понеделник, 10 декември 2012 г.

Ревю: Кръвожадност (Дневниците на Стефан, #2) – по книгите на Л.Дж.Смит

Заглавие: Кръвожадност
Поредица: Дневниците на Стефан, #2
Автор: по книгите на Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 224
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2012
ISBN: 9789549321623
Цена: 10,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература

 


~Анотация~

Октомври 1864 г., Ню Орлиънс.
Сега, когато вече са вампири, животът на Стефан и Деймън никога вече няма да бъде същият. Принудени да напуснат Мистик Фолс, където има риск да бъдат разкрити и убити, двамата братя заминават за Ню Орлиънс, търсейки по-безопасно за тях място. Големият град предлага много изкушения, но крие и много опасности – повече, отколкото са допускали.
Докато Стефан се наслаждава на новопридобитите си сили, Деймън продължава да тъгува по Катрин. Стефан се влюбва отново и волята му е подложена на изпитание. Деймън е заловен от зъл, садистичен ловец на вампири. Стефан е длъжен да спаси брат си, но ще бъде ли това с цената на новата му любов?


~За поредицата~

Базирани на хитовия ТВ сериал, книгите от поредицата „Дневниците на Стефан“ описват случилото се преди събитията в епизодите и разкриват неизвестни досега истории от миналото на братята Салваторе. Поредицата се състои от шест книги.


~Ревю~

Дневниците на Стефан се завръщат с втората част от поредицата. Време е да се махнем от Мистик Фолс (все пак целият сериал в този Мистик Фолс, яяя малко на разходка). Нова обстановка, нови герои, освежаване на историята и двама братя вампири, които просто си търсят мястото в обществото и света.

Всички знаят Стефан - миличкият, добричкият, на диета от кръв на животни (зайчета, катерички и други животинки). Е, ами в тази книга той е както Деймън бе в сериала и още е - бори се и мисли единствено и само за храна и то не каква да е, а човешка кръв. Приказно а? А ако ви кажа че след първата му жена, която бе убита от Катрин, след неистовата му любов към самата Катрин и преди сладникавата любов между него и Ленчето, е имало друго момиче? Което му показва какво е човечност - нещо което той леко така поизгуби като му поникнаха зъбките. А това момиче дори го кара да спре да се храни от хора. Какво да си свикнал да живееш като звяр и да не изпитваш нищо към хората, които са ти ходеща вечеря? Къде отива вината? О, Стефчо връща се и то с пълна пара. Феновете на Стефан - това е книгата в която може да му се ядосвате и да му съчувствате до припадък!

Я да спирам с този Стефан, все пак има и други герои на които си струва да им се обърне внимание, нали? Колко от вас познават Лекси от сериала? Един, двама, трима?! Добре, стигат ми толкова. Имам добра новина за вас - тя е тук, в тази книга! Тя ще играе ролята на това да накара Стефан да не ядеш от ходещата на два крака вечеря, а и това как да бъда вампир с всичките му преимущества. Тази част ми хареса и макар за кратко да я имаше в сериала, тук в книгата ми стана доста голям фаворит от към герои от книги.

И сега, не на последно място - Деймън! Така на вниманието на тийм Деймън феновете (тези които подкрепят Деймън в книгите на Смит и в сериала). За бога Деймън забрави я тая Катрин (нищо лично мила) и си стани вампира който ти ходи да си. Трябва да си разменят ролите със Стефчо, защото ми е просто немислимо Деймън да е изнеженият и мрънкащият че е превърнат във вампир, а Стефан да е лошото момче (сори - върл фен на Деймън - на лошия Деймън).



#Мой рейтинг за книгата4 stars_thumb[2] - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар