вторник, 8 април 2014 г.

Рубрика “Открий разликата…”–Ясновидци и забранена любов?! (07.04.2014)

420518_373059776042004_135030563178261_1768231_1539838008_n

Помните ли тази наша рубрика? Става въпрос за сравнение на две различни книги на различни автори с едни и същи корици. Покрай пробуждането на блога е време да се завърнем с пълна сила от към многото рубрики които имаме и това е една от тях.

И така да започнем със сравненията: От ляво на дясно имаме “Хладно докосване” на Джоселин Адамс. История за забранена любов между главната героиня Лорън МакЛийн и Уил Фрост. Любов, която ако бъде споделена би означавала само смърт. Паранормална новела от само 80 страници, която грабва с любовна история, зимна приказка и запомнящи се персонажи. Другата книга е “Ясновидците" на Джулиан Уайт. Историята на кратко: Четирима на пръв поглед обикновени хора от малък град които са въвлечени в странни и потресаващи истории и случки за убийства от паранормални сили. Карън, Сандра, Феликс и Мик – четири персонажа всеки погълнат и преследван от неочаквани събития свързани с необясними смъртни случаи. Макар и малко по-обемна, “Ясновидци” се отличава с различен стил и спираща дъха история. Смятам, че достатъчно ви подтикнах да се поразровите и да прочетете книгите. А сега към самата рубрика: коя книга е излязла първа с оригинална корица и коя е взаимствала идеята? Готови ли сте? На 1ви август 2011 излиза за първи път “Ясновидци”, последвана от “Хладно докосване” на 19ти януари 2012 година. Но коя изглежда по-сполучлива? Мое мнение: Макар и взаимствала корицата книгата на Джоселин Адамс изглежда по-подходяща и по-изпипана от тази за ясновидците. Някак си тенът на модела и леда повече си подхождат от колкото премръзналата мулатка с локвата разтопен сняг. А какво е вашето мнение по-въпроса? Кое е по-изпипана? А чели ли сте някоя от книгите? Бихте ли прочели някоя от двете книги? Очаквам вашето мнение!


Против ли сте използването на една и съща корица за различни книги? Защо?


Ако откриете такива прилики и в български издания на книги моля изпратете ни кориците  на имейл vampire_ladies@abv.bg заедно с името си и ние ще ги публикуваме в блога!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар