събота, 23 февруари 2013 г.

Ревю: Изкуплението на Аякс (Заветът Мефисто, #1)–Тринити Фейгън

Заглавие: Изкуплението на Аякс
Поредица: Заветът Мефисто, #1
Автор: Тринити Фейгън
Издателство: Егмонт
Страници: 416
Корици: Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2012
ISBN: 9789542707431
Цена: 12,90лв
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература


~Анотация~

Животът на Саша не е от най-лесните. Убийството на баща й е обвито в мистерия, майка й е депортирана в Русия, а съучениците й един по един се присъединяват към тайнствен клуб от последователи на мистериозния Ерикс, наречен Гарваните, който сякаш ги променя... и то не за добро. Опасната й среща с Гарваните една вечер разкрива истинската й същност – Саша е Анаво, потомка на дъщерята на Ева, и най-голямата заплаха за Ерикс.

Аякс и неговите братя са синове на Мефистофел, пазителят на портите на Ада. Мисията им е да държат душите на прокълнатите далеч от Ерикс, който цели да ги използва за собствените си зли кроежи. Единственият начин за братята да получат надмощие в борбата със злото и спасят душите си е чрез Завета Мефисто – да се влюбят, но и да бъдат обичани от Анаво. Проблемът? Ерикс ще направи всичко, което е по силите му, за да им попречи.

Моментът, в който Аякс среща Саша, той знае, че са предопределени един за друг и че тя е единствената му надежда за изкупление. Привличането между двамата е неземно и неимоверно силно. Но ще избере ли Саша да загърби смъртния си живот заради него? Дали Аякс я обича или е привлечен от обещанието за спасение, което любовта й може да му донесе?

Тринити Фейгън умело преплита библейски и древногръцки сюжети с немски фолклор, за да създаде тъмна и завладяваща любовна история, която запленява въображението и обещава много вълнуващи моменти.~За авторката~


Тринити Фейгън не винаги е била писателка. Дълги години работи като счетоводител, преди да последва мечтата си и да се отдаде на творчество. Превзема литературната сцена на САЩ с поредица от книги, проследяващи комичните и заплетени приключения на щатски данъчен инспектор, първата от които й носи наградата RITA. Тринити е носител и на наградата за писатели на романси „Златно сърце”. Въображението й, обаче, винаги е било увлечено от идеята за живот след смъртта. Тя намира начини да задоволи своя интерес към въпросите за съществуването на Ада и Рая, проучвайки какво си представят хората и след това създавайки своя собствена митология в дебютния си роман за тийнейджъри „Изкуплението на Аякс”.
Писателката обожава метъл и рок музика, Скалистите планини, шоколадовия кекс и колежанския футбол. Не й допадат сълзливите истории и лицемерието. Сред най-любимите й занимания е писането. В момента Тринити живее, пише и разваля слуха си, слушайки любимата си музика, в най-слабо заселената част на западен Тексас със съпруга си и една много зла котка.


~Отзиви за книгата~

„Безсмъртна любовна история с уникална митология, която увлича въображението. Влюбих се в нея.”
- П. С. Каст, писател

„Тринити Фейгън превзема сцената на литературата за тийнейджъри с вълнуващ дебютен роман, разказан със свеж глас и с уникален обрат в сюжета на една вечна история.”
- Шерилин Кеньон, писател

Това е една фантастична книга, изпълнена с всичко онова, за което почитателите на паранормалната литература жадуват.”
- „Романтик таймс”


~Ревю~

Невероятно е как от едно убийство може да се стигне до толкова далеч. Да болката от загубата е огромна и неописуема, но Саша е отчаяна в опита си да открие убиеца на баща си. Дори опира до крайности като решава да се посвети на Ерикс, да даде душата си на него... Но той е същество, отвъд представите й. Нещо по-лошо и от Дяволът. Но и самата ни главна героиня не е съвсем обикновена, да не кажа направо, че няма нищо общо с хората. Тя е потомка на Ева, което я прави Анаво - най-чистото сърце и душа, което може да съществува някога. Анаво са същества за които се е мислело, че отдавна са изченали от земите ни, но ето, че Саша е живо доказателство за обратното. Такова откритие трябва да се пази в тайна, но за него научават твърде много души и сега живота на Саша е застрашен. От една страна за нея знае Ерикс, който е готов на всичко за да я използва за своите подли цели. От друга, Аякс (един мистериозен и мрачен красавец, по който очите ти остават) заедно с братята си разбират за нея и са готови да я защитават на всяка цена. От тук може да се досетите, че Аякс и Саша се влюбват един в друг. Тяхната любов и връзка е толкова сладникаво описана и изпълнена с препядствия, че ви държи постоянно на щрек и кара кожата ми да настръхва. Колкото до края на книгата - епична битка и големи жертви. До последните две страници, очаквах да се промени поне мъничко историята за да не свършва толкова лошо и... Айде няма да ви развалям удоволствието, но книгата си заслужава, така че ви съветвам да се сдобиете с нея за да постъпите в един нов свят изпълнен с чисти създани и дяволски изчадия в битка за надмощие над човешката раса и свят.


#Мой рейтинг за книгата - 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а

#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар