вторник, 20 септември 2011 г.

Ревю: Балада (Книги за феи, #2)–Маги Стийвотър

Заглавие: Балада
Поредица: Книги за феи, #2
Автор: Маги Стийвотър 
Издателство: Кръгозор
Страници: 304
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789547712461
Цена: 11,90лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи


~Анотация~

Магическа история за любовта, която не умира…
Джеймс и Диърдри са в ново училище – музикалната академия „Торнкинг-Аш” за таланти със специални дарби. Те се надяват, че ще имат нормалния живот на всички тийнейджъри, но много скоро става ясно, че това е невъзможно.
Силата на Диърдри не е намаляла и тя привлича феите, които се подготвят да завладеят света на хората. Ди, освен че трябва да се бори с тях, е изправена пред още едно предизвикателство: да разбере коя е истинската й любов...
Талантът на Джеймс го превръща в мишена на може би най-опасната фея – красивата Ноала, която иска душата му. Джеймс има достатъчно причини да се страхува от феите и въпреки това допуска опасно близо до себе си Ноала. Любовта му към Диърдри не е изчезнала, но той изненадващо открива, че има чувства към момичето от другия свят и все повече го привличат омагьосващите очи на феята.
Хелоуин, Денят на мъртвите, наближава и Джеймс ще трябва да се изправи срещу кралицата на феите и господаря на царството на смъртта. И да направи най-трудния избор: чий живот да спаси – на Ди или на Ноала?
"Фантастично продължение на „Ридание”... Светът на „Балада”, пуснал корени в келтските митове, е плашещ, загадъчен, магически и разтърсващ, изпълнен с много любов и страст.” Booklist


~За авторката~

Маги Стийвотър завършва история в Мери Вашингтон Колидж, но се посвещава на литературата. Постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка”, „Копнеж”, „Завинаги”, по която продуцентите на „Властелинът на пръстените” вече правят мащабна филмова продукция. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.


~Ревю~

Баладата вече се носи из въздуха, но кой ще я чуе и как ще приключи само тези които прочетат книгата ще разберат. Това което разбрах от първата книга (Ридание) е че Маги обича да излага на голям риск героите си и да ги спасява на косъм. Типичен пример за това е Джеймс - след като почни не умря в Ридание, сега той отново ще бъде изправен пред живота и смъртта имайки в предвид че деня на мъртвите приближава, а той е разпокъсан между това да спаси Ноала и Ди. Въпреки че отказва помощта на Ноала, Джейм се странно привлечен от нея, и дори повече - чувствата му стават все повече и повече задълбочени с наближаването на фаталният ден. Ще успее ли Джеймс да пребори Кралицата на Феите и Рогатият Крал на мъртвите за да спаси душата си, живота и любовта на тази която обича ще разберете едва по следните страници, но от сега мога да ви кажа че очаквах съвсем друг край и мъката и тъгата на един от героите успя да ме достигне да ме накара да съчувствам и да бъда съпричастна на съдбата на героят. Въпреки че книгата ми хареса, първата за мен бе по-добра, но пък Балада е добър завършек на цялата поредица и може би след време като преосмисля за пореден път книгата ще се съглася с постъпката на Маги да обърне така нещата.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар