събота, 5 януари 2013 г.

Рубрика “Открий разликата…”– Котешки любовници и Братството?! (31.12.2012)

Дълго тази рубрика, както и всички останали липсваха и се бяха изгубили, но съм се хванала да ги възраждам тази година. И така рубриката ни “Открий разликата” е всеки понеделник и за този съм ви подготвила едни доста хубави корици. И така да започнем с тази от дясно. На 15 ноември 2012 излезе “Пътеводител за посветени” на Дж.Р.Уорд от издателство Ибис. Всички се влюбиха в корицата, както и аз разбира се. Но, няколко дни по-късно намирам съвсем случайно корица на друга книга, за чиято основа е използвана същата снимка. Въпроса е кое кога е излязло. За поредната книга от поредицата “Братството на черния кинжал” знаем че излезе на 15.11.12, а “Котешките любовници” на Шели Мунро са излезли на *барабани моля* – 12.07.2012. Ясно е коя е първа, но пък с ръка на сърцето мога да кажа, че нашият вариант е по-хубав. Просто от към яркост на самата корица и цветове, тя е върховна. Евала на хората от Ибис, които се занимават с кориците.


Против ли сте използването на една и съща корица за различни книги? Защо?


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

1 коментар:

  1. Радвам се да видя пак тази рубрика, защото ми беше интересна (както и всички други, макар да нямам навик да коментирам - но опитвам да се поправя :)
    Иначе относно конкретния пост, и на мен нашият вариант ми харесва повече - изобщо при цялата поредица да братството българските корици ми харесват повече от оригиналните. Като цяло съм против използването на едни и същи изображения - или поне трябва кориците цялостно да са обработени така, че да се различават една от друга. В противен случай най-малко става объркване за читателя...

    ОтговорИзтриване