понеделник, 10 декември 2012 г.

Ревю: Преследвачът (Дневниците на Стефан, #4) – по книгите на Л.Дж.Смит

Заглавие: Преследвачът
Поредица: Дневниците на Стефан, #4
Автор: по книгите на Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 204
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2012
ISBN: 9786191570263
Цена: 10,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература


~Анотация~

Август 1888 г., Лондон.

Стефан Салваторе се е установил в тихите покрайнини на Лондон с надеждата, че тук най-накрая ще намери спокойствие. Но когато се появява един ужасен убиец, наречен Джак Изкормвача, Стефан осъзнава, че мракът винаги ще го преследва. Въвлечен в разследването, Стефан допуска най-лошото: това е работа на вампир. И колкото повече научава, толкова повече се засилва убедеността му, че убиецът е някой, когото той познава много добре, както и че никога няма да може да избяга от миналото си.


~За поредицата~

Базирани на хитовия ТВ сериал, книгите от поредицата „Дневниците на Стефан“ описват случилото се преди събитията в епизодите и разкриват неизвестни досега истории от миналото на братята Салваторе. Поредицата се състои от шест книги.


~Ревю~

Нова дестинация за братята Салваторе. Тръгнахме от Мистик Фолс, минахме през Ню Йорк и сега е наред Лондон с една разлика - вече са минали 20 години от предната книга (но пък какво са си някакви 20 години за един вампир нали?).

Стефан окончателно е на диета от зайчета (тъй де не можах да се сдържа. В действителност е на животинска диета и никъде в книгата не пише - Оооо, обожавам кръвта на невинни малки бели зайчета О.о). Но не стига че стане вегетарянец, но и се отказа от чувства за вина и любов. С две думи - стана обвивка. За пореден път се опитва да живее нормален живот (ама то тоз неговият късмет....). Та както и да е, отплеснах се.

Стефчо заминава за Лондон и в стил Шерлок Холмс открива че някой убива и измъчва момичета, и този някой със сигурност е вампир. Първа асоциация - Деймън - убийство - преследване. Ем, да и аз така смятах, и Стефчо така смята, в крайна сметка се оказа Джак Изкормвача. Иеп, правилно сте чули/прочели - Джак Изкормвача. Не може да не сте срещали това име. Мистериозна фигура от историята, която обикаля нощем улиците и убива млади момичета.

Колкото до феновете на Клаус от сериала - тук ще го срещнете и ще ви допадне също толкова колкото и в сериала, но повече няма да издавам. Само ще се надявам, скоро Ибис да издадат другите две книги след като тази година излязоха в Америка, които ще са последни от нея поредица. И като за последно едно предположение - защо ли си мисля, че всичко ще продължи там от където завърши четвъртата книга и няма да има пак паузи от 10-20 години?!...



#Мой рейтинг за книгата4 stars_thumb[2]_thumb[1]_thumb - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар