понеделник, 22 август 2011 г.

Ревю: Ловен район (Алфа и Омега, #2)–Патриша Бригс

Заглавие: Ловен район
Поредица: Алфа и Омега, #2
Автор: Патриша Бригс
Издателство: Penguin Group
Страници: 304
Корици:
Меки
Език: Английски
Дата на издаване: 25 август 2009
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Фантастика, Фентъзи


 ~Анотация~

В някои общества, върколаците са лесна плячка, първите обвинени и арестувани за неразкрити престъпления. В случаят на Чарлз Корник, стереотипа идва естествено: като син на лидера на върколаците на Северна Америка, той е техният главен заподозрян. Когато един от неговите противници е открит мъртъв, Чарлз незабавно стана главен заподозрян. С малко съчувствие, всичко опира до него и вярната му половинка Ана да отделят правилното от грешното, и не толкова из между другото да спасят живота му.


~За авторката~

Патриша Бригс е родена в Буте, Монтана, САЩ и се е специализирала в писането на Научна фантастика. Някои от най-известните й поредици са: "Мерцедес Томпсън", "Алфа и Омега", "Дуологията Гарван"


~Ревю~

"Ловен район" не ми хареса толкова колкото "Плачещ вълк", но пък ми бе интересно до някъде как ще се развият нещата с Ана. Въпреки че нея я е страх от почти всичко, това в никакъв случай не я прави банална или слаба героиня, напротив даже прави обратното. Бригс отново успя да разкрие още черти от героите които използва в тази поредица, но някакси действието ми бе леко скучно. Нямаше я тръпката както в предните две книги. Харесва ми обаче това че авторката не задържа действието да се развива в един и същи обикновен район. Докато прескачахме от Чикаго до Монтана, сега изглежда е време да се потопим в Сиатъл, Вашингтон. Книгата си имаше своите обрати и мистерии, но някакси знаех как ще приключи всичко. Другото нещо което ме накара да довърша книгата бе това което успяваше да допълни Бригс към двамата главни герои, по такъв начин че да не станат твърде перфектни. Интересен начин да преплетеш толкова много неща в една книга и да не се объркаш, а напротив да те накарат да продължиш да четеш тази ужасяваща, но пък доста приключенска и изпълнена с чувства книга. Общо взето съм с доста смесени чувства, но ще прочета и третата книга, сама за да видя как ще се развият нещата.


#Мой рейтинг за книгата 3,5* Между добра и не толкова добра
#Мой рейтинг за корицата – 4,5 – Страхотна е!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар