вторник, 31 май 2011 г.

Ревю: Усмихнатият труп (Анита Блейк - ловецът на вампири, #2)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

Заглавие: Усмихнатият труп 
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #2
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2006
Брой на страници: 534
Корици: меки
Език: български
Тегло: 309 грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 9547611925
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена: 10,00лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 9,50лв 
-Пингвините: 8,50лв 
-Мобилис: 8,50лв 
-ИнфоДАР: 8,00лв 
-Буктрейдинг: 8,50лв  
-store.bg: 10,00лв


~Анотации на книгата~

Лоръл К. Хамилтън въвежда читателите в опасния живот на Анита Блейк, съживител и ловец на вампири – толкова добра във вдигането на мъртъвци, колкото и в екзекутирането на немъртви. Сега, едно създание, отдавна преминало в гроба, връхлита Сейнт Луис като кървава вълна. На Анита и’ предстои да научи, че някои тайни е по-добре да останат погребани – а някои хора са по-добри мъртви...

---

TE CE ДЪPЖAХA C МEH, CЯКAШ CЪМ HЯКAКBA МHОГО ОПACHA ЛИЧHОCT.

Bдигни някoй и друг мъртвец, убий един-два вампира и хoрата запoчват да те cмятат за еднo oт чудoвищата. Пoнякoга бoли. Ho cега... cега криеше oпределени възмoжнocти. "Hаиcтина ли cмятате, че cъм дoшла невъoръжена?" - пoпитах. Прoзвуча cъвcем мирнo и крoткo. "Бихте ли залoжили живoта cи?"




"Иcтинcкo oбceбванe" - Джейн Ан Кренц
"Блecтяща катo cpeбъpeн куpшум" - Дж. Д. Poб




---



Книгите на бестселър авторката Лоръл. К. Хамилтън отвеждат читателите в опасният живот на Анита Блейк, съживителка и убийца на вампири - жена толкова добра във вдигането на мъртъвци колкото и в убиването им.

На Анита Блейк, Ловецът на вампири от Съживители ООД и е предложено да вдигне 283 годишен труп. Но тя знае че колкото по-старо е зомбито, толкова по-голяма трябва да бъде жертвата за ритуала. Само човешко жертвоприношение е достатъчно голямо за да вдигне тази стара душа, а Анита е против убийствата на хора.


Сега същество отвъд гроба вилнее и убива из Сейнт Луис. И Анита ще разбера че има тайни които за добро трябва да бъдат заровени - и някой хора които трябва да бъдат мъртви...



---



След няколко века, единствената достатъчно голяма смърт е човешкото жертвоприношение. Знам защото съм съживителка. Името ми е Анита Блейк.

Работейки за Съживители ООД е просто работа като да продаваш застраховки. Но и всичките пари на света не са достатъчни за да приема офертата на Харолд Гейнър. Някой друг го е направил, измамнически съживител. Сега той не само вдига мъртвият... ами и целият Ад. И се предполага че съм единствената която може да предотврати това...



---



В "Усмихнатият труп" Анита с шефа си Бърт, се срещат с милионера Харолд Гейнър който я моли да вдигне отдавна мъртва роднина. Това е много стар труп, искайки човешко жертвоприношение и Анита отказва.

В книгата също така Анита и Долф разследват серия от брутални убийства в които тела са разчленявани и изяждани от плътоядно зомби. Анита се среща с Доминга Салвадор, много зла и силна вуду жрица и я моли да й помогне с убийствата.


Жан Клод продължава да се опитва да убеди Анита да стане негова човешка слуга и тя продължава да отказва.




~За авторката~





Лорън Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.




~Откъс от книгата~



    



*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*






~Преразказ на първите няколко глави от книгата~



Действието в "Усмихнатият труп" се развива през Август, почти месец след "Престъпни удоволствия" и започва с Анита и нейният мениджър, Бърт вон, посещавайки местният милионер Харолд Гейнър за да обсъдят потенциална работа. Харолд обяснява че иска да бъде съживен и разпитан 300 годишен труп, и че ще плати милиони долари за тази цел, също така снабдявайки с "бяла коза" която е нужна за да се изпълни задачата. Анита отказва. Въпреки че Бърт мрази идеята да отказва такава изгодна работа, когато Анита обяснява че "бялата коза" е евфимизъм за човешко жертвоприношение което е нужно за съживяването на толкова стар труп, Бърт се съгласява и отказва офертата.

Докато пробва костюмите за сватбата на приятелката си Катрин, Анита получава обаждане от Долф. Тя посещава местопрестъплението и вижда останките от семейство, което според нея е разкъсано от немъртво същество от някакъв вид, вероятно плътоядно зомби. Едно от децата липсва и има вероятност да е живо. По мнението на Анита, има само двама местни които са достатъчно силни за да вдигнат и да управляват плътоядно зомби - тя и вуду жрицата Доминга Салвадор. Третият кандидат, Питър Бърк, наскоро е умрял. Анита се съгласява да отиде на среща със Салвадор за да я изслуша какво мисли за престъплението.


Учителят на Анита, Мани Родригес, организира среща със Салвадор. Той предупреждава Анита че Салвадор е много зла и силна вуду жрица. По време на срещата Доминга разкрива че Мани някога е бил вуду жрец на нейна страна както и неин любовник, и че Мани е извършвал човешки жертвоприношения. Това последно разкритие причинява кавга между Анита и Мани. В замяна Салвадор да помогне да разследват убийствата, Анита се съгласява да види демонстрация на техниката на Салвадор за улавяне на душите на мъртвите и поставяйки ги в зомбитата, предпазвайки зомбитата от разлагане и позволявайки им по-далечно наказание за смъртта. Салвадор предлага на Анита да стане нейна партньорка и да създадат зомбита с души за по-добър доход. Анита отказва и двете си разменят заплахи, след което Анита действително е преследвана от невиждано чудовище създадено от Салвадор по пътя до дома си.


(Това се случва в първите 93 страници от книгата/първите пет глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)







~Ревю на книгата~



Анита отново е тук и е готова да ни въвлече в опасният си свят! Да си некромант не е лесно... никак даже, но когато работиш за Съживители ООД и имаш шеф като този на Анита понякога наистина е трън в задника. Всеки знае че за да вдигнеш мъртвец ти трябва жертвоприношение... и колкото по-стар е трупа толкова по-голямо жертвоприношение. Е, в тази книга на Анита ще й се наложи да вдигне едно сравнително "младо" зомби... само на 283 години. Нищо работа си викате. Да, но Анитка е против жертвоприношенията на хората(въпреки че имам теория че ако ти трябва голяма жертва не можеш ли да убиеш слон?!). Но с това не приключва книгата... напротив с това започва. Един отказ от нейна страна и сега из Сейнт Луис се разхожда същество което мисли всеки за храна(не за кръв - за ХРАНА)! Както и в предишната книга и в тази срещаме завъртян и объркващ случай на поредица убийства. Този път са разчленени и почти изядени от нещо. Анита обаче знае че само трима в града имат нужната сила да съживят подобен звяр - тя самата, Питър Бърк(който наскоро е умрял) и вуду жрицата Доминга Салвадор от която всички ги е страх. Е, ще кажете ясно е кой го е направил, но не е така. Изглежда има друг некромант който има голяма сила и сега е по петите на Анита пращайки невиждани и нечувани (почти неубиваеми) чудовища. Ще успее ли Анита да върне всичко и Сейнт Луис отново да е приятно място за живеене ще откриете само ако прочетете книгата! П.П. Питате се защо не споменах нищо за Жан Клод ли? Стана ли ви вече любим герой? И как няма най-сексапилният и най-силният вампир в града отново тича след сърцето на Анита. Изглежда Анита отново е до гуша затънала в проблеми и немъртви същества които преследват сърцето й - било то за да намерят любовта в него или за да го изядат.







#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение


#Мой рейтинг за корицата4,5 – Хубава е. Харесва ми зеленият нюанс които са използвали. Сякаш за да подскажат че в книгата труповете няма да липсват.







~Списък на героите в книгата~



Глави герои в книгата

-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка и екзекутор на вампири;


-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар на Сейнт Луис


-Доминга Салвадор: много силна и опасна вуду жрица


-Харолд Гейнър: милионер и приятел с Доминга Салвадор


---


Други герои в книгата

-Уили Макой: вампир който се познава с Анита когато е бил човек


-Ървин Грисуолд: върколак който репортер във вестник в Сейнт Луис


-Мъртвият Дейв: бившо ченге, сега вампир, притежава бар


-Лутър: сервитьор в "При Мъртвият Дейв"


-Бърт Вон: Шефа на Анита;


-Рони (Вероника) Симс: Най-добрата приятелка на Анита, също частен детектив;


-Джемсън Кларк: съживител в Съживители ООД;


-Долф Стор: Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР


-Зербовски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР


-Мани Родригес:


---


Нови герои в книгата:

-Уилчеър Уанда: приятелка на Гейнър


-Антонио: внук на Доминга, пазител


-Регионален отряд за свръхестествени разследвания(РОСР) Офицер Мерлиони:


-Джон Бърк: вуду жрец и съживител от Ню Орлиънс


-Сесил: приятелка на Гейвър


-Бруно: бодигард на Гейнър


-Томи: бодигард на Гейнър


-Ензо:


-Чарлз: Един от колегите на Анита, съживител в Съживители ООД







~Игра с награди~



Ето я и първата ни игра от многото които предстоят тази и другата седмица свързана с поредицата за Анита Блейк!



Условия:



#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:

-Фейсбук профила си + следният текст:




Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!




-Туитър профила си + следният текст:




@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!




#Отговорете на следните въпроси:

-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?

-На какво в книгата е име “Усмихнатият труп”?



Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!



Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!




Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

6 коментара:

  1. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)? - Антонио, Харолд Гейнър, убито е едно семейство от 3ма с малко дете - Рейнолдс, две зомбита убити от Анита, когато се опитаха да я убият, Бруно, Томи, още едно мъртво семейство с бебе, Сисъли

    -На какво в книгата е име “Усмихнатият труп”? - "Усмихнатият труп" е отново клуб.

    Faceook: http://www.facebook.com/mitencetoy/posts/123855751030471

    Twitter:
    http://twitter.com/#!/mitencetoy/status/75637669782224896

    e-mail: mitencetoy@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  2. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Харолд Гейнър\убит от зомбитата извикани от Анита\, убито е едно семейство от 3ма с малко дете - Рейнолдс, две зомбита убити от Анита, когато се опитаха да я убият, Бруно, Томи, още едно мъртво семейство с бебе, едно ченге на което му бе първи ден, Сисъли, зомби-некроман


    -На какво в книгата е име “Усмихнатият труп”?
    Заведение. Собственост на Жан-Клод.

    ОтговорИзтриване
  3. Забравих си имейла - didi_ned@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  4. Убитите са :
    1.Харолд Гейнър-убит е от зомбитата които са контролирани от Анита
    2.Доминга Салвадор-убита е от зомбитата, които управлява Анита
    3.Бруно-убит е също от мачето на Анита
    4.Енцо-убит е от Анита със маче, при жертвоприношението
    5.Сесил-убита е от Анита с пистолет , когато Анита се опитва да избяга заедно с Уанда от Гейнър
    6.Томи –телохранител на Гейнър, убит е от анита с нож в гърдите
    7.Питър-съживител ,убит с пистолет, мисля че от Доминга или хората й

    „Усмихнатият труп” е клуб, чийто собственик отново е Жан-Клод.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767

    e-mail: polina_soti@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Убити са:
    Доминга Салвадор(в края на книгата Анита вдига от гробището всички зомбита и чрез тях я убива)
    Харолд Гейнър(също от тези зомбитата)
    Антонио
    Бруно(Анита го убива с нож, мисля, докато се опитва да избяга)
    Томи(Анита го пронизва с нож)
    Сесил(Анита я застрелва)
    Ензо(отново с нож, мисля, че беше в сърцето)

    "Усмихнатият труп" е заведение на Жан - Клод

    Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000570840767&sk=wall#!/profile.php?id=1732556808

    Twitter: http://twitter.com/#!/violeta_naumova

    e-mail: violeta_naumova@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  6. -Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
    Доминга Салвадор - вуду-жрица, убиват я зомбита, които Анита е вдигнала
    Харолд Гейнър - убит от вдигнатите от Анита зомбита
    Телохранителите на Гейнър - Томи и Бруно, единият е пребит до смърт от Анита, докато я пази, за другия отново от нея с мечете, докато са в кръга на гробището
    Енцо - първото човешко жертвоприношение на Анита
    както и цивилни граждани убити от зомбито на Доминга

    "Усмихнатият труп" е име на клуб и отново собственост на Жан-Клод

    Facebook: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=228488150495356&id=100001031114515

    e-mail: infernaliia@abv.bg

    ОтговорИзтриване