понеделник, 22 август 2011 г.

Новини: Поредицата “Треска” на Карън Мари Монинг ще бъде филмирана!

Според Variety, DreamWorks са придобили бъдещите права за филмиране на всичките пет книги от бестселър поредицата “Треска” на Карън Мари Монинг. Тийнейджърските фентъзи филми са горещо притежание в момента, с края на “Хари Потър”, края на “Здрач” и началото на “Игрите на глада”. Разбираемо е защо DreamWorks биха искали да се засилят в тази насока.

Ето и резюме на първата книга от поредицата: “Тъмна треска”

"Когато сестра й е убита, оставяйки само една единствена следа за смъртта си на мобилният телефон на МакКейла, МакКейла тръгва на пътешествие до Ирландия за да търси отговори. Стремежът да открие убиеца на сестра й я довежда до сенчестото царство, където нищо не е такова каквото изглежда, където добро и зло носят една и съща коварна и съблазнителна маска. Скоро тя се сблъсква с още по-голямо предизвикателство: да остане жива достатъчно дълго за да се научи да контролира сила която си е нямала и на представя че притежава - дар който й позволява да вижда отвъд света на хората, в опасното царство на Феите...

Тъй като МакКейла се задълбочава дълбоко в мистерията около смъртта на сестра й, всеки неин ход е засенчен от мрачният, мистериозен Джерико, мъж без минало и само с подигравка за бъдещето. Докато се доближава до истината, безмилостният Ви'лейн - алфа Фея който прави секса пристрастяване за човешките жени - се доближава до нея. И когато границата между световете започва да се разпада, истинската мисия на МакКейла е ясна: Да открие неуловимият Синсар Дъб преди някой друг да открие всемогъщата Книга на мрака - защото, който се добере първи до нея притежава пълен контрол върху самата материя на двата свята..."

DreamWorks предвижда поредицата като потенциален фентъзи франчайз, така че развитието по първият филм няма да е много далеч.

За тези които са любопитни, ето заглавията на всички пет книги (поредицата е завършена), като последната пета книга ще излезе в Америка през декември:
-“Тъмна треска”;
-“Кървава треска”;
-“Фейска треска”;
-“Мечтана треска”;
-Сенчеста треска.

П.П. Поредицата не е издавана в България и за сега не се знае някое издателство да е закупило правата, но ако има развитие ще ви съобщим. Скоро ще направя ревю на книгите за да добиете по-добра представа за поредицата. Е, какво мислите като цяло за идеята? Може ли поредицата Треска, да е новият “Здрач”?


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар