събота, 28 юли 2012 г.

Рубрика “На гости ни е…” – Керелин Спаркс – авторката на поредицата “Рискована любов” (01.05.2012)

Роман Драганести е може би съвършеният мъж. Богат, преуспял, красив и чаровен – той е всичко, за което едно момиче може да мечтае, като изключим малкия недостатък, че също така е и вампир. И какво от това, че е малко по-стар и обикновено гледа на човешките жени като на обект за вечеря, а не за среща?
Да, Роман Драганести е вампир, но вампир, който загубва един от вампирските си зъби, когато ги забива в нещо, в което наистина не е трябвало да го прави. И сега има една нощ на разположение, за да намери зъболекар, преди неговите естествени възстановителни способности да затворят раната и да го оставят да се храни на една страна за цяла вечност.
Нещата не вървят добре и при Шана Уилън… След като става свидетел на ужасно убийство, дело на руската мафия, тя е следваща в списъка им за премахване. А кариерата й на зъболекар изглежда върви надолу, защото има страх от кръв. Когато Роман я спасява от опит за убийство, тя започва да се пита дали не е открила единственият мъж, който може да я опази жива. Въпреки че привличането помежду им е мигновено и страстно, ще успее ли Шана да превъзмогне страха си от кръвта и да оправи зъба на Роман? А ако го направи, какво ще му попречи да го използва върху нея?

Но първо, коя е Керелин Спаркс?

Първият паранормален роман на Керелин Спаркс „Как да се омъжиш за вампир милионер” се издига от прилеповата пещера толкова бързо, че става бестселъров дебютен роман на онлайн книжарницата “Бордърс” за 2005 година. Всяка една от книгите в поредицата „Рискована любов” се превръща в бестселър на “Ю Ес Ей Тудей”. Когато четвъртата книга – “The Undead Next Door” попада в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс, дори Неживите й обръщат внимание, което прави Керелин леко нервна. Тя живее в района на Грейтър Хюстън със съпруга и децата си в къща, пълна с чесън. Досега не е имало вампири в семейството й. Върколаците са изцяло друг въпрос.

Можете ли да споделите с нас как започнахте с писането?
Исках да пиша в продължение на години, преди всъщност започнах. Продължавах да отлагането, защото аз не вярвах в себе си.  Когато най-накрая завърших първият си ръкопис, нямах представа какво да правя с него. Научих се как да придобия агент и да бъде публикувана чрез организацията на Писателите на романтиката от Америка.   Бих силно препоръчвам на всеки, заинтересован от писане на романтика, да се присъедини към ПРА.

Първата ми издадена книга е историческа романтика "За любовта или родината”. Когато издателите започнаха да купуват по-паранормална романтика, аз исках да пробвам.   Паранормалното е толкова забавно! Вие наистина може да оставите въображението си да полудява. Аз продадох две книги на ХарпърКолинс (книги Ейвън). Това бяха ””Как да се омъжиш за вампир милионер”” и ””Вампирите и градът””. Когато Ейвън купи още три книги, аз осъзнах, че ще станат истинска поредица .Заедно с моите колеги критици, ние измислихме заглавие на поредицата, ””Рискована любов””.  В края на март 2011 г., десета книга от поредицата ще бъде пусната на пазара.

Какво е един ден в живота на Керелин Спаркс?
Започвам всеки ден с търговската страна на това да си автор - да наваксваш с електронна поща, промоционални проекти, моят форум, уеб сайт, и Facebook страницата. Тогава се упражнявам, за да изчистя ума си, за да мога да прекарам останалата част от деня си в писане.   Има и други неща, които трябва да се свършат, като пране, готвене, и поръчки за изпълняване. Аз обикновено се срещам с моята група по критика / най-добри приятели за обяд веднъж седмично.  Харесва ми да излизам с мъжа ми и децата.

Кои автори ви помогнаха за вдъхновение в писателската си кариера?
Бих казала Джули Гарууд и Джейн Ан Кренц (известна още като Аманда Куик). Харесва ми чувството им за хумор, остроумен диалог, бързо темпо и напрегнати сюжетни линии, така че и аз се опитвам да направя същото в моите книги.

Какво е вашето престъпно удоволствие?
Пайът на Кей Лайм! А шоколадът е винаги хубав.

Книги или електронни книги предпочитате?
Не притежавам четец за книги все още. Шокиращо, знам!   Искам да отида и да си взема един, но не изглежда наистина спешно, когато имам да чета чудовищна купчина от книги! Имам много книги, които ме чакат, и всеки път, когато отида на конференция, донасям още за вкъщи.  Сега, когато пиша на пълно работно време, аз нямам толкова време за четене, както имах преди.   Това е едно от малкото тъжни неща да си автор.

Какво е във Вашата ””да се прочете”” купчина?
Имам толкова много! Имам книгите на Мег Кабът, Кели Армстронг, Мелиса Мар, Колийн Томпсън, Карън Мари Монинг, Софи Джордан , Шана Ейб, Гаелен Фоули, Памела Палмър, Шана Гален, Брад Тор, Лара Адриан, Джос Уаър, Тереза ​​Медейрос, Линдзи Сандс, Джули Ан Лонг, Карлайл Харис, и това са само тези, които са в тази стая! Имам повече скътани в другите стаи.


Интервюто бе преведено за вас от cornelia_star (Теми)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар