неделя, 29 май 2011 г.

Новини: Изд. Колибри спира издаването на “Анита Блейк”! Предстоящ проект на Vampire Ladies: Седмица на Анита Блейк!

На 18 май 2011г. изд. Колибри съобщи в сайта си следната трагична новина за всички фенове на поредицата:

Благодарим на всички верни почитатели на поредицата за интереса и въпросите и се извиняваме за забавянето на отговора, но имахме проблем с контролния панел и нямахме възможност да отговаряме на коментари. За съжаление, до този момент, поредицата се продава на голяма загуба и нито една от двете книги не е възвърнала първоначалната инвестиция, въпреки привидния интерес на читателите. Знаем, че това не би бил достатъчен довод за вас,феновете, но за да сме откровени трябва да кажем, че на практика книгите застояват в склада, въпреки големите усилия за реклама, които полагаме. Никое издателство не може да си позволи в момент на криза този лукс, колкото и да ни се иска да отговорим на читателските запитвания. Ще следим развитието на книгите от близо и ако има поне малко раздвижване, обещаваме да преразгледаме становището си и да обявим веднага, ако решим да издадем следващата книга!

Тази новина обаче не се хареса от никого понеже това е второто издателство в България което се захваща с издаването на поредицата и спира поради различни причини! Какво правят феновете тогава? Ядосват се, натъжават се, разочароват се и какво ли още не… и защо? Защото се оказва че една наистина страхотна поредица може и да не види в скоро време “бял свят” на пазара в България.

Но (винаги има едно “Но”) ние от Vampire Ladies сме решили да направим нещо! И под “Нещо” нямам в предвид да ви съобщим само лошите новини, както направихме сега. Имаме идея как да разпространим поредицата из България така че да видят хората колко е хубава.

Проекта ни е следният:

-През идната седмица (30.05.-05.06.) да направим “Седмица на Анита Блейк”! Какво ще се случва през тази седмица?! Всеки ден ще научавате повече за всяка една от вече излезлите 8 книги в България. Ще имате възможността да прочетете ревюта и допълнителна информация за самите книги.

-Също така ще бъдат организирани игри с материални награди! След поста в блога за всяка книга от поредицата ще бъдат зададени няколко въпроса и почитателите, а и новите фенове които открият поредицата ще имат възможността отговаряйки вярно на въпросите да спечелят материални награди (какви са те ще разберете в някой от постовете през седмицата)!

-Също така ще можете да научите повече и за героите от поредицата като в постовете в блога за тях също ще има организирани игри с награди!

Целта ни е следната:

-Да разпространим поредицата сред новите читатели и да накараме всички да си купят книгите на книжен носител! В постовете за всяка книга от поредицата ще намерите места от къде да си ги закупите по-евтино от коричната  цена! Купувайки си книгите на книжен носител, издателство Колибри ще види че това че няма интерес към книгата не е вярно и като се увеличат продажбите ще видят че интерес има и ще продължат поредицата!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар