понеделник, 10 декември 2012 г.

Ревю: Ненаситност (Дневниците на Стефан, #3) – по книгите на Л.Дж.Смит

Заглавие: Ненаситност
Поредица: Дневниците на Стефан, #3
Автор: по книгите на Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 200
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2012
ISBN: 9789549321630
Цена: 10,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература

 


~Анотация~

Ноември 1864 г., Ню Йорк.
Примирил се със съдбата си на вампир, Стефан заминава за Ню Йорк, за да започне нов живот, в който не се изисква да убива хора, за да оцелява. Докато той възстановява своята човечност, то Деймън напълно я е загубил. Скоро братята са изправени пред нова заплаха – вампир, търсещ отмъщение заради смърт, за която са отговорни двамата Салваторе. Сега Стефан и Деймън ще трябва да обединят сили, за се преборят с най-голямата опасност, надвисвала над тях досега.


~За поредицата~

Базирани на хитовия ТВ сериал, книгите от поредицата „Дневниците на Стефан“ описват случилото се преди събитията в епизодите и разкриват неизвестни досега истории от миналото на братята Салваторе. Поредицата се състои от шест книги.


~Ревю~

С края на втора книга си бях пожелала Деймън да се постегне - ами стана най-после! Нашите братя Салваторе сега са в Ню Йорк - града който не спи (как ще спи кат има вампири). Стефан решава да обърне нова страница и да бъде добър вампир. Да спре да се храни с човешка кръв и да се държи като човек, а не като вампир. И почти му се получава плана. Ненадейно попада на момиче в Сентръл Парк, което спасява (все пак Салваторе нали означава Спасител, така че не се учудвам, пък и това е Стефан - той все спасява и е мил). Запознава се със семейството си и започва да се чувства като човек повече от всякога.

Ще кажете - Е, стига с тоя Стефчо де, какво стана с Деймън? Нашият Деймън (който се представя за Италиански благородник) е тръгнал да си отмъщава за това, че е вампир и готов да направи живота на Стефан по-черен и от нощта. Но тук не стигаме само до дразги между братя. В тази книга си имаме и нов враг, който е по-силен от и двамата братя. А ако ви разкажа още малко ще ви кажа края, така че до тук с обясненията.

Това което най-много ми хареса в тази книга - най-после виждам пряко съответствие със сериала - Деймън в първият сезон каза че където и да отиде Стефан, той ще го намери, ще му провали плановете и ще му направи живота Ад. Преплитането с ретроспекциите от сериала и сега споменати в книгата, ме карат да харесвам тази книга дори повече от оригиналната поредица. А вие?



#Мой рейтинг за книгата4 stars_thumb[2]_thumb[1] - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар