неделя, 8 януари 2012 г.

Ревю: Кръв (Sanguis, Anima, Luna Plena, #1)–Александрина Железова (от Анна Николова)

Заглавие: Кръв
Поредица: Sanguis, Anima, Luna Plena, #1
Автор: Александрина Железова
Издателство: Персей
Страници: 288
Корици: Меки
Език: Български
Размери:20x13
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789548308274
Цена: 10,90лв
Жанр: Young Adult, Художествена литература, Фентъзи
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа груб език, само описания на целувки и слабо описани кървави сцени.
Откъс: ТУК


~Анотация~

„Кръв” е първият български роман в традицията на модерната демонично-романтична литература, достигнала върхове с произведения като „Здрач“ на Стефани Майър и „Дневниците на вампира“ на Л. Дж. Смит.

След тежка автомобилна катастрофа животът на Дара се обръща с главата надолу. От тогава, в продължение на години, я преследват чудовищни кошмари, в които вижда смъртта на десетки непознати хора. Но Дара разбира, че това не са просто сънища, а поглед в бъдещето. Тя е измъчвана от непосилно чувство за вина, че не е могла да помогне на тези хора, а е знаела какво ще им се случи. Един ден Дара разкрива дълго пазената си тайна пред най-добрите си приятели, за да спаси живота им.

Кошмарите се оказват заплаха и за самата нея. След среща със загадъчен млад мъж, който помни само и единствено името си, Дара потъва все по-дълбоко в света на необяснимото, но ще разбере истинската причина за неконтролируемата си дарба.

Може би има неща, които са отвъд всичко, което можем да възприемем.


~За авторката~

Александрина Железова е родена на 25 декември 1985г. във Варна. Завършила е профил “Литература” в Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства, след това “Маркетинг” и “Управление на продажбите” в Икономическият университет. Влюбена в четенето, музиката, новите технологии, интернет…


~Ревю~

Ревю: Когато сънищата и реалността се слеят и когато невинни животи са в твоите ръце, какво правиш?

Младата Дара, придобила необикновена дарба след катастрофа, тепърва разбира, че това е по-скоро проклятие. Обречена да вижда в сънищата си злополуки, които в последствие се случват в реалния свят, тя е обсебена от вина, че не е предотвратила злото, и чувство за дълг да помогне на тези, на които може.

В най- напрегнатия момент, когато трябва да предупреди свои приятели за грозящата ги опасност, тя среща непознат млад мъж, без спомени в миналото, единствено знаещ собственото си име, който може да се окаже ключът към разгадаването на тайнствената й дарба.

Напрегнат и динамичен, тайнствен и опияняващ, романът "Кръв" ще ви докаже, че легендите не са просто приказки, предсказанията се сбъдват и оковите на това, в което не вярваме, лесно могат да бъдат разбити.

Коментар: Книгата много ми хареса и ме грабна още от първите страници (легендата и предсказанието). Наистина много интересна тема за разработване на роман! Твърдо съм на мнение, че не отстъпва по стил и лексика на "Здрач" и "Дневниците на вампира". Написана е достъпно и увлекателно, веднъж започнеш ли, не можеш да я пуснеш и оставаш цялата нощ над нея, докато не усетиш, че вече не се нуждаеш от нощната лампа, защото слънчевите лъчи отдавна се прокрадват през прозореца, както се случи при мен. Със сигурност фантастика и романтика е най- добрата възможна комбинация, която човек може да си опише, а примесена с екшън и загадъчност, тя е просто неустоима.

Изключително съм горда с това, че такава творба, на толкова високо ниво, е дело на наша сънародничка, на българка, и се убеждавам, че най-големите таланти са тук, сред нас и просто се нуждаят от шанс. Благодарности на г-ца Железова за това, че дава надежда на нейните почитатели и последователи!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар