неделя, 25 март 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…”– Ришел Мийд –авторката на поредицата “Академия за вампири” (13.03.2012)




Академията „Св. Владимир” не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители - дампирите.



Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и владеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.

Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Лиса трябва да бъде защитавана на всяка цена от стригоите: най-опасните и всяващи страх вампири – тези, които никога не умират.

Роуз Хатауей е дампир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.

Страхът е принудил двете най-добри приятелки да избягат от „Св. Владимир". И сега, след две години на свобода, те са заловени и върнати обратно в академията. Роуз трябва да продължи своето обучение за пазител, а Лиса да се завърне към социалния живот на кралските фамилии на мороите. Но зад тежките железни врати на академията техният живот е дори в по-голяма опасност отколкото навън, защото стригоите са винаги наблизо... 







За автора:


Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.



Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.


Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независмо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво. 




Очакваше ли, последният ред от "Кръвни връзки" да създаде такава сензация?
-Някак си се надявах да го направи, но някои от реакциите ме изненадаха! Няколко човека ми казаха че са захвърлили книгата през стаята от щастие когато прочели реда, което е забавно след като много хора също хвърлиха "Целуната от сянката" когато са прочели последният ред от книгата. Предполагам книгите ми са предназначени за такива реакции... да се надяваме, че това да е добре. Нещо ми подсказва че "Златната лилия" може да види някоя друга пречка. 

Какво можеш да ни споделиш за ролята на Дмитрий във втората книга?
-Ами, след като Сидни, Ейдриън, Джил и Еди са нашите звезди в поредицата, ролята на Дмитрий е повече поддържаща в сравнение с оригиналната поредица. Но феновете могат да бъдат сигурни, че той все пак ще прави това което може най-добре: да бъде секси, да сритва задници и да пуска по някоя друга мъдрост с руски акцент. 

Как ще продължи да се развива връзката между Сидни, Еди, Ейдриън и Джил?
-Тази група наистина е като малко семейство. Всеки един от тях расти и се изпратя предз нови предизвикателства в поредиците, което в последствие се откразява на връзките им един с друг. Имат си своите проблемни моменти, но в крайна сметка са близки и се подкрепят един друг. Анджелина от Пазителите се присъединява към кръга им в тази книга, което добавя още по-предсказуем (и забавен) елемент на всичко. 

Беше ли ти трудно да свикнеш да пишеш от гледната точка на Сидни в първата книга от "Кръвни връзки"?
-Много трудно. Във всяка поредица, дали ще е спин-офф или не, наистина трябва да познаваш разказвача добре, за да го представиш добре. Голяма част от това може да се научи "в процеса на писане", след като си написал едно солидно количество. Работя върху третата книга от поредицата в момента, и мисля че хванах цаката на Сидни - въпреки че никога няма да бъда толкова умна като нея. 

Ще има ли романс в "Златна лилия"?
-Има романс във всяка една част от тази книга. 


Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволението на екипа!



Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)


Няма коментари:

Публикуване на коментар