неделя, 6 януари 2013 г.

Рубрика “Ново на пазара”: Декември (2012)

dekemvri

Месец декември мина и е ред да се направи едно обобщение какво излезе на книжен вариант. В сравнение с ноември, където имахме само 18 книги, то декември направо ни обезпаричи с цели 31 книги. Дали заради Панаира на книгата, който също се проведе през декември, или просто защото идваше края на година (и на света, някой вярваха и в това) и всеки гледа да изчисти зачисленото за годината, незнам, но знам едно – страшно много интересни книги, а толкова съжалявам, че не успях да се сдобия с всички. Нищо не пречи обаче след като обобщим какво е излязло, някой да почне да събира парички за книжки, за чието издаване не е чул.

Но да се прехвърлим на изброяването. Тъй като са бая книжки, смятам да започна с тези на български автори.

От издателство Либра Скорп през декември излязоха “Недосегаем” на Кристиян Малинов и “Окото на вълка” на Милен Иванов.

Другата българска книга, която излезе през декември е от издателство Весела Люцканова, а книгата “Вампирска терапия” също на Весела Люцканова. Честно казано не съм ги чела все още и трите романа, но има добри отзиви, така че смятам в най-скоро време да си ги набавя.

И след като минахме българските романи, смятам че сега подредбата ще трябва да започне от издателството издало най-много книги през месеца, до това което е издала най-малко.

През ноември издателството с най-много издадени фентъзи книги бе MBG BOOKS, като и през декември продължават да водят с цели 10 книги. А те са: Трилогията “Крале на рая” – “Невинният маг”, “Узурпаторът” и “Последните дни” на Карън Милър. Двулогията “Странни нишки” – “Наследството на Лорд Сароу” и “Повелителят на лъжите” на Сам Бауринг. Довършиха трилогията “Изменникът шпионин” с “Отстъпница” и “Кралицата на изменниците” на Труди Канаван. И за моя огромна изненада завършиха поредицата от шест книги “Откровенията на Ририя” – “Изумрудената буря”, “Зимният фестивал” и “Персеприкуис” на Майкъл Дж. Съливан.

Издателство Бард се нареждат на второ място по най-много издадени книги. От тях излезе поредната книга от поредицата “Избрана световна фантастика”, а именно “Вяра” на Джон Лав. Също така стартираха с две нови поредици – “Псалмите на Исаак” – “Ридание” на Кен Сколс и първата книга от “Ванирска сага” – “Книгата на Хаде” от Лена Валенти.

ProBook зарибяват читателите си с нова трилогия “Ангел”, чиято първа книга “Ангел” на Л.А.Уедърли се надяваме да пожъне успех и в България. Също така издадоха “Джак Флинт и мечът на клана Редторн” на Джо Донъли.

Издателство Ентусиаст събира читатели с “Некрономикон” на Х.Ф.Лъфкрафт и “Градът на тайните” на Саша Гулд.

И останаха издателствата с една издадена книга през месец декември. От издателство Ибис излезе така дълго чаканата книга от поредицата за “Братството на черния кинжал” – “Единствена любов” на Дж.Р.Уорд.

Издателство Изток-Запад пък продължават спряната поредица от издателство ИнфоДар “Вампирски хроники” – “Вампирът Лестат” от Ан Райс.

Като споменахме издателство ИнфоДар, сега е момента да се зарадват читателите на поредицата “Патрулите” с “Нов патрул” на Сергей Лукяненко.

Издателство Хермес пък пуснаха най-накрая последната книга от поредицата от шест книги “Тайните на безсмъртния Никола Фламел” – “Чародейката” на Майкъл Скот.

Като говорим за завършване на поредици, от издателство Пергамент Прес вече може да прочетем последната книга от трилогията “Опасни сънища” – “Сбогуване” на Лиза Макман.

От издателство Колибри и те бързат да зарибят читателите си с най-новата книга на Дж.К.Роулинг – “Вакантен пост” и то не само с меки, но и с твърди корици.

От издателство Сиела имаме “Деветте милиарда имена на Бога” том първи на Артър Кларк.

От издателство Локус Интент сигурно от половин година гледам в предстоящи издания “Камък и флейта” на Ханс Беман и тя най-сетне излезе!

За лудите фенове на двамата Тери, от издателство Вузев излезе “Нация” на Тери Пратчет, а от издателство Прозорец – “Първият изповедник” на Тери Гудкайнд.

И като за финал от издателство Арт Лайн, стартираме нова манга – “One Piece” – “Романтична зора”, том първи на Ейичиро Ода.

Обобщение: Като за край на миналата година, доста поредици се завършиха, други пък се възродиха след дълги години чакане, а с трети тепърва ще се запознаваме. Но пък, който обича да чете не мисля, че ще има проблем с това.

А вие кои книги си закупихте от списъка? Кои смятате да си закупите? 


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар