събота, 9 февруари 2013 г.

Новини: Бестселърът "Делириум" на Лорън Оливър се превръща в сериал

Както знаете миналата година излезе на българския пазар книгата "Делириум" на Лорън Оливър със знака на издателство Ентусиаст. Преди няколко дни обаче стана ясно, че по FOX TV скоро ще започне екранизацията по книгата.

Кои са хората които стоят зад проекта?

Карин Ъшър (сценаристката на "Бягство от затвора") ще бъде главният сценарист на сериала, а продуцентите ще са Питър Чернин, Катрин Поуп, Паула Маруз и Мичъл Кейплън.

Има ли вече избрани актьори за главните роли?

Преди два дни обявиха и вече кой ще изиграе главната женска роля. И това е Ема Робъртс. За тези които не се сещат, това е момичето, което е доста познато с ролите си във филмите: "Аквамарин", "Калпазанка", "Нанси Дрю", "Писък 4", "Хотел за кучета" и "Кой харесва Ади Сингър". Ролята, която Робъртс трябва да изиграе е на тийнейджърка на име Лена, която е подложена на медицинска процедура да не се разболява от делириум. Но това което се обърква със 17-годишната Лена е че тя се влюбва в Алекс...

За книгата и поредицата по която се заснема сериала

"Делириум" е първата книга от едноименната трилогия "Делириум" на Лорън Оливър. В България, тази поредица се издава от издателство Ентусиаст и първата книга бе публикувана през 2012.

Анотация на "Делириум": Ако любовта беше болест, щеше ли да искаш да се излекуваш?

Представете си свят, в който любовта е обявена за заразна болест, а учените са открили лечение за нея. Когато станат на 18 години, всички граждани се подлагат на медицинска процедура, за да не се разболяват от делириум. Онези, които се съпротивляват, са пращани в затвора или са убивани. Резултатът – послушно, конформистко общество и държава с неограничена власт.

Животът на 17-годишната Лена е „нормален” и планиран – тя ще завърши училище, ще се подложи на процедурата, ще влезе в колеж, ще се омъжи за мъж, който правителството е избрало за нея след щателна оценка, и ще бъде „излекувана” завинаги. Една случайна среща с момче от нейния град обаче преобръща живота й и се случва немислимото – Лена се влюбва в Алекс...

В Америка обаче издаването върви доста добре. Втората книга "Безредие" излезе на 6ти март 2012, а третата и последна книга от трилогията "Реквием" се очаква да излезе там на 1ви март тази година. За издаването на втората книга от поредицата в България все още няма новини, но когато разберем повече ще бъде съобщено в блога ни.

Докато ние си чакаме втората и третата книга на български, авторката е написала три разказа, които са събрани в един общ сборник към трилогията. Става въпрос за разказите "Анабел" (което се явява книга 0,5), "Хана" (книга 1,5) и Рейвън (книга 2,5). Дали обаче някога ще ги видим на български език е малко вероятно, но можем да ви изненадаме скоро с фен превод на тях. За тези които все още не са чели книгата и се колебаят дали да си я закупят, ето нашето ревю на книгата, което може да ви е от помощ в избора ви.


Моля не копирайте и разпространявайте без позволение! Изграждането и превода на статията принадлежат на Vampire Ladies!


Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар