неделя, 5 декември 2010 г.

Маги Стийвотър идва в България!!!





Световноизвестната авторка Маги Стийвотър ще гостува в България


• Авторката на „Тръпка”, която обяви българската корица за най-добра
• Писателката, която е очарована от митологията, музиката и природата на България, на гости в родината ни

Издателска къща „Кръгозор” потвърди официално, че българските фенове ще бъдат зарадвани от посещението на Маги от 10 до 12 декември. Като част от европейското турне на звездата на ърбън фентъзито е планиран 3-дневен престой в България.

„Развълнувани сме не само защото Маги е световноизвестен автор. Тя е извънредно обичан от българските тийнейджъри писател и сме много радостни, че ще отдели специално време и за тях”, сподели Стефка Ангелова, управител на издателска къща „Кръгозор” - българският издател на бестселърите на Амазон и Ню Йорк Таймс - „Тръпка” и „Копнеж”. „Тя е прекрасно и много талантливо момиче, в което ще се влюби цяла България. Точно както самата Маги е очарована от нашата държава. А ние сме планирали много приятни мигове, изненади и провокации към любимата авторка. До нейното гостуване на пазара ще се появи и поредицата за тъмните феи, включваща книгите „Балада” и „Ридание”. Предстои магичен декември месец,“ обещаха издателите след срещата с Маги Стийвотър на Панаира на книгата във Франкфурт.

Месеци наред в офиса на ИК „Кръгозор” пристигат запитвания относно мечтаната среща с авторката. Благодарение на романтичните и силни личности, които изгражда в своите книги и непринуденото си лично поведение, Маги Стийвотър е любимка на българските четящи младежи. „Дали някога ще имам възможност да се запозная с тази магьосница”, пита в свое писмо 15-годишната Мила от Пловдив. За късмет, да. Освен участия в телевизионни и радиопредавания, лични срещи и раздаване на автографи по време на Панаира на книгата и в книжарници в София и в Пловдив, Маги е звездата, в чиято чест се организира Карнавал на магическите светове. По време на събитието „ще се срещнат“ герои от световното ърбън фентъзи и българската митология. Българските издатели планират истинско шоу с маскен бал, автентичен български фолклор и уникален подарък за авторката. Самата Маги е чувала за нашата родина и казва: „В представите ми това е древно място с мрачни и тайнствени планини. Харесва ми дори как звучи самото име: България. Като че ли звучи по-добре, произнесено с акцент :).” За всеки, който желае да демонстрира талант и да отправи личен поздрав към създателката на трилогията за вълците от Мърси Фолс, са организирани и два майсторски конкурса. Единият е за създаване на четиристишие, което да съдържа думите: тръпка, копнеж, ридание, балада. Другият е за приготвяне на трейлър, разкриващ личното усещате за света на вълците от Мърси Фолс. Точния регламент и журито можете да откриете на сайта на издателството, на блога на поредицата или в темата във форумът ни.

НОВО!!!!

На 10 декември 2010 г. в България ще пристигне световноизвестната американска авторка Маги Стийвотър. Писателката, която сподели, че е очарована от митологията, музиката и природата на родината ни, ще посети единствено България като държава- представител на Източна Европа. Визитата е основен елемент от второто европейско турне на Маги Стийвотър. Тя пише в романи в модерния в момента жанр ърбън-фентъзи. Изключителният интерес към тях в световен мащаб опровергава твърдението, че младежите не четат. Нещо повече, младите хора - основните читатели на подобни книги – в момента диктуват модата в световното книгоиздаване.

Първа среща между многобройни български почитатели на ърбън фентъзито и Маги Стийвотър ще се проведе по време на Софийския международен панаир на книгата. В зала 8 на Национален дворец на културата, София, на 10 декември (петък) от 11 ч. създателката на трилогията за вълците от Мърси Фолс – книгите „Тръпка”, „Копнеж” и „Завинаги”, ще разговаря с феновете и ще черпи идеи за бъдещи книги, а домакините ИК Кръгозор ще я запознаят с българския фолклор и забележителности чрез специално направена филмова импресия. Сред гостите ще бъде и дизайнерът на корицата на „Тръпка”, която бе обявена за най-добрата корица на чуждоезично издание на книгата, Иван Домузчиев.

Важно съобщение:: На събитието в НДК (зала 8, 11:00 ч.) най-активните фенове, които задават любопитни въпроси ще спечелят покани за Карнавала на магическите светове в Ялта.

Емоции ще съдържа и втората среща с фенове. Същият ден, в петък (10.12), в книжарницата с бял роял в Пловдив – Хеликон, от 18 часа за приятната атмосфера ще допринесе специалният поздрав на авторката към всички присъстващи. Талантливата писателка ще изсвири свое любимо музикално произведение на пианото. Автографите и приятни изненади са гарантирани.

В събота (11.12) от 14 ч. в книжарница „Пингвините” в подлеза на СУ (София) Маги Стийвотър ще раздава автографи. Авторката ще представи най-новата си книга „Балада”, която е продължението на сагата за тъмните феи „Ридание”.

Кулминацията в посещението на авторката е Карнавалът на магическите светове. Маскарадът започва точно в 15.30 ч. в клуб Ялта (София). С костюм или маска, но задължително в добро настроение, ще търсим най-оригиналния представител от света на ърбън фентъзито и българския фолклор. Кукери, самодиви, вълци, върколаци, феи и всякакви приказни създания ще се забавляват с Маги Стийвотър. Фолклорните танци, музикалните поздрави и награди на сцената ще бъдат дирижирани от обаятелния водещ Владо Карамазов. Ще бъдат обявени и наградени победителите в двата конкурса на ИК Кръгозор – конкурсът за буктрейлър и конкурсът за четиристишие, вдъхновени от книгите на Маги. Шоколади от „Нестле” и безалкохолни напитки от „Кока-Кола” ще направят празника вкусен.

Предстои магичен декември месец ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар