вторник, 14 февруари 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…”–Лорън Кейт–авторката на поредицата “Паднали ангели” (14.02.2012)

Сравнението със Здрач и Новолуние е неизбежно, а ангелите със свръхспособности са новата тенденция в тийнейджърската литература. “Паднали ангели” е първата книга от ангелската вълна, привлякла вниманието на Холивуд. Правата за филмиране на книгата, първа от поредица, са купени от Дисни.
Има нещо до болка познато в Даниел Григори.
Загадъчен и надменен, той завладява вниманието на Лус Прайс от мига, в който тя го вижда през първия си ден в пансиона „Меч и Кръст” в знойната Савана, Джорджия. Той е единственото ярко петно на място, където клетъчните телефони са забранени, другите ученици до един са откачалки, а охранителни камери следят всяко движение.
Макар че Даниел не иска да има нищо общо с Лус – и полага извънредни усилия, за да даде това да се разбере – тя не може да се откаже. Привлечена от него, както пламъкът привлича нощната пеперуда, тя трябва да открие онова, което Даниел така отчаяно се стреми да запази в тайна… дори ако то я убие.
А смразяващо студеното държание на Даниел към нея? То всъщност е начин да я защити, който той е използвал отново… и отново. Защото Даниел е паднал ангел, обречен да се влюбва в едно и също момиче на всеки 17 години… и да гледа как то умира. А Лус е негова безсмъртна посестрима, прокълната да се преражда отново и отново като смъртно момиче, което няма представа кое е в действителност.
Опасно вълнуваща и мрачно романтична, „ПАДНАЛИ АНГЕЛИ” е трилър, който ви кара да обръщате жадно страниците, и невероятна любовна история.
Поредицата, за която се твърди, че представя „ангели и страховити демони” и се обръща към почитателите на Стефани Майър.
Издателят от RCHB Ани Хийтън казва, че това е „привлекателна смесица от изкушение, невъзможна любов и свръхестествени явления”, обещавайки, че никоя тийнейджърка няма да може да устои на изтерзания герой.

Но първо, коя е Бека Фицпатрик?

Лорън Кейт е родена на 21 март 1981 година в САЩ и е израснала в Далас, ходила е на училище в Атланта и е започнала да пише в Ню Йорк. Тя е автор на поредиците "Паднали ангели" и "Предателството на Натали Харгроув". Живее в Лорън Кеньон със съпруга си и се надява да работи в кухня на ресторант, да си вземе куче и да се научи как да сърфира.

Поредицата ти "Паднали ангели" е наистина обемиста. Изненадана ли си от това?
-Да, беше голяма изненада. Писането може да бъде толкова изолиращо, особено преди някой да се съгласи да ти издаде произведенията. Имаше моменти когато бе трудно са си представя че ще мога да завърша "Паднали ангели", камо ли някой някога да я прочете. Но винаги имах едно на ум че най-добрите ми истории са тези с хумор и от сърце. Опитах се да напиша такива книги каквито чета и се надявам че другите ще им се насладят.

Сигурно ти се налага да говориш на много различни събития. Можеш ли да споделиш малко повече за любимото си събитие и най-дългата ти опашка за автографи?
-Първото ми събитие бе на фестивал на книгата в Рио де Жанейро в Бразилия. Бразилците са страхотни. Всички носехме слушали за да се разбираме по между си и бе чудесно да чуя новите въпроси специфични за бразилските интереси. Сигурно получих над двайсет въпроса за Сенките! А колкото до опашките - имаше над 500 човека на това събитие. Мисля че това бе рекорд.

Книгите ти са преведени из целият свят, имаш ли копия от чуждите издания и кой е любимият ти чуждоезичен издател?
-Радвам се че всички имат същата корица, което е редкостта международни издания. Невероятно е да видя книгата на различни езици, като турски, бразилски и китайски. Още по-страхотно е да видя читатели в тези държави да постват снимки и ревюта на техните издания.

Има ли някакво развитие около филма и имаш ли притеснения за появата на "Паднали ангели" на големият екран?
-Много съм развълнувана да видя какво става с филма. Вече се работи по края на сценария, след това ще започнат забавната част - кастингът.

Мисля че Ариана бе страхотна героиня, какво бе троето вдъхновение за нея?
-Всеки път когато животът ти се промени, преместиш се в ново училище, отидеш да нов летен лагер, започнеш работа и т.н., ти намираш този див-и-откачен приятел. Тя е тази която те бута към комфортната зона, единствената която може да те разсмее когато с в ужасно състояние. Когато нещата станат трудни, тя е учудващо надеждна. Вероятно имам петнадесет такива приятелки събрани през годините. Ариана е съвкупност от всички тях.

Защо реши да не базираш "Меч & Кръст" на твоята гимназия?
-Отчасти защото вече бях направила това в първата си книга "Предателството на Натали Хагроув", чиято гимназия бях базирала на моята. Но също така исках Лус да започне на място което по-мизерно и тъмно от всичко което си е представяла. Имах идея за училище преди да започна да пиша, но по-голямата магия за това място дойде изненадващо докато седях на компютъра си.

Мислиш ли че някога ще напишеш повече книги, които да не са на база свръхестествено?
-Разбира се. Надявам се в бъдеще да пиша всякакви книги. Свръхестественото бе вълнуваща сфера за развитие и мога да напиша още такива истории, но не бих се ограничила само в този жанр. Обичам да чета всякакъв жанр истории и се надявам да напиша голямо разнообразие.

Какъв е най-добрият съвет който ти е бил даван?
-Довърши книгата си. Само за да знаеш че можеш да го направиш.


Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволението на екипа!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар