сряда, 8 декември 2010 г.

Ревю: Нощна сянка – Андреа Креймър

*Това заглавие излезе на 30.11.2010*

Заглавие: Нощна сянка
Автор: Андреа Креймър
Поредица: Нощна сянка, #1
Страници: 360 (меки корици)
Жанр: Фентъзи
Издателство: Ибис
Цена: 12,90 лв

Трейлър на книгата

~Анотация~

Тя може да контролира глутницата си,
но не и сърцето си...

Кала Тор винаги е знаела какво я очаква: след като завърши гимназията „Маунтин Скул”, тя ще бъде партньорка на алфа вълка Рен Ларош, ще се бие рамо до рамо с него, ще управлява тяхната глутница и ще брани свещените места на Пазителите. Ала когато нарушава законите на своите господари, спасявайки живота на красиво човешко момче, излязло на излет в планината, Кала започва да поставя под съмнение предначертания си път, своето съществуване и дори света, който познава. Ако последва сърцето си, може да изгуби всичко, дори живота си. Струва ли си да плати най-високата цена за забранената си любов?

БЕСТСЕЛЪР НА „НЮ ЙОРК ТАЙМС“
ПРЕВЕДЕНА НА 19 ЕЗИКА

„Вълнуваща и секси, „Нощна сянка” е изпълнена с достатъчно напрежение и неизвестност, за да ме накара да прелиствам страница след страница цяла нощ. Бях мигновено въвлечена в изкусителния, заплетен свят на Андреа, където хората са просто пионки в лапите на могъща глутница вълци и нищо не е каквото изглежда. „Нощна сянка” ще ви остави да гадаете до самия край.”
Бека Фицпатрик,
автор на бестселъра на
Ню Йорк Таймс „Ш-ш-шт”

„Изпълнена с любов, страст, напрежение, екшън и стихийност, „Нощна сянка” е като искрящ, тъмен диамант. Изкусно написан, завладяващ разказ за любов и предателство, който умело разглежда връзката между вярност и сляпо подчинение.”
Синтия Лейтич Смит,
автор на бестселъра на
Ню Йорк Таймс „Eternal”


~Ревю~

Книгата я прочетох точно за два дена. Първото което си помислих след като я прочетох бе: "Вампирите вече си имат конкуренция и то сериозна. Вълците няма да са вече на второ място, след кръвопийците." Авторката е успяла много добре да пресъздаде собствен свят от вълци, които да нямат много прилики с другите книги на подобна тематика, което е само в неин плюс.

Историята е добре замислена и не е претруфена с много описания, който да те отегчават. Героите ми допаднаха и като характер и като описание. Макар, че някои избързах да виня и критикувам.

Главната героиня в книгата, Кала, е със силен и борбен характер, а не както главните героини в повечето книги, които са изнежени и ако мога така да се изразя - вдървени. Кала, направо се разкъсваше между двамата доминиращи главни мъжки герои в книгата - Шей и Рен. Въпреки, че Рен се държеше по-зряло в повечето време, някак си Шей ми хареса с постоянните си въпроси: Защо? Ами това? Ами онова? Доста любопитно момче, което не изпитва страх лесно. Но като цяло книгата има много забавни моменти, много спиращи дъха и такива които разтуптяват сърцата на момичетата.

През цялото време обаче ми напомняше на поредицата "Академия за вампири" на Ришел Мийд, защото в "Нощна сянка" се споменават Пазители и Търсачи и това веднага го свързах с дампирите и по-точно с Роуз, Лиса, Дмитрий и Академията с правилата й.

Ще очаквам с интерес останалите две книги от трилогията.

Към мъжката аудитория: Това е идеален подарък за половинката ви за Коледа, ако обича да чете фентъзи книги.

#Съдържание на секс в книгата – Сравнително добре описани целувки. Намеци за секс. Има хомо и хетеросексуални герои в книгата.
#Мой рейтинг за книгата
4,5/5
#Мой рейтинг за корицата 4/5

*Прочетете глава от книгата на български*


~Други книги от поредицата~


~Други книги от авторката~

Ревюто за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

2 коментара:

  1. So glad your enjoying the reviews on ATUF! Thanks for commenting & I love your header :)

    ОтговорИзтриване
  2. I see you gave the book 4 out of 5 stars? So I quess it's pretty amazing. I need to get this book asap. Loving the cover. :)

    ОтговорИзтриване