понеделник, 4 април 2011 г.

Новини от издателство СофтПрес!

Ето я и поредната доза информация от едно от издателствата с които нашият форум държи партньорска връзка и това е именно издателство СофтПрес!


Зададохме своите въпроси към него и получихме светкавичен отговори. Ето ги и тях:

-Кога да очакваме осмата книга от поредицата “Училище за вампири: Пробудена” от П.С.Каст и Кристин Каст?
Отговор: Очаквайте я в края на лятото!

Заглавие: Пробудена
Поредица: Училище за вампири, #8
Автор: П.С.Каст и Кристин Каст
Издателство: СофтПрес
формат: 13х20 см
страници: 227
мека корица

В началото на "Пробудена", сърцеразтуптяващата осма част от бестселър поредицата "Училище за вампири", Зоуи се е завърнала, почти цяла, от Отвъдното обратно в нашият свят като Висша Жрица на Дома на нощта. Приятелите й се радват да я видят отново, но след като загубва човешката си половинка, Хийт, ще бъде ли Зоуи или връзката й със супер сексапилният й Войн, Стар, същата? Стиви Рей е привлечена към Рефаим още повече, Гарванът с който тя споделя мистериозна и силна връзка, но той е опасна тайна, която я изолира от училището й, червените й новаци и дори най-добрите й приятели. Когато тъмната заплаха от страна на Неферет, която се приближава все повече и повече до достигане на нейният завъртян план за безсмъртие и разбира се завръщането на Калона,какво ще предприемат нашите приятели за да запазят Дома на нощта от това да бъде изгубен завинаги, и какво би направило едно отчаяно момиче за да предпази сърцето си за да не бъде разбито напълно?


-Има ли вероятност втората книга от поредицата “Хекс Хол: Демонично стъкло” да излезе през април?
Отговор: Няма. Книгата ще излезе през май месец!

Заглавие: Демонично стъкло
Поредица: Хекс Хол, #2
Автор: Рейчъл Хокинс
Издателство: СофтПрес
формат: 13х20 см
страници: 359
мека корица




Софи си мислеше че е вещица.

Това бе главната причина заради която я изпратиха в Хекс Хол, поправително училище за престъпни Феномен (известни като вещици, зооморфи и феи). Но това бе преди да открие семейната тайна и че момчето по което си пада, Арчър Крос, е агент на Окото, група която изтрива Феномените от лицето на земята.

Оказа се че Софи е демон, една от общо двата в света - другият е баща й. И най-лошото е че силите й заплашват да унищожат животите на всички които обича. Това е и причината поради която Софи е решила да отиде в Лондон за Пречистването, опасна процедура която ще унищожи силите й.

Но след като пристига, Софи прави шокиращо откритие. Новите й приятели? Те също са демони. Което означава че някой ги е пазил в тайна и планира да използва силите им, и вероятно не за добро. Междувременно, Окото е тръгнало по петите на Софи, и те използват Арчър за да я спрат. Но не е така сякаш тя няма чувства към него. Нали?


-Кога горе долу се очаква да се появи на пазара петата книга от поредицата Безсмъртните?
Отговор: В момента се превежда. През лятото някъде ще излезе!

Заглавие: Нощна звезда
Поредица: Безсмъртните, #5
Автор: Алисън Ноел
Издателство: СофтПрес
формат: 13х20 см
страници: 302
мека корица




След като се борят векове наред за да са заедно, бъдещето на Евър и Деймиън е пред последно изпитание, което ще накара читателите да останат без дъх. Не пропускайте следващата книга от бестселът поредицата "Безсмъртните", която ще омагьоса милиони хора по света!
Хевън все още обвинява Евър за смъртта на приятелят й Роман, без значение колкото трудно се опитва Евър да я убеди че е било нещастен случай. Сега тя е решена че трябва да убие Евър и да унищожи Деймиън заедно с Джуд по пътя си. Първата й крачка е да раздели Евър и Деймиън и има точното оръжие за това.
Скрита е ужасяваща тайна за Деймийн в един от миналите животи на Евър - тайна която показва на яве нови факти за връзката й с Джуд, и е толкова тъмна и брутална че може би е достатъчна да я раздели с Деймън веднъж за винаги. Докато Евър се изправя пред най-големите си страхове за момчето с което иска да прекара вечността, тя се оплита в смъртоносният капан на Хевън който ще ги унищожи.
Сега това ще я накара да вземе всичко което има - и ще се появят сили за които никога не е предполагала че има, за да се изправи лице в лице с най-страшният си враг. Но за да спечели, първо трябва да запита себе си: струва ли си собственото й оцеляване обричайки Хевън на вечност в мрак в Страната на сенките? И дали научавайки истината за миналото на Деймиън държи ключа към бъдещето й?

Интересна новина за феновете на поредицата: Summit Entertainment са сключили сделка за филмирането на поредицата “Безсмъртните”, чиято шеста и последна книга излиза в Америка през юни и спин-офф поредицата към “Безсмъртните” – “Райли Блум”, която ще се състои от четири книги (третата книга излиза през септември тази година)! Тоест ще видим и двете поредици филмирани в десет филма!


Издателство СофтПрес успя да ни зарадва с още една добра новина! Закупили са правата за още една невероятна поредица – “Синя кръв” на Мелиса де ла Круз! Една от поредиците феномени на световния пазар, смес от Gossip Girl (Клюкарката) и светът на модата и вампирска поредица, свързана с ангелите нефилими, представяща вампирите като паднали ангели. Поредицата се състои от седем книги, като седмата се очаква през 2012! В момента издателството подготвя първата книга, така че очаквайте я скоро!

Заглавие: Синя кръв
Поредица: Синя кръв, #1
Автор: Мелиса де ла Круз
Издателство: СофтПрес
страници: 302
мека корица

Скайлер Ван Ален е първокурсничка в престижното училище Дъшенс. Самотница по природа, но открива живота си в пълен хаос когато навършва 15. Внезапно тя става алергична към слънцето, жадува за сурова храна и ако се пореже кръвта й е синя. Скайлер си няма и на идея какво става с нея. Колкото повече странни неща започват да се случват, Скайлер трябва да стои на страна от семейството и приятелите си за да открие истината за синята си кръв. Но скоро се появяват и по-големи с които трябва да се справя. Когато в училището е намерено мъртво момиче, с мистериозни следи от ухапвания по врата си, Скайлер е по-объркана от всякога за наследство и съдбата си.

П.П. Моля не копирайте информацията! Всички резюмета са преведени от мен, а информацията идва директно от издателство СофтПрес!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

5 коментара:

  1. Здравейте! Лятото свърши, а книгата "Училище за вапмири - Пробудена" я няма никъде. Преди 5 минути прочетох и 7 - мата книга и много искам да си взема 8 -мата. Знаете ли дали ще я пуснат скоро или ... ?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей и на теб xxavatarxx! Лятото наистина свърши, но на скоро получихме информация от издателството че осмата книга от поредицата "Дома на нощта" ще излезе средата на октомври. А първата книга от Синьокръвните на Мелиса Де ла Круз ще излезе декември за панаира на книгата.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за информацията. Жалко че не излезе по-рано ...

    ОтговорИзтриване
  4. Книга 8 излиза през ноември в БГ ... надявам се че вече няма да правят промени ... Така поне казаха днес от софт прес

    ОтговорИзтриване
  5. 8 - мата книга излезна !!!
    :D :D :D

    ОтговорИзтриване