събота, 28 юли 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…” – Кейт Тиърнан – автор на поредицата “Безсмъртна любима” (15.05.2012)

„Вечен живот" е книга първа от ърбънфентъзи трилогията „Безсмъртна любима”.
„Бях в Лондон. Бях с приятели, както обикновено. Купо¬нясвахме, както обикновено...
Случвало ли ви се е да си живеете живота, да живеете в собствената си реалност и в един момент става нещо... Виждате нещо или чувате нещо и внезапно светът ви се разбива на хиляди парчета... остро, горчиво осъзнаване. Снощи с мен се случи точно това..."
Ново име, нов град, нов живот. Настасия го прави твърде често, за да помни точната бройка. И едва ли скоро ще престане, защото нищо не свършва в живота ти..., когато си безсмъртен.
Затова Настасия търси убежище в дом за безсмъртни, които успешно се справят с бремето на вечния живот. При тях тя намира сигурност – хора, които я разбират и й помагат. Там среща великолепния, невъзможно привлекателен Рейн и двамата откриват, че помежду им има някаква необяснима връзка…
В живота й от векове не са се появявали такива чувства, такава страст. Но дали тази зараждаща се любов няма да се окаже и обречена?
И дали този нов град ще е ключът към нейното спасение – или към нейната смърт…
Защото, когато живееш вечно, миналото ти има време да те настигне...
Завладяваща история за приятелството и тайните, за вечната борба и предопределената любов.

Но първо, коя е Кейт Тиърнан?

Кейт Тиърнън е родена в Ню Орлиънс, Луизиана, на 24 юли, 1961г. Тя е посещавала Ню Йоркския университет и е учила писане и руски език и литература. Накрая тя е завършила университета Лойола, в Ню Орлиънс , със степен по руски. Днес тя живее в Северна Каролина с нейните дъщери и съпруга си и доведените й синове. Нейната къща е заобиколена от земи и гори и тя се чувства като все едно са в провинцията. Те имат кучета и котки, и много неща се случват през цялото време. Кейт казва: "Това е един добър живот." Кейт Тиърнън е автор на Sweep, Balefire , и новата серия Безсмъртна любима , заедно с някои детски книги, които е написала под друго име.

Здравей, Кейт! Бих искала да кажа, че вие ​​сте невероятен автор и вашите книги са толкова уникални и различни от всички паранормални книги! Какво ви накара да решите да пишете книги за магия? 
Благодаря ви много! Аз го оценявам. Когато бях малка обичах книги за магия, вълшебни приказки, Хрониките на Нарния, и така нататък. Идеята, че магията може да съществува в света е толкова завладяваща, толкова увлекателна. Истинският живот може да бъде голямо предизвикателство, а също и удовлетворяващ - но аз обичам идеята на живота, подобрен чрез магията, на магията като специален допълнителен аспект на живота. Когато пиша за това, за мен е лесно да повярвам, че това е реално. И когато пиша за него, мога да го направи такова, каквото поискам.

Sweep и серията Безсмъртна любима са за магията, планирате ли да проучвате други жанрове, в скоро време?
Имаше магия и в Balefire! Но да, в проекта, който развивам сега, аз се опитвам да направя нещо съвсем друго, със свръхестествени елементи, но без магия, няма заклинания. Харесва ми, проучването на различни неща.

Изглежда, че вашите герои винаги намират начин да влязат в сърцето ви: Хънтър от Sweep и сега Рейън и Инси от Безсмъртна любима! Кой е вашият любим герой? И има ли герой, който обичате да мразите? 
Господи - мисля, че моите любими герои винаги са женските - Морган и Скай и близнаците и след това Наташа. Не знам, дали имам истински фаворит - обичам различни неща за всеки един от тях. Мислех, че бащата на Морган, Киаран, е много, много харизматичен. И, разбира се, зъл. Което е лошо. Но аз напълно разбрах защо Морган ще го намери толкова съблазнителен, емоционално.

Ако имахте магически сили, какво би било първото нещо, което ще направите с тях? Защо? 
Вероятно заклинания да държа децата си в безопасност. После заклинание да попреча на елена да яде всички растения в двора. После заклинание на моите кучета, за да ги накарам повече да не се търкалят в нещо умряло отново.

Какво можем да очакваме от предстоящото пътуване на Нести от серията Безсмъртна любима? 
О, за бога, Наташа. Нести прави две стъпки напред и три стъпки назад, след това няколко повече стъпки напред, и така нататък. Тя наистина трябва да се изправи срещу всичките си демони, с цел наистина да излезе на светло. Но тя постига напредък, тя започва да расте, най-сетне, след 459 години, и тя кара Рейън да чака, не мога да отрека това! Хаха, аз всъщност държах дъха си за това!

Благодаря Кейт! Аз оценявам това, че отделихте време да направим това интервю.
Благодаря ви много че ме разпитвахте! Грижете се за себе си!


Интервюто бе преведено за вас от cornelia_star (Теми)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

1 коментар: