вторник, 19 февруари 2013 г.

Новини: "Играта на Ендър" и "Сянката на Ендър" на Орсън Скот Кард адаптирани за големия екран и с дата за премиера!

Summit Entertainment отново се заемат с адаптация на книги. Този път това са "Играта на Ендър" и "Сянката на Ендър" от Орсън Скот Кард, които в България са издадени от издателство Ера. Филмът, който се очаква през 2013 е базират и върху двете книги и със заглавие "Играта на Ендър".

На кратко за филма:
70 години след ужасяваща извънземна война, необикновено надарено дете е изпратено във военно училище за напреднали в космоса за да се подготви за бъдеща инвазия.


Хората зад продукцията:
Режисьор на продукцията е Гавин Хууд (известен с режисурата си на Х-мен: Върколакът (2009)). Също така е и сценаристта на филма. Интерсно е, че един от продуцентите на филма, ще бъде не кой да е, а самият автор на книгите - Орсън Скот Кард. Изглежда се очаква да бъде много силен филма. От скоро взех да следя и кой отговаря за музиката във филмите, понеже ако няма подходяща музика, сценарията, играта и ефектите са без значение. Този който ще отговаря за музиката във филма "Играта на Ендър" е Джеймс Хорнър, известен с филмите "Титаник" (1997), "Аватар" (2009), "Смело сърце" (1995) и "Троя" (2004).

Главен актьорски състав:
В главните роли ще срещнете доста познати актьори. В ролята на Колонел ще бъде Харисън Форд; Валънтайн Уигин ще е Абигейл Бреслин; Виола Дейвис ще се превъплати в ролята на Гуен Андерсън, а главният герой ще бъде представен чрез Аса Бътърфийлд (Ендър Уигин). Петра Арканиан ще се изиграе от Хейли Стайнфилд. А Бен Кингсли ще бъде Мейзън Ракхъм. Силен екип от актьори, много хубави режисьори и продуценти, дай Боже и музиката да е на ниво и ще остана повече от впечатлена.

Дата на премиерата:
Не е далеч датата и няма да се чака много. Премиерата за Америка е 1ви ноември 2013 години, стискам палци някъде там да е и българската премиера.

За книгите:
Както по-рано споменахме, книгите се издвата в България от издателство Ера. "Играта на Ендър" е спечелила през 1985 година награда Небюла за най-добра книга, а през 1986 година Хюго награда за най-добра новела.

Брилянтен, мъдър, проникновен –
роман, спечелил милиони фенове по света

Една от знаковите книги на последните десетилетия

Спечелила милиони читатели по света, награждавана и всепризната за един от върховете във фантастиката, „Играта на Ендър” е сред знаковите книги на последните десетилетия.

Надхвърлил рамките на жанра, романът е философски трактат за общуването и човешките взаимоотношения, самотата и моралния избор.

В бъдещето Земята е нападната от по-развита цивилизация и едва се спасява от унищожение. В отчаянието си Международният флот обучава свръхинтелигентни деца за войници, за да използва необременените им от възрастта способности срещу нашествениците. Изключително талантлив и интуитивно разбиращ околния свят, 6-годишният Ендър ще се окаже единствената надежда на човечеството за спасение.

Никой не знае истинското му име, но всички го наричат Бийн.
Той е също толкова гениален и интелигентен като Ендър, но е отчужден и равнодушен към емоциите на хората.
Разумът му надхвърля човешките предели, а паметта му е феноменална.
В него всички разпознават гениалния стратег.
Бийн става дясната ръка на Ендър.
Бийн е Сянката на Ендър.


Моля не копирайте и разпространявайте без позволение! Изграждането и превода на статията принадлежат на Vampire Ladies!


Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар