петък, 29 юли 2011 г.

Ревю: Ангел с часовников механизъм (Адски устройства, #1)–Касандра Клеър

Заглавие: Ангел с часовников механизъм
Поредица: Адски устройства, #1
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 396
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321593
Цена: 14,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

НОВА ЗАВЛАДЯВАЩА ИСТОРИЯ ЗА ЛОВЦИТЕ
НА СЕНКИ, НО НЕ В СЪВРЕМЕНЕН НЮ ЙОРК,
А В ПОТАЙНИЯ СВЯТ НА ВИКТОРИАНСКА АНГЛИЯ

Магията е опасна.... но любовта може да бъде още по-опасна.

Шестнайсетгодишната Тереза Грей пристига от слънчев Ню Йорк в дъждовния, мрачен Лондон, за да види своя брат Нат, но вместо това попада в плен на Сестрите на мрака и се озовава в свят на тъмна магия и смъртоносни интриги. Над нея се надига зловещата сянка на загадъчен мъж, наричан Магистъра, а тя е неговият ключ към световно господство. Единствената й надежда за спасение е в Ловците на сенки - смъртоносните воини, закрилящи човечеството от силите на мрака. Те обаче също крият свои тайни, а срещу тях се надига армия, която не идва нито от Рая, нито от Ада...

Действието в АДСКИ УСТРОЙСТВА предшества събитията от РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата
Трейлър на книгата

~За поредицата~

Книгите от поредицата АДСКИ УСТРОЙСТВА:
1. Ангел с часовников механизъм
2. Принц с часовников механизъм
3. Принцеса с часовников механизъм


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Мистериозна, мрачна, секси и красиво написана, първата книга от поредицата "Адски устройства" - "Ангел с часовников механизъм" е четивото точно за вас, особено, ако сте фен на "Реликвите на смъртните".

И така да започнем с Теса, която мистериозно получава писмо от брат си Нейн молейки я да се присъедини към него в Лондон (Теса живее с леля си в Америка). Така че тя се съгласява и с билета от брат й заминава за Лондон, където скоро разбира за свят за който си е представяла само в сънищата си. Едва още стъпвайки в Лондон тя е заловена от Мрачните сестри и е принудена да използва новооткритите си сили на Променяща се. На косъм успявайки да се измъкне, Теса попада в още един от мечтаните й светове - свят изпълнен с Ловци на сенки и Долноземци, където е решена на всичко че трябва да открие брат си. Благодарение на силите си, никой не знае каква точно е Теса, но един мистериозен човек знае - Магистъра. И той не само знае какво е тя, но я иска и готов да обяви война на всички (особено на Ловците на сенки), за да може Теса да е негово притежание и главно оръжие. Един нов свят изпълнен с любов, болка, сила и мрак, свят в който Теса навлиза с бясна скорост и се мъчи да оцелее.

А сега да се прехвърлим към героите, които играят огромна роля в цялата история, по такъв начин че ще ви накара да я заобичате от първите страници.

Теса - силна героиня, която знае как да отстоява своята позиция, а умът и работи на пълни обороти в екстремни ситуации. На места толкова много ще харесате главната героиня, че ще се нахъсвате заедно с нея във всяко едно нейно приключение.

Джем - сладур само това мога да кажа. Добре, де, не само това, но просто той е най-милият герой в книгата и няма как да не го заобичате. Той е човекът който е готов на всичко за да помогне на всички. Истински джентълмен!

Джесамин - ловка, дръзка, красива, също като името си. Тя е единственият Ловец на сенки, който не се чувства на място в целият им свят. Тя просто иска да е нормално момиче. Ще я харесате, въпреки че на моменти може да ви се иска да й оскубете косата.

Шарлот и Хенри - Шарлот е тази която управлява целият Институт, въпреки че това трябва да е работа на Хенри. Тя е стратег, който се опитва да подреди така нещата, че никой да не пострада и всичко да мине без жертви, за съжаление не винаги плановете които прави вървят както трябва, поради една или друга причина. Хенри е изобретателят. Човекът който успява да измисли нови оръжия, нови схеми, които никога не се получават, а 90% от изобретенията му не вървят както трябва.

Като оставя любимите си два героя от тази книга за накрая, останаха второстепенните. А именно:

Софи и Томас - двама прислужници в Института. За мен те са идеалната двойка и с удоволствие бих прочела някоя друга бонус история, ако имаше за тях.

Нейт и Гейбриъл - не искам да ви разкривам много за тези герои, за да не ви развалям удоволствието, но ще ви кажа че ще ги намразите, заради постъпките им, въпреки че не е много правилно да съдиш хората само заради това...

Г-н Мортмейн, де Куинси и Камила - и трите героя ми бяха доста интересни. Кой от коя по-различен и с по-сбъркан ум. Тези които са чели "Град на паднали ангели" ще познаят Камила от там, но в тази книга е в доста по-различна светлина.

Уил - добре от сега знам че който прочете книгата ще започне: "-аз съм тийм Уил", а "-аз съм тийм Джем" и лудницата ще е пълна. Но ще ви кажа нещо за този герои. Не, по-добре да ви го опиша малко - тъмна коса, уникални сини очи, силен, секси и без да споменавам че има мистерия около него която още не е разкрита. Тези които познават Магнус от поредицата "Реликвите на смъртните" (аххх, Магнус, но след малко за него) ще прочетат в "Ангел с часовников механизъм" едно много добро изказване от Магнус за Уил: "Погледни го. Лицето на тъмен ангел и очи като нощното небе в ада." Някой който още не е потръпнал от съобщаването за Уил? Някой?! Ми то как ще има с такива описания, държание и реплики...

И барабани моля за... МАГНУС. Това е човека (така, де, магьосника)! Магьосникът с шантавият ум, дрехи и държание. Магьосникът който успя да ме плени още повече в тази поредица. Господи Каси защо ми причиняваш това? Как е възможно да опишеш така този герой че да искам да има поне стотина като него в истинският свят...

Каси успя да ни вземе дъха с тази си поредица. Начина й на писане, загадките, обратите, толкова сцени за които бих дала всичко да ги видя на филм... Ах, размечтах се... Така че вместо да въздишате още както аз правя покрай героите и историята хващайте пътя и парите и си купете книгата.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Епик! Толкова се радвам че запазиха оригиналните корици! Невероятни са!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

1 коментар: