вторник, 20 септември 2011 г.

Ревю: Триумфът на сукубата (Джорджина Кинкейд, #2)–Ришел Мийд

Заглавие: Триумфът на сукубата
Поредица: Джорджина Кинкейд, #2
Автор: Ришел Мийд
Издателство: Ибис
Страници: 308
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321661
Цена: 11,90лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки.
Откъс: ТУК


~Анотация~

Сякаш любовта и без това не е достатъчно трудна! Представете си да не можете да докоснете гаджето си, без да изсмучете душата му. Добре дошли в света на Джорджина Кинкейд – не особено ентусиазирана от работата си сиатълска сукуба, която винаги се озовава във вихъра на някоя свръхестествена интрига.

сукубa (съществително) – очарователен и неустоим, приемащ каквато си пожелае форма демон, който съблазнява и доставя наслада на смъртните мъже.
жалък (прилагателно) – сукуба със страхотни обувки и без социален живот. Виж също: Джорджина Кинкейд

Любовта наранява и никой не знае това по-добре от Джорджина Кинкейд. Тя е сукуба, която получава енергия от удоволствието на мъжете. Не може да се отрече, че да си безсмъртен и да можеш да приемаш каквато си поискаш форма, е повече от страхотно. Обаче е абсолютно нечестно, че тя – демон, чиято цел е да съблазнява – не може да се впусне в горещ секс с единствения смъртен, който я приема такава, каквато е.
И не само личният й живот е пълен хаос. Дъг, колегата на Джорджина в местната книжарница, започва да се държи доста странно. Джорджина подозира, че зад това се крие нещо много по-зловещо от двойните кафета в работно време. Малко помощ няма да й е излишна, но Бастиен – очарователен инкуб и неин най-добър приятел сред безсмъртните – е прекалено зает в опитите си да съблазни ултраконсервативна радиоводеща, звезда на местните медии и да изпраща разсейващи флиртаджийски сигнали на Джорджина. Налага й се да работи соло, при това бързо, защото много скоро не само животът на Дъг ще е заложен на карта...


~За авторката~

Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.
Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.
Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независимо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво.


~Ревю~

Добре дошли отново в обърканият свят на Джорджина... ОТНОВО! Уверявам ви че и този път нищо няма да е както трябва, даже още по-объркано е действието от първата книга!

Както знаете нашата Джорджи здраво се бори в първата книга с природата си и с работата си (даже и двете) и сега втората книга започва с награждаването й. А името на наградата... да му се невиди и аз искам такава. Ако аз получа такава ще съм на седмото небе, но Джорджи е съвсем друга категория. При нея има само  "Ами благодаря." Още от самото начало има много смях с госпожица Кинкейд, но смеха не е основното. Докато в Тъгата на сукубата тя се скъсваше от работа, то в Триумфът на сукубата й се наложи наистина да положи много усилия и енергия за да триумфира.

В книжарницата нещо не е наред, всеки се чуди от къде да я захване, а колегата й Дъг се е хванал с музикалната си кариера, което води само до изтощителни работни дни в книжарницата и свързването на двата края за да може един човек да замести трима. Забавно а? Но ако бе само това Джорджина нямаше да се оплаква... Да, има и още. След като си спечели наградата за сукубус който си върши най-добре работата сега тя трябва да дава пример на останалите или в случая да помага на свой приятел... инкуб. И то какъв приятел... Бастиен за мен е поне десет пъти по-добър от Сет, но нашата Кинкейд неще и неще да слуша. Хем не може да бъде с човешкото си гадже, хем иска... Ами не може и двете... или пък може? Бастиен е натрупал достатъчно опит през годините за да излезе с добро решение на проблема на Кинкейд, но ще се съгласи ли тя е въпросът?... Но за да може да контролира около Сет и да не отнеме ценният му човешки живот, Джорджи трябва да се подложи на много безразборен и случаен секс, докато горкичкият Сет трябва да се справя с факта че гаджето му е съвсем друга категория...

Като оставим работата в книжарницата, любовният живот със Сет, на Джорджи работата и проблемите не свършват до тук. За да помогне на приятеля си Бастиен тя трябва да влезе под прикрие и да помогне за един случай, но дали ще може да спаси условието работата сега, удоволствията после... и с друг... е съвсем различна тема, нали така?

Насладих се на книгата максимално, защото в нея си имаше всичко. И тръпка, и проблеми (които при Джорджи никога не са един или два), и любов - всичко за което може да се сетите в една книга. С нетърпение очаквам продължението!


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Уникална!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар