вторник, 7 юни 2011 г.

Въведение в поредицата “Пазителката Райли Дженсън” от Кери Артър

RedWolf

Райли Дженсън е главната женска героиня в поредицата. Тя е хибрид - полу-върколак полу-вампир. Има брат близнак, Роан, който работи в Директората. За разлика от брат си Роан, Райли е повече върколак от колкото вампир. Никой обаче не знае че те двамата са близнаци, приятелите им и другите хора знаят само че са членове на една и съща глутница, защото споделят една и съща фамилия (Дженсън).

Moon WerewolfВърколаците в този свят не се нуждаят от плът и кръв всеки ден за да могат да живея. По време на пълнолунието (което е седем дни, включително и деня на пълнолунието), върколаците и другите превръщачи имат нужда от секс. На практика това е времето им за чифтосване. Тази нужда от секса наричат лунната жега. Става все по-интензивна и по-интензивна с всеки изминал ден от седмицата на пълнолунието. Но има една уловка - ако не се освободят от желанията си през това време, това ще доведе до жажда за кръв.

По време на жаждата за кръв, превръщачите желаят страстно кръв и плът. Не спират пред нищо докато не изгрее пълнолунието след свечеряване или докато желанието им не бъде изпълнено. За да се предотврати превръщането им в животинската им форма, просто трябва да бъдат оковани със сребро. Най-лесният начин да се прекрати желанието им за кръв е да ги принудиш да правят секс, защото всичко което искат да направят е да те убият. Жаждата за кръв винаги е избягвана, освен ако нямаш наистина лош късмет, това няма да се случи.

Когато изгрее пълнолунието, превръщачите са принудени да се превърнат в животинската си форма, след която да тичат свободно. 

89 Hot Vampire GirlЗа разлика от превръщачите, вампирите в тази поредица не могат да се размножават. Без изключения. Има 24-часов период  в който тялото напълно умира. Младите вампири не могат да излизат на слънце изобщо. Само когато възрастта от едно хилядолетие, могат да излизат на слънце, на само за кратко, преди слънцето да започне да ги изгаря живи. След още едно хилядолетие, могат да излизат на слънчева светлина без да се притесняват че могат да получат изгаряния.

Историята на Райли е основана на преминаването й през куп събития, които не й дават облаги по никакъв начин. Повечето хора мислят че тя е само върколак и че е много привлекателна, което е и една от причините тя да бъде обект на лошите, които искат да получат ДНК-то и да създадат повече "върколаци" като нея.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар