вторник, 20 септември 2011 г.

Ревю: Ридание (Книги за феи, #1)–Маги Стийвотър

Заглавие: Ридание
Поредица: Книги за феи, #1
Автор: Маги Стийвотър 
Издателство: Кръгозор
Страници: 272
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789547712379
Цена: 11,90лв
Жанр: Young Adult, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, Фентъзи
Откъс: ТУК


~Анотация~

Омагьосваща история за невъзможната любов,
която е и невъзможно да бъде отхвърлена…
Едно момиче. Две момчета.
Неземна музика. Реален свят. Магически свят.
Магическа реалност. Невъзможна любов.
Животът на Диърдри и на най-добрия й приятел Джеймс се променя завинаги, когато се сблъскват с красивия, но гибелен свят на феите.
Диърдри Монахан е талантлива музикантка, която постепенно открива, че странностите й са повече от обичайните за съвременна тийнейджърка. Вижда неща, които другите не виждат. Навсякъде около нея се появят четирилистни детелини.
Всичко около нея се преобръща драматично, когато в живота й се появява загадъчният Люк – момче с тъмно минало.
Те се влюбват страстно и безнадеждно. Ди с изненада разбира, че е Повелителка на детелините – една от малцината смъртни, които могат да виждат тайнствения жесток народ на феите – и че… Люк е един от Тях!
Ди трябва да реши дали чувствата на Люк са истински, или са само средство да бъде примамена в един много, много опасен свят…
Започва битка между смъртта и любовта, между любовта и приятелството, между приятелството и предателството….
„Разтърсваща любовна история, приключение, фантазия и умело съчетаване на магичния и обикновения живот – това е Ридание!“


~Награди за книгата~

British Fantasy Award (2010)


~За авторката~

Маги Стийвотър завършва история в Мери Вашингтон Колидж, но се посвещава на литературата. Постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка”, „Копнеж”, „Завинаги”, по която продуцентите на „Властелинът на пръстените” вече правят мащабна филмова продукция. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.


~Ревю~

Маги Стийвотър отново е тук, но вместо вълци ни е подготвила... феи! Добре дошли в невероятният, изпълнен с напрежение, мистерия, мрак и любов свят на феите! Главната ни героиня - Диърдри е на пръв поглед нормална ученичка, която работи след училище, има свръх покровителствена майка и проблеми колкото си иска... между другото споменах ли че Кралицата на Феите я иска мъртва?! Не?! Ами, ето и това в допълнение. Но нещата се променят когато среща Люк.

Добре написана история и оформени герои, които имат история зад гърба си и основа по която можем да съдим защо се държат сега така. Както в повечето книги с любов между тийнейджъри и тук е намесен мотива с "лошото момче". Люк е опасният и мистериозният тийнейджър за който всички отчаяно искат да четат. Изненадващото при Маги е че докато в един моменти ти представя героят в една светлина, на краля на книгата може да ги превърне в коренно различни и да не разбереш от къде ти е дошло и как са се извъртели така нещата.

Мога да кажа само едно - Маги отново обра точките с феите, но за мен поредицата й с вълци бе по-добра. Може би защото вълците и вампирите в момента са по-нашумели.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 4 – Харесва ми.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар