петък, 13 април 2012 г.

Рубрика "Интересни факти за книги..."–Нощни удоволствия (Нощни ловци, #2)–Шерилин Кениън (08.04.2012)

Когато Шерилин продава поредицата "Нощни ловци", вампирският жанр е бил в застой. Никой не е писал нищо което да се продава от толкова време, че се е наложило да използва думата "деймон" (демон) за да може New York Timеs да погледнат поредицата й.

Шерилин е започнала да пише "Нощните ловци" през 1986г. като кратки истории от ърбън фентъзи жанра. Много от тях са били публикувани в Sci-fi и Cutting Edge списанията. Първата книга от поредицата "Нощни ловци" е била завършена през 1991г.

"Нощни удоволствия" е била за първи път предложена на издател през 1991. Била е отказвана от всеки издател повече от веднъж в Ню Йорк, както и от малки издателски къщи и ebook издателства до 1999 когато издателство Св. Мартин най-накрая е закупило правата.

Понеже не е имало пазар за паранормалният жанр когато "Нощни удоволствия" е излязла, редактора на Шерилин бил ужасен да използва думата вампир на задната корица. Тя си е мислела че никой няма да купи вампирска книга, ако използват думата. Ръкописа е трябвало три пъти да бъде пренаписан докато се стигне до компромис.

Предварителните копия на "Нощни удоволствия" били толкова много, че книгата е стигнала в листата за най-добри продажби на Амазон до 6та позиция за зашеметяващите осем месеца преди официалното й издаване.

Търсенето на "Нощни удоволствия" е било толкова голямо, че се е налагало да се правят три нови препечатки с партиди още преди да се издаде.

"Нощни удоволствия" е спечелила следните награди:
RT Reviewer's Choice за Най-добър вампир
Перленети награди за Най-добър превръщач, Любим паранормален роман
Златна роза за 2002
Награди Читателски избор: Най-добър паранормален роман, Най-добър вампир
Награда Холт Медалион за най-добър паранормален роман
Награда Хуги
Любим поддържащ герой - мъжки - Тейлън
Най-добра сцена от книга: Сцената с белезниците
Награда призма за най-добър лек паранормален роман
Награда за най-добра продажба
Награда златна трепетлика
Награда Лавров венец

Шерилин Кениън:
В първият проект на "Нощни удоволствия", Кириан се събуди с белезници за Табита и не можех да ги спра от борбата. Бях по средата на трета глава когато ми хрумна че Кириан е с грешната близначка. Единственият начин да накарам тази книга да звучи добре бе да го сватосам с Аманда.


Информацията бе преведена за вас от Vampire Lady (Мимс)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар