неделя, 10 февруари 2013 г.

Новини: Хитовата антиутопия "Дивергенти" на Вероника Рот ще бъде екранизирана

В началото на 2012 година излезе първата книга от едноименната поредицата "Дивергенти" на Вероника Рот, под знака на издателство Егмонт. Скоро обаче стана ясно, че антиутопията получава зелена светлина и ще бъде екранизирана от Lionsgate’s Summit Entertainment.

За какво става дума във филма?

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.

Има ли дата за премиерата?

Да, вече е известна датата за излизане на филма и тя е 21ви март 2014 година!

Има ли вече избрани актьори за главните роли?

За сега твърдо се знае че Шейлийн Удли (известна от филма "Потомците" и сериала "Тайният живот на тийнейджърка") ще се превъплати в ролята на Беатрис Трис Приор.

Но може би тези които са чели книгата ще искат да знаят повече кой ще играе ролята на Фор (главният мъжки персонаж)? За съжаление все още не се знае кой ще трябва да играе този персонаж от книгата. За ролята са кандидатствали Люк Брейси, Брентън Туайтс, Лукас Тил, Джереми Ървин и Алекс Петифър.

Но има потвърждение кой НЯМА да играе Фор - Джак Рейнър, след като той ще участва в новият филм от поредицата "Трансформърс".

Имаме обаче и друг сигурен актьор - Люк Клейнтанк, който ще играе Кейлъб Приор (по-големият брат на Беатрис).

Имаме потвърждение и за Кейт Уинслет и Ромео Милър, но все още не е казано в кои точно роли ще трябва да се превъплатят.

Водят се слухове че Бубу Стюърт се е пробвал за ролята на Юрая, но няма никакви потвърждения дали е приет за нея или не. Други слухове гласят, че Джесика Сула и Дейвид Бастиан са се пробвали за ролите съответно на Кристина и Макс.

Кой стои зад проекта по филма?

Режисьор на филма ще бъде Нийл Бъргар, а сценарист е Евън Догърти. Продуценти пък ще са Луси Фишър, Поуя Шахбазян и Дъглас Уик.

Къде ще бъде заснет филма?

Филма ще бъде заснет в Чикаго за тези които се интересуват. Ако някой от вас живее там, може да се озърта дали от някъде няма да се появи Фор.

За книгата и поредицата по която се заснема филма

"Дивергенти" е първата книга от едноименната поредица на Вероника Рот. В България поредицата се издава от издателство Егмонт и вече са издадени първите две книги от трилогията.

Анотация на “Дивергенти”:

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след  края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.

По време на изключително съревнователната инициация, която последва, Беатрис се преименува на Трис и се мъчи да определи кои наистина са нейните приятели. Както и къде точно в живота, който сама си е избрала, да постави романтичното увлечение с понякога очарователно, друг път вбесяващо момче. Но Трис има една тайна, която пази от всички, защото е предупредена, че разкриването й е равнозначно на смърт. Свидетел на нарастващия конфликт, който заплашва да разцепи привидно перфектното общество, в което живее, Трис научава, че тайната й може да й помогне да спаси тези, които обича... или да я унищожи.

В Америка пък се очаква този октомври да излезе третата и последна книга от поредицата, за която все още няма нито анотация, нито корица.

Друго нещо което най-вероятно няма да видим в България скоро е кратката история за Фор, но не се безпокойте скоро ще бъде направен фен превод на историята от Vampire Ladies!


Моля не копирайте и разпространявайте без позволение! Изграждането и превода на статията принадлежат на Vampire Ladies!


Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар