четвъртък, 1 септември 2011 г.

Предстоящо издание: Картата на времето–Феликс Палма

Заглавие: Картата на времето
Поредица: Не.
Автор: Феликс Палма
Издателство: Изток-Запад
Страници: 514
Корици:
Меки
Език: Български
Жанр: Научна фантастика, Стиймпънк, Историческа фантастика, Young Adult, Преводна литература, Световна проза


~Анотация~

Лондон, 1896

Андрю Харингтън е млад, богат и с разбито сърце. Неговата любима Мари Кели е била убита от Джак Изкормвача и той би дал всичко за да върне времето назад и да я спаси.

Междувременно, Клеъри Хейгърти се изправя срещу позицията на жените във Викторианското общество. Винаги обвързвана с мъже, които семейството й смята за подходящи, тя копнее за време, в което да бъде свободна да обича когото си пожелание.

Но скрита на тавана на популярен автор и отбелязана като научен спекулатор - Хърбърт Уелс е машина, която ще промени всичко. Когато пътищата им се пресичат , става ясно че времето е проблема - да избягаш от него, да го промениш, може да им предложи надеждата от която се нуждаят...


~За авторът~

Феликс Палма е роден в Испания на 16ти юни 1968. Първата му книга, "Пазачът на гущерите" показва способността му да представя фентъзито във всекидневието. Книгата "Картата на времето" е първата му новела публикувана в САЩ на английски. Творчеството му е преведено на повече от 25 езика и публикувано в повече от 30 страни.


~Новини около излизането на книгата в България~

Книгата "Картата на времето" се очаква да излезе в началото декември със знака на издателство “Изток-Запад”. Вчера от издателството бе съобщено че първите варианти на корицата са вече в офиса им, но няма да бъдат оповестявани. Също така съобщиха че готвят още “куп други изненади” покрай излизането на “Картата на времето”. Превод на книгата от испански ще направи Светла Христова (Преводачка също на книгите на Карлос Руис Сафон).


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар