неделя, 3 юли 2011 г.

Ревю: Делириум (Делириум, #1)–Лорън Оливър


Заглавие: Делириум
Поредица: Делириум, #1
Автор: Лорън Оливър
Издателство: Ентусиаст
Страници: 368
Корици:
Меки
Език: Български
Жанр: Антиутопия (Дистопия), Приключения, Пост-апокалиптично фентъзи, Световна проза, Преводна художествена литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Дата на издаване: 2012

~Анотация~
Преди учените да открият лекарството, хората са мислели че любовта е нещо хубаво. Те не разбират че щом веднъж се влюбиш – делириумът процъфтява в кръвта ви, и няма бягство от нея. Нещата са различни сега. Учените са в състояние да премахнат любовта и правителствата изискват всички граждани да получават лечение при навършване на осемнадесет. Лена Холоуей винаги е мислила за напред, до деня в който ще бъде излекувана. Живот без любов е живот без болка: в безопасност, грижливо премерена, предсказуема и щастлива.
Но деветдесет и пет дни преди нейното лечение, Лена прави немислимото: Влюбва се.

~Трейлър на книгата~
Трейлър на книгата

~За авторката~
Преди да се отдаде изцяло на професията писател, Лорън Оливър е работила като помощник-редактор в голяма издателска компания в Ню Йорк. Завършила е университета в Чикаго, а след това магистратура в университета в Ню Йорк.
 
Лорън Оливър живее в Бруклин,Ню Йорк. Обича да чете, да пише, да готви, да тича, да танцува, както и дългите разходки по брега, които намира за доста по-практични от ходенето по улиците на Ню Йорк.
 
За своя дебютен роман „Моят Свети Валентин“авторката споделя, че за написването му се е вдъхновила от реалността. Много факти и лица от книгата са реални образи и места, свързани с живота й. Гордее се с прекрасното си семейство и шепата истински приятели още от ученическите си години, преживяванията й с които залягат дълбоко в сюжета на „Моят Свети Валентин“.

~Ревю~
Amor Deliria Nervosa или с една дума - ЛЮБОВ! Болест или Дар? Проклятие или безгранична сила? Били ли сте някога наранявани? Наранявани заради любовта погрешно дадена на друг? Искало ли ви се е да има начин да премахнете чувствата и емоциите свързани с любовта? Да не можете да чувствате повече това чувство? Е, в "Делириум" ще откриете точно това! Представете си че учените вече са открили лек за любовта. Обществото и правителствата са създали закон при навършването на осемнадесет години да те лишат от това чувство. И повечето хора са съгласни, след като им изнасят лекцията колко е добре без това чувство.
Главната ни героиня е седемнадесет годишната Лена, която с нетърпение чака своята "операция". Лена не е някоя силна героиня, която нарушава правилата и се бори с живота. Напротив - тя е срамежлива и много обикновена. Но с течение на книгата виждаме как момичето пораства и започва малко по малко да се бори. Започва да се бори за любовта и за правото на собствено мнение и живот. Интересно е да видиш как героинята се променя, даже започваш да се чувстваш като нея и с всяка изминала страница да се променяш заедно с нея.
А сега за главният ни герой - Алекс! Той е невероятен! Направо страхотен! Има си мистерия около него и авторката не ни запознава толкова добре с него както с нашата крехка Лена. Виждаме неговите добри страни, както и част от лошите му и всичко си проличава само като го погледнем в очите... Звучи сладникаво, но е хубаво след всичките тези антиутопии да прочетем нещо с малко повече любов, не мислите ли така?
Самата история, завърши с отворен край и ще трябва доста за пореден път да почакаме за втората книга, но иначе бе страхотна. На места имаше малко в повече описания, но не бяха скучни. Даже бих искала да отбележа че си записах поне едно сто цитата които наистина те грабват и си казваш това трябва да си го запиша. А краят.... краят бе повече от невероятен! Ще ви накара да плачете, да тъгувате за някои от героите, ще преживявате трагедиите заедно с Лена и ще завършите с невероятно напрежение и на тръни докато излезе следващата книга. Страхотна е, просто трябва да си я прочетете и ще разберете какво е да прочетеш книгата два пъти един след друг!

#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 3 – Корицата не ми харесва много, много…

~Новини около поредицата~
И тази поредица се оказа трилогия. Втората книга се казва “Безредие” и ще излезе на 6ти март 2012. Третата книга се казва “Реквием” и ще излезе през февруари 2013. Доста време имаме да чакаме до тогава, но има и други книги които ще излязат по-рано, на които ще можем да се насладим, докато тези се появят на пазара.
За “Безредие” обаче знаем някое друго нещо преди да излезе. Книгата ще се състои от 448 страници, а и вече има анотация. Ето я и нея:
Лорън Оливър плени читателите с "Делириум" първата книга от вълнуващата антиутопична трилогия в която Лена Халоуей се осмели да се влюби в Алекс и да избяга от лечението, правителството нарежда да се правят процедури които карат хората да имат имунитет срещу болестта на любовта. Лена и Алекс заложиха животите си напускайки своето потисническо общество, но само Лена успя да избяга.
"Безредие" продължава увлекателната история на Лена. След бягството от Портланд, Мейн, Лена успява да стигне до Дивите земи и става част от болно общество, където тя се превръща във войн на съпротивата. Бъдеще без Алекс е невъобразимо, но Лена избутва това на страна и се бори, както за него така и за света в който любовта не се счита за дадено заболяване. Пометени в избухлив микс от революционери и антиреволюционери, Лена се бори да оцелее и се чуди дали ще успее да се влюби отново.
Пълен с опасност, забавен романс и изискано написано продължение, втората книга от поредицата "Делириум" на Лорън Оливър се състезава напред със спираща дъха скорост и със сигурност да се хареса на феновете които жадуват най-високите действия на поредицата "Игрите на глада" и горчиво-сладката любовта история на Ромео и Жулиета.

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

2 коментара:

  1. Здравейте!
    Дали имате информация кога ще излезе на български втората книга от трилогията?

    Поздрави за полезния сайт!

    ОтговорИзтриване
  2. Мимс: Все още няма информация кога ще излезе втората, но когато се чуе ще бъде обявено веднага в блога!

    ОтговорИзтриване