вторник, 1 май 2012 г.

Рубрика “На приказка с…”–Джарет–главният герой от поредицата “Кърваво сборище” (25.04.2012)

Тъй като очакваме скоро издателство Ибис да почнат да издават поредицата “Кърваво сборище” на Мари Манкузи, реших да започна да пускам интервютата които имам с героите и с авторката. Ето го и първото: На вашето внимание – Джарет!

1. Джарет, докато Рейн се криеше от феите, нямаше възможност да се свърже с теб. Какво ти минаваше през главата, през това време? Тревожеше ли се за нея, дали не е в опасност?
О, Боже. Беше си чисто мъчение. Бях изпратен на мироопазваща мисия от армията „Кърваво Сборище” в Средния Изток, когато Магнус ми се обади и ми съобщи, че Рейн и сестра й за изчезнали. Знаех си, че е станало нещо – Рейн не е от тихите момичета. Но не беше писала и в блога си! Какво щеше да прави без кръвните си запаси? Никога не е била тренирана да пие истинска кръв от хора – вегетарианството, това бе срещу нейните убеждения. Но без запасите, трябваше да пие кръв или да умре от глад. Беше много притеснително!

2. Кое те привлече най-много в Рейн? И обратното, кое е най-трудното нещо, когато си нейно гадже?
Обичам страстта й. Толкова е силна, ослепителна и енергична. Не я е страх да говори и винаги казва това, което мисли. В същото време е толкова крехка отвътре и е лесно ранима. Трудно й е да се разкрива пред хората и да споделя „слабостите” си пред тях. Обичам това, че ми има вяра, толкова много, че да ми позволи да опозная душата й.
В същия дух, обичам в нея това, че на моменти може да е доста досадна. Сама си вреди, когато иска да си отмъсти на някого. Може да се развика на хора (и вампири), на които не трябва да вика. И е невероятно упорита.
Побърква ме, но я обичам с цялото си сърце и душа. И ще съм щастлив да й помагам във всичко.

3. Когато разбра за взаимоотношенията между Рейн и Корбин, почувства ли се застрашен от него?
Тази ситуация не беше хубава. Искам да кажа, че не виня Рейн – трябваше да пие нещо и нямаше кръвни запаси в кампуса. Ще ми се да не беше пила от човек, който мрази толкова много вампирите. Този мъж е опасен. И сега Рейн се чувства отговорна за него, сякаш се чувства виновна и иска да го защити. И знам, че това само ще ни доведе до проблеми.

4. Когато Съни и Рейн бяха в Ривърдейл, Рейн преживя няколко интересни промени, във връзка с наследството от феите, също така разбра колко силни са всъщност тя и Съни. Затова нека те попитам това – кой предпочиташ да е до теб при битка – Тинкърбел (хей, не се смей, сигурно тя обучава гаджето ти) или ядосан вампир?
Ще бъда глупак, ако подценя силите на една фея. Те са горделиви, силен род, които съществуват повече време от вампирите. Тинкърбел е арогантна, малка лъжлива кучка и ако Рейн има шанс за реванш, щеше да покаже кой е важният в семейството.

5. В края на „Нощно училище” историята на Корбин остава отворена. Как мислиш, неговото бъдеще ще се смеси ли с това на приятелката ти? Там има доста история. Тревожиш ли се?
Вярно, че Корбин е голям проблем и мисля, че скоро ще разберем много повече за него. Тревожа се, че чувството за вина на Рейн , заради случилото му се (няма да кажа повече), ще потисне способността й да се справя с него по разумен начин.

6. Какво мислиш, че ще е бъдещето ви с Рейн?
Надявам се някой ден нещата да се успокоят, Рейн ще свикне със вампирската си същност и ще й бъде позволено да се освободи от длъжността й на убийца. Бих искал да си направим луксозна крепост за двамата и да прекарам живота си, грижейки се за нея. Хей, вампир може да мечтае, нали?


Интервюто бе преведено за вас от darkness_angel (Виолета)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар