събота, 2 април 2011 г.

Ревю: Лунен ловец (История за клана Сази #1)

  • 10630692Заглавие: Лунен ловец
    Поредица: История за клана Сази #1
    Автор: Кати Кламп и С.Т.Адамс
    Страници: 376
    Корици:
    Меки
    Език: Български
    Размери: 20х12,5
    ISBN: 9789543302642
    Тегло: 386 грама
    Жанр: Фентъзи, фантастика, трилър, световна проза, художествена литература (преводна)
    Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки, убийства. Срещат се и герои с бисексуална ориентация.
    Издателство: Унискорп
    Дата на издаване: 7ми март 2011 (книга е вече на пазара)
    Цена: 14,00 лв

    #Мой рейтинг за книгата
    5
    #Мой рейтинг за корицата 4,5 - Хубава е, но си я представях с облика на Тони, а не на Сю. Въпреки всичко – браво на този който я е направил! Нямам търпение да видя на втората книга корицата!

~За авторките~

Jointphoto

С. Т. Адамс и Кати Кламп са бестселър авторки на USA Today. Творческото им сътрудничество започва през 1997 г. и се радва на невероятен успех. Двете успяват изключително умело да съчетаят индивидуалните си таланти, за да създават много и печеливши книги, с които привличат милиони почитатели на паранормалните приключения. Кати среща С. Т. Адамс и бързо схваща, че "хлябът си е намерил маслото", във въображението й кликват стотици идеи. Адамс подготвя сюжетните линии и богатата символика в романите, а Кати разработва екшън сцените и романтиката в едни изумителни за читателите измерения.

CathyBluepic

Кати живее в селце в покрайнините на Тексас със съпруга си, кучетата, котките и двадесет и четирите си кози!








CandOnyx

Сю е отседнала в момента в ареята около метрото в Девър заедно с кучето и котките си.











~Анотация~

Добре дошли в реалността на сази - върколаците, подвластни на Луната. Те живеят в стройна организация, на големи общности с шефове и дори нещо като правителства. За да се предпазват от човешкото население и да оцеляват, прилагат всевъзможни тактики. Наемният убиец Тони обитава именно този свят.
В света на човеците пък живее Сю. Тя е дълбоко нещастна, защото от години нейното семейство, особено майка й, жестоко я експлоатира и налага тотален контрол. Положението се влошава още повече, когато тя печели 200 милиона долара от тотото. Доведена до пълно отчаяние, Сю решава да сложи край на живота си, но няма сили да се самоубие и иска да си наеме убиец. Така се среща с Тони.
Необяснимата връзка между Тони и Сю е много силна, в дадени моменти дори четат мислите си. Най-големият грях във върколашкото общество обаче е да се чифтосаш с човек, а Тони го прави и последствията са неизбежни…
Лунен ловец предлага пълноценни герои, много динамика, романтика, чувство за хумор, невероятна фантазия и свръхестествени приключения в света на върколаците.


~Ревю~

Вълнуваща история в която са замесени богати и влиятелни хора, наемни убийци, мафията и не на последно място разбира се – вълците. Вълнуващ трилър който те грабва от първите си страници!

Цялото действие в книгата Лунен ловец се развива от мъжка гледна точка (това е голяма рядкост и е доста интересно да се види мъжката гледна точка на много от нещата които се случват в книгите). Тони Джодоне е ловец на глави. Изкарва си прехраната с тази работа и мисли за нея като нещо обикновено. Въпреки опасната си работа той също се занимава с инсталации на охранителни системи и обожава да играе хазартни игри. До сега Тони си мисли че няма какво да му липсва в живота – има пари, върши работата си с удоволствие и умее да се забавлява, но живота му поднася странна изненада – получава неочаквана задача като ловец на глави. Трябва да убие една жена, но не коя да е, а късметлийката която е спечелила от лотарията милиони долари. Тони се опитва да разбере и с течение на времето успява да открие истинският замисъл на задачата. Когато се среща с човека дал поръчката той открива че това е не кой да е, а самата Сю – Милионерката! Горкият Тони е стъписан от откритието и приема да се срещне насаме с нея. Часове преди пълнолунието той и Сю са в апартамента му – след часове в приказки и пиене на алкохол между двамата изниква искра. Следна една бурно прекарана нощ, Тони е пред дилема. Да убие ли отчаялата се от живота Сю или да бъде с нея за винаги? Но бурният живот на Тони продължава – част от мафията е по петите му и заради обърканите си чувства към Сю той се чувства задължен да я пази без да знае защо. Ще успее ли да нареди всички парченца от пъзела преди бомбата със закъснител да щракне и един от тях да умре пред очите на другият.

Завладяваща история, с бурни подправки смях, веселие, убийства, чувства, хазарт и разбира се вълчи проблеми!

Лично мнение: Книгата е невероятна! Прочетох я точно за броени часове! Заслужава си да се купи и де са прочете! Когато стигнете краят й ще искате още! Ще бъде като наркотик за вас!


~Други книги от поредицата~


Това са чуждите корици на книгите от поредицата! За сега книгите са осем и няма новини дали ще има още от тази поредица! Очаквайте скоро и българските корици от Унискорп!




~Други книги от авторките~

Друга поредица от двете авторки е “Робинята” (не е издавана до сега в България)! Книгите са само три и поредицата е завършена! Ето чуждите кориците на книгите! Ако желаете може да пишете в коментарите дали искате да направя ревю или просто да ви преведа резюметата на книгите от нея поредица, за да разберете повече!

Ревюто за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

1 коментар:

  1. Книгата "Лунен ловец" е много интересна и аз направо я обожавам.

    ОтговорИзтриване