неделя, 10 юли 2011 г.

Ревю: Град от пепел (Реликвите на смъртните, #2)–Касандра Клеър

Заглавие: Град от пепел
Поредица: Реликвите на смъртните, #2
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 404
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321364
Цена: 13,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

В това спиращо дъха продължение на „Град от кости“ Касандра Клеър отвежда своите читатели обратно в мрачния Ню Йорк и света на долноземците, където любовта крие опасности, а властта и силата се превръщат в смъртоносни изкушения.

Клеъри Фрей просто иска животът й отново да бъде нормален. Тя с удоволствие би прекарвала повече време със своя най-добър приятел Саймън. Но ловците на сенки са на друго мнение – особено нейният новооткрит брат Джейс.
Бокалът все още не е намерен, а сега е открадната и втората реликва на смъртните – Мечът. И за да се усложнят още повече нещата, някой в Ню Йорк избива долноземци. Валънтайн ли е отговорен за убийствата, и ако е той – какво цели с това?

Бестселър на "НЮ ЙОРК ТАЙМС", "ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ", "Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ", "УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ", "ИНДИ БАУНД" И "АМАЗОН".


~Награди и препоръки от автори~

Gaylactic Spectrum Award Nominee for Best Novel (2009),
ALA Teens' Top Ten (2009)

---

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За поредицата~

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД НА ПАДНАЛИ АНГЕЛИ - книга четвърта
ГРАД НА ИЗГУБЕНИ ДУШИ - книга пета
ГРАД НА РАЙСКИ ОГЪН - книга шеста
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Добре дошли отново в света на Ловците на сенки!

В предишната книга разбрахме за нов Ловец на сенки, злият Валънтайн и най-интригуващият герои в цялата поредицата - Джейс! Ако помните всички което се случи в предната книга, то продължението й ще ви бъде двойно по интересно.

В това спиращо дъха продължение на фокус отново са Реликвите. Още една е изчезнала и подозренията са че е в ръцете на Валънтайн. Но какво се опитва да направи той с Реликвите и дали той има нещо общо с убийствата на различни Долноземци, ще трябва сами да разберете като прочетете книгата.

Интересното в тази поредицата е че следващата книга поема всичко от където свърши първата, като успява да отговори на въпросите които сте си задавали в първата книга и разбира се на края на втората отново имате въпроси без отговори, което е нормално. Точно в това се крие успеха на поредицата - напрежението и нуждата за отговор на всички въпроси които ви изникват в съзнанието.

Като че ли проблемите с появата на Валънтайн, откраднатите две Реликви, убийствата на Долноземците и цялата заплетена история около Клеъри и Джейс не стигат, ами и сега имаме нов проблем. В света на Ловците на сенки пристига Инквизиторката, която изглежда проявява голям интерес към Джейс, но защо ли? Като казах проблеми да не си помислихте че всичко приключва до тук?! Не-е-е, иска ви се да няма повече прегради до щастливият край (който май няма да настъпи и в края на тази книга). Помните ли Саймън? Най-добрият приятел на Клеъри? Е, едно мога да кажа - горкичкият, защо трябваше да бъде намесван в цялата тази бъркотия и защо по този начин...?

Към феновете на Джейс и Клеъри - може би в края на книгата ще има светлина в тунела относно тях двамата и чувствата им, но не бързайте да се радвате ако я откриете защото в света на нефилимите нищо не е така както изглежда и така както искаме.

Неща които много ми харесаха в книгата:
-битките: самата книга бе изпълнена с какви ли не битки, а това наистина прави книгата доста по-динамична от предишната.
-имената на оръжията: авторката трябва доста добре да е проучила ангелите и всичко около тях защото повечето от имената дори не ги бях чувала, а излиза че има такива ангели...
-връзката между Алек и Магнус - Ах-х-х Магнус! Боже този герой ми е любимият от поредицата и чета може би главно заради него, Алек и Джейс.
-Магнус: добре де споменах го в предният ред, но той е моят любим герой номер едно! няма по-невероятен магьосник от него. А външността му? Напомня ми на един друг също така любим герой от една друга поредица - Марнин (Вампирите от Морганвил). Лика прилика са си тея двамата хубавци!


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Виждам че издателството се е придържало максимално към оригиналната корица!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар