понеделник, 18 февруари 2013 г.

Новини: "Орденът на Асасините" на Оливър Боудън излиза на големия екран

През август 2011 на Геймском конференцията в Кьолн Убисофт обявиха че са сключили сдеблка със Сони за адаптация на "Орденът на Асасините".

Миналата година обаче проекта по филмирането на поредицата и играта претърпя развитие и избраха продуцент и актьор който да изиграе главната роля във филма.

Този актьор е Майкъл Фасбендър (известен с роли в "Прометей" и "Х-мен: Първа вълна"). Майкъл ще изиграе ролята на Алтаир в бестселър поредицата.

Също така Фасбендър заедно с Конър МакКоен ще бъдат продуценти на филма.

В началото на тази година пък избраха сценариста, който ще трябва да грабне зрителите със сценария на филма. И това е Майкъл Лесли (известен със сценариите на Prince of Denmark, Skirt и Heavy Metal Drummer.).

Една черна статистика гласи, че всеки опит за адаптация на игра е пълен провал. Пример за това е филмът по играта "Принцът на Персия" - "Принцът на Пeрсия: Пясъците на времето" (2010), който не само, че не грабна зрителите, но и бе с умопомрачителни приходи.


От друга страна, не можем да сравняваме "Орденът на Асасините" с "Принцът на Персия". Игрите по поредицата за Асасините чупят рекорди по продажби. Наскоро излязлата "Орденът на Асасините III" игра стана номер едно в класацията за най-продавани игри в Обединеното Кралство.

На 7ми февруари тази година пък от Убисофт съобщиха, че подготвят четвъртата игра от поредицата, която ще включва нов герой. Стана ясно и че друг ще разработва играта, но името му остана в тайна за сега. Очакванията са играта да излезе преди април 2014.

 

Но стига за игрите и филма. Нека се прехвърлим малко върху книгите. Оливър Боудън пише книгите от поредицата. До сега са излезли четири в България от издателство Ера - Ренесанс, Братството, Тайният кръстоносен поход и Прозрение.

На 25ти февруари пък очакваме от издателство Ера петата книга от бестселър поредицата "Орденът на Асасините - Възмездие".

Романът е базиран на култовата компютърна игра Assassin's Creed III.

Лондон, 1735 г. Хайтам Кенуей може да върти меча още от дете. Но домът му е нападнат, баща му е убит, а сестра му отвлечена. Лишен от семейството си, той е отгледан и обучен от мистериозен учител, за да се превърне в смъртоносен боец.

Воден от жаждата си за отмъщение, Хайтам тръгва по пътя на възмездието. Заобиколен от предателство и интриги, той се озовава в центъра на вековната битка между асасините и тамплиерите.

В Америка пък чакаме да излезе шестата книга от поредицата, която за съжаление все още няма нито корица, нито резюме, а само една дата - 26ти ноември 2013.


Моля не копирайте и разпространявайте без позволение! Изграждането и превода на статията принадлежат на Vampire Ladies!


Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар