вторник, 22 май 2012 г.

Предстоящи издания: Предстоящи издания от издателство Ибис през месец юни!

Поредица: Дневниците на вампира: Ловците
Заглавие на книгата: Фантом
Книга по ред: Първа
Автор: по идея на Л.Дж. Смит
Дата на издаване: 1 юни 2012
Неофициална анотация: Миналото никога не е далеч... Елена Гилбърт и приятелите й спасиха Филс Чърч от зли духове, които се опитваха да унищожат града, но цената на свободата на града дойде с цена: живота на Деймън Салваторе. Смъртта на Деймън променя всичко. Той и вампирският му брат, Стефан, бяха заключени в един омагьосан кръг на порочна битка за сърцето на Елена. Сега, когато него го няма, Елена и Стефан най-после могат да бъдат заедно. Тогава защо Елена не може да спре да мечтае за Деймън? Докато чувствата на Елена към Деймън растат, нов мрак се надига във Филс Чърч. Елена бе минала през Ада и се бе завърнала от там, но този демон не е нищо което тя някога е виждала. Неговата единствена цел е да убие Елена и всички които тя обича.

Превод: Vampire Lady


Официална анотация: От дневника на Елена:

Мило дневниче,

Аз съм у дома! Още не смея да го повярвам, но е истина.

На целия град Фелс Чърч бе дадена възможност за ново начало. Китсуне унищожиха града, но сега нищо от това не се е случило. И с изключение на мен и моите най-добри приятели – Мередит, Бони и Мат, моя скъп Стефан и госпожа Флауърс – никой друг не подозира, че животът във Фелс Чърч от Деня на основателите до днес не е следвал обичайния си ход.

На всички ни бе даден още един шанс. Ние го постигнахме. Ние спасихме всички.

Всички с изключение на Деймън.

Накрая той спаси нас, ала ние не можахме да спасим него. Без значение колко усилено се опитвахме или колко отчаяно се молихме, пазителите заявиха, че не могат да го върнат обратно. Вампирите не се прераждат. Те не отиват на Небето, нито в Ада, нито водят някакъв задгробен живот. Те просто... изчезват. Но аз продължавам да тая надежда, че той е жив и все си мисля – ами ако...


Поредица: Джорджина Кинкейд
Заглавие на книгата: Сънят на сукубата
Книга по ред: Трета
Автор: Ришел Мийд
Дата на издаване: юни 2012
Неофициална анотация: Има дни в които едно момиче не може да си вземе почивка... особено когато въпросното момиче е Джорджина Кинкейд, сукуба, която получава енергия като съблазнява мъжете. На първо място е връзката й с очарователният писател Сет Мортенсен, който е незадоволителен в няколко отношения. Те не просто не могат да правят секс, защото има вероятност Джорджина по внимание да  го убие (обикновено така става с повечето мъже). Напоследък дори прекарването на време заедно е истинско предизвикателство. Сет е обсебен с довършването на най-новата си книга, а Джорджина трябва да върши демонични поръчки и да наставлява новият (и изненадващо неспособен) сукубус.

Но ето че идват и сънищата. Някой или нещо дебне Джорджина през нощта, източвайки енергията й и й доставя зловещи видения за бъдещето. Джорджина търси отговори от Данте, сънотълкувател с връзки в подземният свят, но неговият флиртуващ чар само я оставя още по-объркана, особено когато положението със Сет достига критична точка. Сега Джорджина е изправена през двойно предизвикателство: да въведе ред в излезлият й от контрол любовен живот и да преследва враг способен да предизвика истински хаос сред човечеството. В противен случай Джорджина и целият смъртен свят никога няма да може да спи спокойно.

Превод: Vampire Lady


Поредица: Кръвни връзки (спин офф поредица на Академия за вампири)
Заглавие на книгата: Златната лилия
Книга по ред: Втора
Автор: Ришел Мийд
Дата на издаване: юни 2012
Неофициална анотация: Упоритата и умна алхимичка Сидни Сейдж и Моройската принцеса Джил Драгомир се крият в човешки пансион в слънчевият и бляскав свят на Палм Спрингс, Калифорниа. Учениците, деца на богати и влиятелни хора, продължават живота си в блажено невежество, докато Сидни, Джил, Еди и Ейдриън трябва да направят всичко по силите си за да запазят тайната си в безопасност. Но със забранените романси, неочакваните духовни връзки и заплахата на Стригойте приближавайки се все повече, да се прикрие тайната става по-трудно от всякога.

Превод: Vampire Lady


Поредица: Адски устройства (спин офф поредица на Реликвите на смъртните)
Заглавие на книгата: Принц с часовников механизъм
Книга по ред: Втора
Автор: Касандра Клеър 
Дата на издаване: юни 2012
Неофициална анотация: В магическият свят на Викторианският Лондон, Теса Грей най-накрая откри своята безопасност сред Ловците на сенки. Но тази безопасност се оказва мимолетна, когато мошеническите сили в Клейвът планират да се срещнат с нейният защитник, Шарлът, заменена като началник на Института. Ако Шарлът изгуби позицията си, Теса ще бъде изгонена на улицата и ще бъде лесна плячка за мистериозният Магистър, който иска да използва силите на Теса за свои собствени тъмни цели.

С помощта на красивият, саморазрушителен Уил и яростно посветеният Джем, Теса открива че войната на Магистърът срещу Ловците на сенки е доста лична. Той ги вини за отдавна трагедия, която е разбила живота му. За да разгадаят тайните на миналото, триото пътува от забуленият в мъгли Йоркшир до имение, което притежава неспоменавани ужаси, от бедните квартали на Лондон, където в омагьосана бална зала Теса открива че истината за нейният произход е по-зловещ от колкото си е го представяла. Когато се сблъскват с демон с часовников механизъм изпращаш предупреждение на Уил, те осъзнават че самият Магистър знае всеки техен ход и че един от тях ги е предал.

Теса открива че сърцето й е отдадено все повече и повече на това на Джем, въпреки копнежа си към Уил, въпреки мрачните му настроения, които продължават да я безпокоят. Но нещо се променя в Уил. Стената която е изградил около себе си се руши. Възможно ли е откриването на Магистърът да освободи Уил от тайните му и да даде на Теса отговорите на въпросите й за това коя е тя и за какво е предопределена?

Докато опасното им търсене на Магистърът и истината отвеждат приятелите към опасност, Теса научава че когато любовта и лъжите са смесени, те могат да покварят и най-чистото сърце.

Превод: Vampire Lady



Информацията за предстоящите издания за месец юни е от издателство Ибис. Анотациите не са официални, а преведени от мен. Кориците на Дневниците на вампира: Ловците: Фантом и на Джорджина Кинкейд: Сънят на сукубата са оригинални. На Златната лилия и на Принц с часовников механизъм все още няма български корици, но когато излязат заедно с датите и официалните анотации ще обновя поста. До тогава се надявам тази информация която съм ви предоставила да ви е достатъчна! И сега към любимият ми въпрос: Коя от всичките книги чакате с най-голямо нетърпение? Защо?



Анотациите бяха преведени за вас от Мимс (Vampire Lady)!Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар