понеделник, 30 май 2011 г.

Ревю: Престъпни удоволствия (Анита Блейк - ловецът на вампири, #1)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

 

                    Старо издание                     Ново издание     
Заглавие: Престъпни удоволствия
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #1
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2005 (старо издание)/2009 (ново издание)
Брой на страници: 438
Корици: меки
Език: български
Тегло: 252 грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 9547611844
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена:
Старо издание – 8,00лв
Ново издание – 9,99лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 9,99лв (ново издание)
-Пингвините: 8,49лв (ново издание)
-Мобилис: 6,80лв (старо издание)
-Мобилис: 8,89лв (ново издание)
-ИнфоДАР: 8,00лв (ново издание)
-Буктрейдинг: 8,49лв (ново издание)
-Книгополис: 8,49лв (ново издание)
-store.bg: 9,99лв (ново издание)


~Анотации на книгата~

Никой не познава тъмните копнежи на душата по-добре от авторът на бестселъри на "Ню Йорк Таймс"Лоръл К. Хамилтън.

В "Престъпни удоволствия" тя ни представя ловеца на вампири Анита Блейк. Анита е малка, загадъчна и опасна, но когато най-могъщият вампир в града се обръща към нея за помощ, тя се сблъсква с най-големия си страх - мъж, способен да възпламени в нея глад, сравним със собствения му глад...

"Защо ли се изненадах, че съм жива?.."

"Отдясно на врата си носех същинския белег, истински следи от зъби. Малки, измамни следи от кучешки зъби. Николаос ме беше... заразила. Обзалагам се, сметнала е, че ще ми изкара ангелите от страх. И беше съвършено права. Но аз прекарвах повечето от времето си, като се изправях срещу неща, от които се боя - и като ги побеждавах. Един вампир-повелител на хиляда години беше доста голяма хапка, но ние, момичетата, трябва да си имаме цели..."

---

Анита Блейк може да е малка и млада, но вампирите я наричат Екзекуторката. Анита е некромант и ловец на вампири във време, когато вампирите са защитени със закон - докато не станат твърде непослушни. Сега някой избива невинни вампири и Анита се съгласява да помогне да открият кой и защо. "Остра като кол и блестяща като сребърен куршум, героинята на Лоръл Хамилтън ви всмуква в своя изумителен свят като целувка на вампир." - Дж. Д. Роб

---

Анита Блейк е малка, сладка и привидно невинна, но не оставяйте това да ви заблуди – тя притежава загадъчната и опасна сила на аниматор, човек, способен да дари нов живот на мъртвите. И ако това не е достатъчно, в свободното си време тя лови вампири. И не сладкия, миловиден тип, който ще срещнете в училище, а лошите момчета, които престъпват закона и оставят след себе си само телата на своите жертви. Сега някой избива невинни вампири и когато най-могъщият вампир в града се обръща към нея, Анита се съгласява да помогне да открият кой и защо. Работейки с вампира Жан-Клод, в него тя за пръв път вижда не само чудовище, но и един необикновен мъж. Мъж, също толкова пламенен и опасен, колкото е тя, и вампир, способен да възпламени в нея глад, сравним с неговия собствен. Може ли да му се довери? И ще преживеят ли сблъсъка с древното зло, срещу което са изправени?

---

Името ми е Анита Блейк. Вампирите ме наричат "Екзекуторката". А това с което аз ги наричам не може да бъде повторено.
От както Върховният Съвет даде на немъртвите равни права, повечето хора мислят че вампирите са просто обикновени жители с кучешки зъби. Аз знам истината. Виждала съм жертвите им. Нося белезите...
Но сега сериен убиец преследва вампирите - и най-силният кръвопиец в града иска от мен да открия убиеца...

---

В свят където вампири, зомбита и върколаци са обявени за легални жители на Американските щати, Анита Блейк е некромант - професия която включва вдигане на мъртъвци заради скърбящи роднини. Но Анита е също така позната и като безстрашен ловец на криминално проявени вампири и често е наемана да разследва случаи които са не са за традиционната полиция. Но когато Анита привлича вниманието на господарите на града в който живее - Сейнт Луис, тя също така рискува да разкрие интригуваща тайна за себе си - източника за необикновената й сила и мощ.


~За авторката~

Лорън Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.


~Откъс от книгата~

     

*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*


~Преразказ на първите няколко глави от книгата~

Юли е и е горещо. "Престъпни удоволствия" започва с вампира Уили Макой в офиса на Анита в Съживители ООД. Уили е вампир, който Анита познава като човек преди да е бил превърнат. Той съобщава на Анита, че шефа му, чието име на казва, би искал да я наеме да разследва серия от убийства на вампири в Района. Анита която вече е дала показания през полицията, отказва и го моли да си тръгне, игнорирайки офертите му за големи парични суми и евентуални заплахи.
По-късно, Анита е принудена да отиде на ергенско парти на приятелката си Катрин. Тя среща Катрин и друга нейна приятелка, Моника и се оказва че те отиват в клуб наречен "Престъпни удоволствия", мъжки стриптийз клуб, притежаван, управляван и с персонал изцяло от вампири. Оказва се че Моника е постоянен посетител. Там Анита се среща с Жан Клод, мениджъра на клуба, а също така и вампир. Той се опитва да привлече Анита да се наслади на шоуто, но въпреки че Анита е привлечена от него, тя отказва неговите опити за флирт. Първият стриптизьор пред който сядат и наблюдават е вампир на име Филип, който е покрит с вампирски ухапвания. Вторият е вампир на име Робърт, който се храни от Филип и след това целува Моника. Робърт посяга към Анита, но тя го отблъсква. Ясно е че способностите й на съживител й дават някаква защита срещу вампирски манипулации. Анита получава известие и оставя Катрин и Моника в клуба, обещавайки че ще се върне да ги вземе по-късно.
Анита отива на местопрестъпление в гробището Хилкрест, където по време на прегледа на тялото на жертвата, определя причината за смъртта че е причинена от нападение на гул. Сержант Рудолф Стор идва на местопрестъплението и разпитва Анита за подозренията й, съобщавайки й че жертвата е собственик на земята. Анита също така отбелязва че гулите сигурно са дошли от някъде другаде, и обяснява че те би трябвало да са избягали от човека, а не да го нападат. Долф изглежда задоволен от доклада й и я пуска.
Анита се връща обратно в "Престъпни удоволствия" след полунощ, където попада отново на Жан Клод. Той я отвежда до приятелките й, където намира Катрин на сцената с Обри, който я е хипнотизирал. Анита сваля приятелката си от сцената, но Обри прехвърля вниманието си на Анита и приема съпротивата й на силите му като предизвикателство, което стига до битка между Обри и Анита. Тя почти го убива и Жан Клод ги разтървава и проявява контрол върху Обри. Анита отказва да предаде ножа си докато Жан Клод не обещае че тя ще си тръгне невредима и той се закълнява да я пази. Изиграват борбата сякаш е било сценична постановка и Жан Клод показва на публиката неговият и този на Анита белег от изгаряне с кръст, показвайки на публиката че тя също е вампир.
(Това се случва в първите 58 страници от книгата/първите шест глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)


~Ревю на книгата~

Забравете за блестящите на слънце вампири! Тези тук хапят и то здраво! В поредицата за Анита Блейк няма да намерите мили вампири които да искат да си купуват с вас гримове! Не! Те са сексапилни, опияняващи, спиращи дъха с начина си на ходене и говорене, лукави, винаги с няколко резервни плана под ръка и не на последно място - ОПАСНИ! И което е по-лошо ако мразиш вампирите - сега те са легални жители в Сейнт Луис. Легални жители?! Правилно сте чули. Но от вампир до вампир си има разлика разбира се. Има на скоро превърнати вампири които ги е страх от собственото си дишане, но има и вампири от които не тръпки да получиш, ами направо да ми умреш на място от страх! Ето такива са Господарите на градовете! Да имаме си и такова понятие тук. Но една жена не много висока на ръст и опасен характер си е спечелила титлата "Екзекуторката", не заради друго, а просто защото обича да си върши работата(едната от многото) съвестно и до край. Точно затова няма оцелял вампир който има заповед за екзекуция! Но за това маце не можем да кажем просто че е Екзекуторка и не я е страх (е, поне не я е страх много). Тя се занимава и като некромант - съживител на мъртъвци! Шашнах ли ви? Еми да, тя хем си убива мъртъвци хем после се налага да вдига други от гробовете само защото някоя клиентка е искала да каже "Здрасти!". Но какво я прави толкова специална си мислите?! Може би това че може да стреля и борави с всяко огнестрелно и студено оръжие тоест - тя е жената армия! Но какво й липсва? Всеки случай не и патрони! Както на всяка книга и тук не липсва любов, но тогава коя е нейната любов? Да започнем с това че е французин, силен като бик, страстен, влюбен в нея... и вторият по сила вампир  в града! Приятно а? Как може да се влюби вампир в екзекутор на вампири ли? Никаква идея си нямам, но за да бъда честна ако видя Жан Клод в нашият свят да изглежда и да се държи както в книгите няма и да се замисля за това че може да ме убие само за част от секундата. И така имаме секси опасно маце с цял арсенал оръжия, опасен Господар на града и влюбен вампир на име Жан Клод (повярвайте ми няма да забравите това име дъъълго време)! (Всеки случай не и липса на черен хумор!) Какво още ни липсва? Убийства и неиндефициран убиец разбира се! И Анита е замесена в цялата тази бъркотия както винаги! Прочетете книгата и няма да можете да си я избиете от главата!


#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение (какво цяла нощ не ме е оставила да спя вече години. Вече изгубих бройката колко пъти съм я препрочитала!) Така че бягайте до близката книжарница или влезте в някоя онлайн книжарница и си я поръчайте! Няма да съжалявате!
#Мой рейтинг за корицата4,5 Страхотни! – Корицата и на старото и на новото издание ми харесват, но като че ли на старото ми изглежда по-добре! Някак си мацката на новото издание не си я представям като никоя от героините в книгата!


~Списък на героите в книгата~

Главни герои
-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка(некромант) и екзекутор на вампири;
-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар
-Едуард: студенокръвен наемен убиец, специализирал се в убийството на "чудовища";
-Николаос: много студена, силна и заплашителна вампирка.
---
Други герои
-Бърт Вон: Шефа на Анита;
-Крейг: Нощният секретар на Съживители ООД;
-Мери: Дневната секретарка на Съживители ООД;
-Джеймсън Кларк: съживител в Съживители ООД;
-Рони (Вероника) Симс: Най-добрата приятелка на Анита, също частен детектив;
-Долф (Долф, Рудолф Стор): Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Зербровски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Детектив Клайв Пери: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Малкълм: вампир Господар, лидер на Църквата на вечният живот
-Уили Макой: вампир който се познава с Анита когато е бил човек
-Мъртвия Дейв: бившо ченге, сега вампир, притежава бар
-Лутър: сервитьор в "При Мъртвият Дейв"
-Бъз: охрана в "Престъпни удоволствия"
-Ървинг Грисуолд: върколак който репортер във вестник в Сейнт Луис
-Рафаел: Кралят на плъхолаците в Сейнт Луис
-Луи Фейн: плъхолак с познания за пещерите
-Лилиан: плъхолак с медицински способности и познания
-Госпожа Прингъл: приятелски настроената съседна на Анита
-Бърчард: Човешкият слуга на Николаос
-Филип: вампир и стриптизьор в "Престъпни удоволствия"
-Уинтър: човешкият служител на Николаос
-Закъри: съживител работещ за Николаос
-Тереза: вампир служещ на Никоаос
-Валентин: вампир Господар с който Анита се е сблъсквала в миналото
-Обри: вампир който работи в "Престъпни удоволствия"
-Бевърли Чин: човек който Анита е спасила преди години, сега е член на ХСВ (Хората срещу вампирите)
-Ребека: приятелката на един от убитите вампири


~Игра с награди~

Ето я и първата ни игра от многото които предстоят тази и другата седмица свързана с поредицата за Анита Блейк!

Условия:

#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:
-Фейсбук профила си + следният текст:

Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!

-Туитър профила си + следният текст:

@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!

#Отговорете на следните въпроси:
-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
-На какво в книгата е име “Престъпни удоволствия”?

Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!

Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

6 коментара:

  1. Първите убити от първата книга са: Филип \той е хапка, убит, измъчват, съживен, върнат в гроба от Анита\, Уинтър, Николаос \нея Анита я уби но не помня как/, Закъри \той използваше крикри за да остане жив, но Анита го уби\, Валентин \Анита\, Обри, Бърчард.

    Името "Престъпни удоволствия" идва от стриптиз клуба на Жан-Клод.

    Иначе аз съм Диляна с мейл - didi_ned@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)? - Умират 11 персонажа в първата книга:
    Обри, Бърчард, Уинтър, Николаос(нея Анита я уби), Филип, Закъри (Анита го уби),Валентин (също Анита го уби.

    -На какво в книгата е име “Престъпни удоволствия”? - "Престъпни удоволствия" е бар с мъжки стриптизьори.

    Faceook: http://www.facebook.com/mitencetoy/posts/203529939690506

    Twitter: http://twitter.com/#!/mitencetoy/status/75626498891063297

    e-mail: mitencetoy@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  3. Убитите са Филип ( измъчвам убит и съживен и след това върнат в гроба от Анита) Валентин ( убит от Анита и преди време белязан от нея затова и носи маска)Николаос (Анита я убива ако не се лъжа и отрязва главата)Закъри (друг съживител които Анита убива мисля че нещо с кръвта имаше ...) Обри Уинтър Бърчард Тереза

    Името на книгата идва от бара за струптизьори на Жан-Клод

    Facebook : http://www.facebook.com/profile.php?id=100000207619685

    Името ми е Биляна и e-mail: bibsi_love@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  4. Убитите са:
    1.Филип- стриптизаор в „Престъпни удоволствия” , той е измъчват ,убит от хората на Николаос и съживен отново, после Анита го полага в гроба
    2.Обри-част от свитата на Николаос, убит от Анита, тя премахва главата му с автомат
    3.Валентин-преди години Анита го обезобразява със светена вода и той е принуден на носи маска, сегя тя го убива като му инжектира светена вода ,докато спи в ковчега си
    4.Николаос-Анита я убива с меч, пробожда я в гърдите и й отсича главата
    5.Лукас-убит вампир от Закари, сърцето му е откъснато , а главата отрязана
    6.Тереза-подчинена на Николаос,убита е от Закари, който е мъртъв съживител , поддържайки се жив с магия, нуждаеща се от вампирска кръв
    7.Закари-Анита го убива като му отрязва гри-грито, което го поддържа жив и го изцапва с човешка кръв , която не понася на тази магия
    8.Наемният убиец пред Църквата на вечния живот- Анита го убива с помощта на Рони , с куршум
    9.Уинтър-Анита го убива с нож , мисля че го промушваше в слабините, но не съм сигурна
    10.Бърчард-човешки слуга на Николаос,Анита се бори с него и го убива с нож
    11.Робърт-служител в „Престъпни удоволствия”, замесва Жан-Клод когато го няма, убит от хората на Николаос , когато искат да отведат Филип от клуба

    "Престъпни удоволствия" е името но стриптийз клуб , собственост на Жан-Клод

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    е-mail : polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Убитите са:
    Николаос(мисля, че Анита й отсече главата в края на книгата;
    Бърчар, човешкия слуга на Николаос(Анита го прониза с меч, мисля;
    Филип(беше измъчван и убит от хората на Николаос)
    Уинтър, човешкия служител на Николаос;
    Закъри(той беше вече само съживен от гроба си и Анито му сряза гри - грито и той умря, този път завинаги;
    Тереза(убита е от Закари;
    Валентин(Анита го убива в края на книгата със светена вода, докато все още спи в ковчега си);
    Обри(убит е от Анита, прострелян в главата)

    "Престъпни удоволствия" е стриптийз клуба на Жан - Клод

    Facebook:http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767&sk=wall#!/profile.php?id=1732556808

    Twitter: http://twitter.com/#!/violeta_naumova

    e-mail: violeta_naumova@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  6. Убитите в тази книга са:
    Тереза - вампир-повелител, в йерархията след Николаос и преди Жан-Клод - главата й е отрязана от Закари
    Филип - стриптизьор и хапка, убит от подчинените на Николаос, след това върнат като зомби и положен отново в гроба от Анита
    Николаос - Господарката на града, Анита я уби, но не съм сигурна как
    Закари - съживител,който убива вампири, имаше някакъв амулет, беше си направил магия, подхранвана с кръв, която го поддържаше жив, но Анита го уби
    Уинтър - човек, но от хората на Николаос, Анита го убива с нож
    Обри - появи се в "Престъпни удоволствия" като въздействаше на хората чрез подчиняване на ума им, не си спомням как умира
    Валънтайн - вампир, в миналото почти отхапал рамото на Анита, която обезобразява лицето му със светена вода, по-късно тя го убива
    Бърчард - слуга на Николаос, Анита го уби
    Лукас - вампир, едно зомби свидетелства, че е убит като сърцето му е било извадено, а главата - отрязана

    "Престъпни удоволствия" е мъжки стриптиийз-клуб, намира се в Квартала и е собственост на Жан-Клод

    Facebook:http://www.facebook.com/profile.php?id=100001031114515

    e-mdil: infernaliia@abv.bg

    ОтговорИзтриване