събота, 23 юли 2011 г.

Ревю: Град от стъкло (Реликвите на смъртните, #3)–Касандра Клеър

Заглавие: Град от стъкло
Поредица: Реликвите на смъртните, #3
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 480
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321449
Цена: 15,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

„Град от стъкло“ ще ви остави без дъх!
Ще ви грабне от първите страници и ще ви
държи в напрежение, докато не затворите и последната. Наситена с емоционален заряд и неочаквани обрати. Дългоочакваната развръзка. Отговорите на въпросите.

Третата книга ни отвежда в столицата на нефилимите – Аликанте, Градът от стъкло. Разтърсван от подмолни интриги, светът на ловците на сенки е под заплаха. Ситуацията се изостря. Войната с Валънтайн и армията му от демони изглежда неизбежна. Започва битката за третата реликва на смъртните – Огледалото...

Бестселър на НЮ ЙОРК ТАЙМС, ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ, Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ, УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ, ИНДИ БАУНД И АМАЗОН.


~Награди и препоръки от автори~

Goodreads Choice Award Nominee for Favorite Book & Young Adult Series (2009),
ALA Teens' Top Ten (2010),
Children's Choice Book Award Nominee for Teen Choice Book of the Year (2010)

---

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За поредицата~

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД НА ПАДНАЛИ АНГЕЛИ - книга четвърта
ГРАД НА ИЗГУБЕНИ ДУШИ - книга пета
ГРАД НА РАЙСКИ ОГЪН - книга шеста
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Първоначално като прочетох книгата (сега за да направя това ревю се наложи да е препрочета за да ми се губеха някои неща) си викам - край това е краят на една невероятна трилогия, и след половин година разбрах че ще има още три книги и бях не на небето ми направо... Но за четвъртата книга по-късно ще ви разказвам, сега на ред е третата - Град от стъкло.

Клеъри прекара доста напрегнати седмици нали? Майка й е в кома, откри че има специални таланти да стане Ловец на сенки, най-добрият й приятел се превърна във вампир, и единственото момче в което успя да се влюби истински, на вашето внимание - Джейс, всъщност й е брат О.о. А като капак на всичко, баща й Валънтайн се опитва за пореден път да събере всички Реликви - за още по-голямо нещастие успява и сега е решил да си отмъсти за разрушаването на Кръга, като превземе Света на ловците и го разбие на парченца. И ако това не ви е довело до мисълта за умопомрачителен Апокалипсис от n-та степен, то като почнете да четете книгата ще се уверите... и то много добре...

В тази книга както в предишните Клеъри отново е на фокус и в предните редици на тези които изпитват най-много неприятности. Налага се Клеъри да замине за Града от стъкло (домът на Ловците на сенки) за да може заедно да се борят за спасяването на майка й, Джоселин, приятелите й, града на Ловците на сенки и Долноземците, които като никой път са се присъединили към битката срещу Валънтайн.

Каси успява да те въвлече в нейният свят на Ловци на сенки, бързо и по такъв начин, че после не искаш да се измъкнеш от него и би дал всичко за да бъде истински. Точно поради тази причина Каси успя да ми стане една от любимите авторки. Браво на нея! Надявам се за продължава да ни радва и да ни държи на тръни с всяка изминала своя книга.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Виждам че издателството се е придържало максимално към оригиналната корица!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар