понеделник, 16 април 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…”–Али Конди–авторката на поредицата “Подборът” (10.04.2012)

Антиутопия за перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето в един прекрасен нов свят
„Подборът”
НАБЛЮДАВАНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО
ПРИКОВАНИ ОТ ПРАВИЛАТА
ОСВОБОДЕНИ ОТ ЛЮБОВТА
Обществото ги обвързва! Любовта ги освобождава!
Искаш ли да знаеш какво те очаква в бъдещето?
В Обществото решенията се вземат от Служителите. Кого да обичаш. Къде да работиш. Как да живееш. Кога да умреш.
Касия и нейните седемнайсетгодишни връстници винаги са вярвали в системата на Подбора. Тя им гарантира дълъг живот, добра работа и идеален партньор срещу нищожна цена – да се подчиняват на правилата в Обществото.
Така че, когато най-добрият й приятел се появява на екрана като определения за нея партньор за цял живот, Касия е напълно убедена, че това е правилното решение. Но миг преди екранът да угасне, тя вижда и друго лице... Сега пред нея стои невъзможен избор: между Ксандър и Кай, между единствения й познат живот и пътя, по който никой не смее да поеме, между перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето.
Роман за избора, за любовта, за смелостта да си различен, за несъвършенството на съвършените светове.
„Подборът” е история точно за този момент, за днешния ден. История, която ще се превърне в класика.
Модерно написан роман в традицията на емблематичните антиутопии „1984” на Джордж Оруел и „451° по Фаренхайт” на Рей Бредбъри.

Но първо, коя е Али Конди?

Али Конди е бивш преподавател по английски език. Живее със съпруга си и тримата им синове край Солт Лейк Сити, Юта. Тя обича да чете, да тича, да похапва и да слуша как мъжът й свири на китара

Имаше голямо, наистина голямо разкритие относно Ксандър в "Кръстопът". Има ли някакъв шанс за изкупление в последната книга?
-Разбира се. Винаги има шанс за изкупление до последната страница... а понякога и след това!

От чия гледна точка ще е този път книгата? Отново ли ще ги разменяш?
-Да отново, защото е време за Ксандър да сподели историята. Така че ще има три гледни точки - от името на Касия, Кай и Ксандър - разказвайки тази последна част от трилогията.

Има толкова много мистерии около Обществото и Бунта. Ще успеем ли да намерим отговори на всичките си въпроси?
-Много от въпросите ще имат отговор в тази книга - но не смея да кажа че ще има на всички. Но със сигурност ще разберете повече за състоянието на Обществото и какво всъщност е Бунта, и от какво значение е всичко това за главните герои.

Какво е поставиш срок на трилогията?
-Бе прекрасно и малко тъжно. Тъжно защото приключих с историята за сега и защото тези герои и света им ще ми липсват. Но бе хубаво да напиша тези сцени които си представях от няколко години насам (от както започнах "Подбора") и да видя Касия, Кай и Ксандър през целият път до края.

Върху какво работиш сега?
-В момента работя върху последните ревизии на последната книга. Но също така имам и идея за друга книга която ще започна след ревизиите. Много се вълнувам за концепцията, света и героите. Ще бъде забавно да проучва нещо ново!

Някакви новини около филмовата адаптация?
-Надяваме се скоро да видим сценарии. Нямам търпение!

Ще се върнеш ли някога отново в Обществото?
-В момента съм развълнувана от новата ми идея (а и от няколко други), но никога не бих казала никога! Историите на Касия, Кай и Ксандър ми звучат завършени, не че не може да им се случат други неща, но тези неща ще се разиграят на хартия и в умовете на читателите. Книгите принадлежат на тях сега!


Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady (Мимс)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар