корица
цена: 08,00лв
ISBN:954-761-184-4

 

Анита Блейк може да е малка и млада, но вампирите я наричат Екзекуторката. Анита е некромант и ловец на вампири във време, когато вампирите са защитени със закон - докато не станат твърде непослушни. Сега някой избива невинни вампири и Анита се съгласява да помогне да открият кой и защо. "Остра като кол и блестяща като сребърен куршум, героинята на Лоръл Хамилтън ви всмуква в своя изумителен свят като целувка на вампир." - Дж. Д. Роб


Заглавие: Усмихнатият труп
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #2
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: ИнфоДАР
формат: 16,5х11,8 см
страници: 536
мека корица
цена: 10,00лв
ISBN:954-761-192-5

 

Лоръл К. Хамилтън въвежда читателите в опасния живот на Анита Блейк, съживител и ловец на вампири – толкова добра във вдигането на мъртъвци, колкото и в екзекутирането на немъртви. Сега, едно създание, отдавна преминало в гроба, връхлита Сейнт Луис като кървава вълна. На Анита и’ предстои да научи, че някои тайни е по-добре да останат погребани – а някои хора са по-добри мъртви...



Заглавие: Циркът на прокълнатите
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #3
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: ИнфоДАР
формат: 16,5х11,8 см
страници: 488
мека корица
цена: 10,00лв
ISBN:954-761-211-5

 

В своите романи Лоръл Хамилтън ни представя Анита Блейк, ловец на вампири в свят на свръхестествени удоволствия. И болка. Когато един могъщ, хилядолетен вампир връхлита Сейнт Луис, между немъртвите се разразява битка, от чийто изход зависи душата на града и животът на Анита...


Заглавие: Кафето на лунатиците
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #4
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: ИнфоДАР
формат: 16,5х11,8 см
страници: 596
мека корица
цена: 12,00лв
ISBN:978-954-761-286-0

 

С Анита Блейк получавате двама експерти по свръхестественото в едно – съживител и убиец на вампири. Тя е една от добрите в свят, пълен с лоши създания. Свят, който оживява в бестселъровите романи на Лоръл К. Хамилтън. Сега Анита е влюбена във водача на местната глутница върколаци. Тя вече е преживяла повече от всеки друг, но този път любовта може да причини смъртта и` . „Твърде много ли беше да искам някой, който е човек? По дяволите, познавах доста жени на моята възраст, които въобще не можеха да си уредят среща. И аз бях от тях преди Ричард. Добре де, Жан-Клод би ме извел, но аз го отбягвах. Не можех да си представя да излизам с него, сякаш е обикновен човек. Можех да си представя, че правим секс, но не и че излизаме...”


Заглавие: Кървави кости
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #5
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: ИнфоДАР
формат: 16,5х11,8 см
страници: 590
мека корица
цена: 13,00лв
ISBN:978-954-761-341-6

 

Ловецът на вампири Анита Блейк е изцяло посветена на работата си, но този ден е по-тежък от обикновено. Тя получава две задачи, които ще накарат дори закалената в борбата с вампирите Екзекуторка да се съмнява в способностите си: вдигането на цяло гробище двестагодишни трупове и разгадаването на убийството на трима тийнейджъри от Мисури, извършено по невиждан до момента начин... ... щом се съмнеше, някои от нас щяха да са живи, а някои не. Естествено, може би ставаше дума само за един наскоро умрял вампир, с който трябва да се справим. Ако беше така, можеше всички да посрещнем изгрева. Но не бях живяла толкова дълго само като се надявах на най-доброто. Да предполагаш, че ще се случи най-лошото беше по-безопасно. И обикновено по-вярно.


Заглавие: Убийствен танц
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #6
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: ИнфоДАР
формат: 16,5х11,8 см
страници: 612
мека корица
цена: 14,00лв
ISBN:978-954-761-466-6

 

Мъртвите й се подчиняват. Немъртвите се страхуват от нея. Анита Блейк, аниматор и ловец на вампири, живее двойствен живот – както и двойствен любовен живот, разкъсвана от любовта си към двама мъже – главния вампир и господар на града Жан Клод и върховния върколак Ричард. Но когато Анита става обект на желание – с обявена награда за главата и` , тя ще бъде принудена да извърши нещо, което никога не си е представяла – да избере между двамата... ... докато някой се опитва да я убие. Нищо ново на хоризонта, но този някой се е обърнал за помощ към експерт... дали Анита ще се изплаши? Утре, някъде, някой ще има списък с поръчкови убийства и нейното име ще фигурира в него. Поредното страшно и страстно преживяване на Анита Блейк.


Заглавие: Огнено жертвопринушение
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #7
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: Колибри
формат: 16,5х11,8 см
страници: 576
мека корица
цена: 15,00лв
ISBN: 978-954-529-773-1

Коя жена изглежда безупречно за вечерта, с елегантна и възбуждаща рокля, а в същото време е въоръжена до зъби, готова за всяка ситуация? Отговорът е Анита Блейк. Може ли една жена да се е разделила с алфата на върколаците, защото пред очите й той е изял другиго, и въпреки това неговата глутница да я признае за своя лупа? Отговорът е Анита Блейк.

Възможно ли е една жена да накара любовника си да усети омайващия вкус на храната, без да е преглътнал дори хапка? Отговорът е Анита Блейк.

В тази изключително динамична градска приказка животът профучава през героите и читателя по други, различни от общоприетите, правила. Тук си дават среща силни характери – красиви, манипулативни и хипнотични. Тук отношенията между героите са градени със столетия и са оплетени на свръхестествено ниво, а това отваря вратите към светове, в които читателят се потапя с увлечение, жаден за още. И ето, седмата книга от поредицата „Анита Блейк, ловецът на вампири“, не само предлага още, но е и обсебваща като целувка на вампир.

„ДА ЗАДАВАШ ВЪПРОСИ Е ПРЕКРАСНО, НО САМО АКО ЗНАЕШ ОТГОВОРИТЕ. АКО ПИТАШ, НО СИ ИЗНЕНАДАН ОТ ОТГОВОРА, ПРИЛИЧАШ НА ГЛУПАК. НЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ПРАВИШ НА СТРАШЕН, КОГАТО ИЗГЛЕЖДАШ НЕДОСТАТЪЧНО ИНФОРМИРАН.“


Заглавие: Синя луна
Поредица: Анита Блейк Ловецът на вампири, #8
Автор: Лоръл К. Хамилтън 
Издателство: Колибри
формат: 16,5х11,8 см
страници: 528
мека корица
цена: 15,00лв
ISBN: 978-954-529-834-9

 

Добре дошли в света на Анита Блейк - некромант, съживител на зомбита и безстрашен екзекутор на вампири. Свят, в който свръхестествени създания, излезли от митове и легенди, живеят сред хората, а вампирите не са само сеещи смърт чудовища, но и прелъстителни любовници.

Ричард, бившият приятел на Анита, е арестуван по обвинение в изнасилване в Майъртън, щата Тенеси. На карта са заложени не само неговата чест и професионалната му кариера, но и ревниво пазена тайна - след няколко дни ще настъпи пълнолуние и той ще се преобрази във върколак.

Анита заминава при него с антураж от вампири, върколаци и леопардлаци, които да я охраняват с цената на живота си по заповед на Жан-Клод, вампир-господар и настоящ любовник на екзекуторката.

Скоро Анита открива, че освобождаването на бившия й приятел ще бъде далеч по-трудно, отколкото е допускала. Някой прави черни магии… Някой, който е продал душата си на дявола.


Лорън Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.

-Кога ще излезе третата и последна книга от трилогията Пророчеството на сестрите?
Отговор: Книгата ще започне да се превежда до месец, но кога ще излезе все още не можем да кажем.

196628_199966930024220_180079758679604_618656_5523715_nЗаглавие: Огнен кръг
Поредица: Пророчеството на сестрите, #3
Автор: Мишел Зинк
Издателство: Колибри
формат: 13х20 см
страници: 352
мека корица

 

Лия се отправя на пътешествие да открие последните ключове, да намери липсващите страници от Пророчеството и да убеди сестра си Алис да й помогне или да рискува живота си опитвайки се. Лия има на своя страна любимият си Димитри, а Алиса своят Джеймс, мъжът който някога обичаше сестра й и може би все още я обича. Джеймс не знае истината за никоя от сестрите, или пророчеството което ги разделя. И Алис възнамерява да остави нещата по този начин.
Има някои тайни които сестри не трябва да споделят. Защото когато го направят, това ще ги унищожи. До този зашеметяващ извод е стигнала авторката на трилогията Пророчеството на сестрите, казвайки "довиждане" на читателите!


Книгите от поредицата които до сега са излезли в България:

Заглавие: Пророчеството на сестрите
Поредица: Пророчеството на сестрите, #1
Автор: Мишел Зинк
Издателство: Колибри
формат: 13х20 см
страници: 272
мека корица
Цена: 12,00 лв
ISBN: 978-954-529-750-2 


Шестнайсетгодишната Лия Милторп и нейната близначка Алис току-що са останали пълни сираци. Върху близначките тегне древно пророчество, обърнало поколения сестри една срещу друга. За да избегне мрачната съдба и да остане в обятията на любимия си Джеймс, Лия трябва да доведе пророчеството докрай, преди това да стори Алис. Едва тогава ще разгадае мистериозните обстоятелства около смъртта на родителите си и значението на странния белег на ръката си, ще разбере и докъде може да стигне сестра й, за да я победи.

С „Пророчеството на сестрите“ американската писателка Мишел Зинк повежда читателя на незабравимо пътешествие, по време на което едната от сестрите взема съдбовно решение, а въздействието му излиза извън рамките на нормалното.

Това е първият роман от трилогията за двете сестри близначки.


Заглавие: Бранителката на портата
Поредица: Пророчеството на сестрите, #2
Автор: Мишел Зинк
Издателство: Колибри
формат: 13х20 см
страници: 284
мека корица
Цена: 12,00 лв
ISBN: 978-954-529-765-6

 

Битката между сестрите е в разгара си, а изходът й може да има катастрофални последици. Докато шестнайсетгодишната Лия Милторп търси начин да сложи край на древното пророчество, нейната близначка използва заложбите си, за да я победи. Алис няма да се спре пред нищо, за да накара сестра си да изпълни ролята си на Порта, отредена й в пророчеството. Но това не е единствената й цел. Тя се домогва и до Джеймс, приятеля на Лия.

Тази романтична история, изпълнена с готически ужас, ще се хареса и на млади, и на стари. Американската писателка Мишел Зинк уверено води читателя по сложната и заплетена сюжетна линия на поетичния разказ за Лия и Алис, като създава интересни и пълнокръвни герои и ни кара да примираме от напрежение.

„Бранителката на Портата“ е вторият роман от трилогията за пророчеството, тегнещо над двете сестри близначки.


Мишел Зинк живее в Ню Йорк. Обича античните митове и легенди, но никога не се задоволява с очевидното и винаги се пита какво би станало, ако... По този начин въпрос след въпрос се ражда „Пророчеството на сестрите“.

 


Издателство Колибри бе така добро да ни съобщи че е закупило правата за нова трилогия! Първата книга от нея поредица ще излезе най-рано до два месеца!

Заглавие: Призоваването Поредица: Най-тъмните сили, #1
Автор: Кели Армстрог
Издателство: Колибри
страници: 390
мека корица

 

 

 

Лоуи Сандърс вижда мъртви хора. Да, като по филмите. Проблемът е, че в истинският живот ако кажеш, че виждаш духове, получаваш еднопосочен билет до психиатричното отделение. На 15 години, Клоуи всичко, което иска е да намери своето място в училище и може би някое момче да я забележи. Но, когато разгневен призрак започва да я преследва, всички погледи попадат върху нея. Налудничавото й държание й спечелва пътуване до Лили Хаус, център за тийнейджъри с нарушено психично здраве. Отначало Клоуи е решена да не се противопоставя, но когато съквартирантката й изчезва тя вижда полтъргайст и изглежда, че и другите пацинети са били посещавани от паранормални същества. Може ли това да е съвпадение? Или Лили Хаус не е толкова тихо място, както изглежда...? Клоуи осъзнава, че ако не открие истината, тя ще бъде обречена да живее в психиатричното отделени за цял живот. Или съдбата й може да стане дори още по - лоша? Може ли тя да се довери на съучениците си и да разкрие тъмната тайна?


Заглавие: Пробуждането
Поредица: Най-тъмните сили, #2
Автор: Кели Армстрог
Издателство: Колибри
страници: 368
мека корица

 

 

Ако ме бяхте срещнали преди няколко седмици, вероятно щяхте да ме опишете като обикновена тийнейджърка. Сега животът ми се промени завинаги и съм толкова далеч от обикновените хора. Жив експеримент - освен, че мога да виждам призраци, бях й генетично подобрена от тайна организация, наречена Едисън Груп. Какво означава това? За тези, които започват аз съм некроман, чиито сили са извън контрол; Пробуждам мъртвите, без дори да се опитвам. Повярвайте ми, това не е сила, която бихте искали да притежавате.
Сега, бягам за живота си заедно с три мои необикновени приятели - очарователен магьосник, циничен върколак и недоволна вещица - ние трябва да намерим някого, който може да ни помогне преди Едисън Груп да са ни намерили първи.


Заглавие: Разплащането
Поредица: Най-тъмните сили, #3
Автор: Кели Армстрог
Издателство: Колибри
страници: 391
мека корица

 

 

 

Само преди две седмици, живота бе твърде предсказуем. Но това бе преди да видя първият си призрак. Сега, заедно със свръхестествените си приятели Тони, Дерек и Саймън, бягаме от Едисън Груп, която генетично ни промени, като част от техният зловещ експеримент. Крием се в безопасна къща, която не е толкова безопасна колкото изглежда. Ние ще си тръгнем скоро така или иначе, за да освободим тези които изоставихме и да превземем Едисън Груп... или така се надяваме.



П.П. Моля не копирайте информацията! Резюметата на 9та книга от Анита Блейк, на 3та книга от Пророчеството на сестрите и на поредицата на Кели Армстронг са преведени от мен, а информацията идва директно от издателство Колибри!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар