вторник, 1 май 2012 г.

Рубрика “На приказка с…”–Лена и Алекс–главните герои от поредицата “Делириум” (18.04.2012)

Тези от вас които са чели “Делириум” от Лорън Оливър (и чакат с нетърпение излизането на  “Безредие” и “Реквием”) то това интервю със сигурност ще ви хареса. На вашето внимание – Лена и Алекс!

Няколко въпроса към Лена:

Въпреки че вече срещна Алекс,ако все пак бе преминала през операцията, мислиш ли че някога щеше да бъдеш истински щастлива с него?
-Мисля че е трудно да се открие истинското щастие, нали? Знаейки това което знам сега, никога не бих се върнала към онзи живот. Мисля че знаейки това ми е достатъчно. Не мога да прекарам целият си живот в прехвърляне на идеи какво би се случило. В противен случай ще полудея.

Към края ти и Алекс направихте няколко избора и не се отказаха такива каквито ги планирахте, съжаляваш ли за постъпките си?
-Не съжалявам нито за минута времето което прекарах с Алекс. Но също така не смятам че имахме възможност да решаваме. Живеехме в свят без право на избор. Това бе целият проблем. Ако бяхме свободни да избираме... ами, тогава нещата щяха да бъдат много по-различни.

Лена кое е любимото ти нещо в Алекс?
-Има кичур от косата му отзад на тила му която винаги стърчи право нагоре, сериозно като някоя игла на компас прилича. Също така ми харесва начина по който той слуша. Има невероятна памет, винаги помни историите които му разказвам.

Съжаляваш ли за това че изостави Хана въпреки че изборът бе неин?
-Разбира се. Тя ми липсва толкова много. Хана бе най-добрата ми приятелка и все още е такава, по един или друг начин. Харесва ми мисълта че пазя частица от нея в себе си.

А сега няколко въпроса към Алекс:

Веднъж бе казал на Лена че си оставал бележки в ръцете на статуята надявайки се някой ден тя да открие някоя. Може ли да споделиш какво гласяха някои от тях?
-Не, по дяволите! Те бяха само и единствено за Лена. Съжалявам!

Какво бе когато заведе Лена при Дивите земи за първи път?
-Невероятно. Това е единствената дума която мога да използвам - невероятно. Това е онзи вид преживяване който те преобразява. Тя бе толкова красива там, заобиколена от всичката тази свобода. Мисля че се влюбих в нея онази нощ. Всъщност мисля че вече бях влюбен, но тогава го осъзнах наистина.

Какво харесваш най-много в Лена?
-Когато се смее, ама наистина се смее, тя се вдига главата назад и цялото й тяло се тресе, сякаш се смее заедно с нея.

Алекс как се научи да караш мотор? Защото с удоволствие бихме се возили с теб някой ден!
-Тайните на търговията, дами. Тайните на търговията! А сега сериозно, имахме мотор в Дивите земи, в чифлика където съм израснал. Рядко го карах защото почни нямахме гориво, но всеки често идващ търговец носеше известно количество, и се редувахме да се спускаме по старите пътища. Бяха добри времена.


Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady (Мимс)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар