петък, 29 юли 2011 г.

Ревю: Ш-ш-шт! (Ш-ш-шт!, #1)–Бека Фицпатрик

Заглавие: Ш-ш-шт!
Поредица: Ш-ш-шт!, #1
Автор: Бека Фицпатрик
Издателство: Ергон
Страници: 288
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549625554
Цена: 12,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.


~Анотация~

Влюбването не влиза в плановете на Нора Грейс. Тя не си пада по момчетата от нейното училище, без значение колко упорито най-добрата є приятелка, Вий, я тласка към тях. Не ги харесва… докато не се появява Пач. С безгрижната си усмивка и с поглед, който сякаш прониква в нея,  Пач привлича Нора към себе си и… към нейната по-добра съдба. Или присъда?
Но след ужасяваща серия от неочаквани срещи, Нора не е сигурна на кого може да вярва. Пач се оказва винаги там, където е тя, и сякаш знае за нея повече, отколкото най-близките є приятели. Тя не може да реши дали да се хвърли в обятията му, или е по-добре да бяга и да се крие. И когато се опитва да потърси някои отговори, тя открива истина, много по-обезпокояваща от всичко, което Пач върши с чувствата є.
Без да подозира, Нора е въвлечена в епицентъра на вечната битка между безсмъртните и падналите ангели – и когато се налага да вземе страна, погрешният избор може да є струва живота.
Понякога се налага да се отречеш от любовта си, за да я запазиш… на всяка цена.
Мрачен и тайнствен…
Красив и млад завинаги.
Той е един от падналите…
Нора дори не подозира, че училището може да бъде толкова опасно…
Тя си пада… по падналия.
И вече е твърде късно. Един от двамата
ще изиграе абсолютното жертвоприношение.
Потъпкана клетва.
Паднал ангел.
Забранена любов…


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата

~За авторката~

Бека Фицпатрик е израснала четейки Нанси Дрю и Трикси Белдън с фенерче под завивките. Завършва колеж със степен в областта на здравеопазването, която тя незабавно изоставя за да пише книги. Когато не пише, тя броди из продажбите за отхвърлени обувки, бяга или гледа престъпни драми по телевизията.


~Ревю~

"Ш-ш-шт!" е книга която или се харесва или не, а в най-лошият случай започва да се сравнява с доста нашумялата поредицата "Здрач". Ако трябва да я сравнявам с нея поредица не бих могла да намеря много общи неща, а и стиловете на двете авторки са много различни. Бека пише доста забавно и увлекателно, въпреки че героите й са тийнейджъри. Стефани от друга страна пише за малко по-големи герои, но пък те се държат детински. Много от феновете на "Здрач" започват да сравняват Пач с Едуард. Но мисля че те нямат нищо общо... Пач не е перфектното гадже, много ядове си има Нора покрай него, но път е доста забавен, а и успява както в единият момент да те разсмее, така в следващият да те ядоса, а в по-следващият да му съчувстваш.

Вярно че в началото изобщо господин Пач не бе стока, но си призная мисля че покрай цялата вампирска мания, тези ангели взеха да ми идват много добре. А и са доста секси, но кой главен герой не е... Но честно да си призная постепенно с всяка страница, той се променяше, и въпреки че имаше свой план и начин на действие успя да се пребори с всичко и да промени краят по такъв начин, че да не го очаквам. Доста книги съм изчела до сега и в най-лошият случай в последните двадесет страници от книгата се досещам какво ще стане и не ме грабва толкова, но мадам Фицпатрик ме очарова с начина си да извърти всичко на 360 градуса.

А Нора... както всеки човек не е безгрешна и не винаги правене правилните избори за своята безопасност. На моменти съм говорила на книгата, или по-точно на Нора "Абе, момиче на къде тръгна сега. Къде ти бе акъла да правиш това?" Но като се замисля ако някой подозрително те преследва наоколо, вероятно от притеснението прави човек глупости. Но като цяло харесах Нора. Първоначално бе едно срамежливо, разтревожено и пълно с внезапни необмислени хрумвания момиче, която я правеха по-реалистична героините в другите книги. Но с времето се промени... според някой към добро, според други към лошо...

Герой на който най-много се забавлявах - Ви! Боже невероятна е. Може да те побърка от смях с репликите и държанието си, щеше да е хубаво да видя точно нея като главна героиня, а не Нора, но... никога не е късно, може пък Бека да напише разказ на Ви.

Този път ревюто го почнах малко разбъркано, но се надявам да няма проблеми. Сега на ред е историята. Малко се повтаряше сценария Нора постоянно да е в беда и Пач да я спасява, но на края при апетитната сцена с величественият Пач... е, не знам за другите читатели, но ако не се радвате на макс не знам. Въпреки че имах моменти на дежа вю по време на четенето на книгата... мистерията и света който е създала Бека ми допада. Въпреки че книгата е за по-малката аудитория (няма насилие, секс сцени, груб език и т.н.). Което е хубаво, нали?!

За да обобщя всичко до сега бих казала: "Ш-ш-шт!" е книга която ще ви накара да се усмихвате, даже на моменти да се смеете, след това ще се свивате от страх, а накрая ще се удряте по челото и ще си викате "Господи, не го очаквах!" Може на външен вид книгата да ни ви изглежда кой знае какво, но важно е съдържанието все пак...


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 3 – Става, но много исках да е оригиналната. Не съм много фен на кориците с предмети…


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар