понеделник, 10 декември 2012 г.

Ревю: Началото (Дневниците на Стефан, #1) – по книгите на Л.Дж.Смит

Заглавие: Началото
Поредица: Дневниците на Стефан, #1
Автор: по книгите на Л.Дж.Смит
Издателство: Ибис
Страници: 228
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2012
ISBN: 9789549321616
Цена: 10,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература

 


~Анотация~

1864 г., Мистик Фолс, щата Вирджиния.
Братята Стефан и Деймън Салваторе са неразделни, докато не срещат Катрин – мистериозна жена, която преобръща целия им свят. Съревноваващи се за нейното внимание, двамата се превръщат в смъртни врагове, докато не откриват, че красивите є копринени рокли и ослепителни скъпоценни камъни прикриват ужасяваща тайна – тя е вампир. И има намерение и тях да превърне в такива, за да заживеят заедно – завинаги.


~За поредицата~

Базирани на хитовия ТВ сериал, книгите от поредицата „Дневниците на Стефан“ описват случилото се преди събитията в епизодите и разкриват неизвестни досега истории от миналото на братята Салваторе. Поредицата се състои от шест книги.


~Ревю~

Фенове на Дневниците на вампира, готови ли сте за поредното продължение към нея поредица?! Е, Дневниците на Стефан са готови за ревю.

Първата книга от поредицата, Дневниците на Стефан - Началото, е базирана по-скоро на сериала, от колкото на книгите от Смит. Самата поредица е написана от писател в сянка. Историята се развива от името на добре познатият на всички Стефан Салваторе - добрият брат, за който всеки фен дава мило и драго да съществува и в истинският свят толкова мил и добър човек. Да, ама - не. В тази поредица ще разберете за какви са били Стефан и Деймън преди Катрин да ги превърне. Какъв живот са водили и какво ги е променило толкова много, че сега са това което са.

Като читател на всички книги свързани с Дневниците на вампира, бях свикнала Ленчето да изказва всичко което вижда и винаги съм се чудела какво си мислят останалите герои и по-скоро Катрин в сцени. Е, сега до някъде ми се сбъдна желанието. Стефчо разказва история доста добре и ми бе доста интересно да чета от негова гледна точка историята. Плюс това живота му преди да се превърне във вампир е доста интересен.

Другото което ми хареса в тази книга (освен от историята) е начина по който са описали любимата ми героиня - Катрин. При Смит бе доста повърхностна и миличка (докато не откачи и не я убиха), а тук в Дневниците на Стефан няма начин да не я обикнеш. А това което причинява на Стефан и Деймън докато са хора е точно в нейн стил. Общо взето тези които гледат сериала, сега особено в четвъртият сезон както липсва, тези книги ще ви дойдат доста добре с доза Деймън, Катрин и Стефан, разбира се.

Като споменах Деймън - мрачен, мистериозен в стил Деймън от сериала и книгите - е, и тук е такъв и точно това прави книгите толкова, ако не е и по-добри от Дневниците на вампира. Всяка книга се изчита за 2-3 часа с почивките, а историята върви доста бързо и е интересно. Със сигурност ще ви хареса, ако са ви допаднали първите четири книги от Дневниците на вампира или пък сте фен на сериала. Препоръчвам обезателно!



#Мой рейтинг за книгата4 stars - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар