събота, 4 юни 2011 г.

НОВИНИ: Въпроси и отговори за "Кръвни връзки" + БОНУС

Получих доста въпроси относно "Кръвни връзки", много от хора които не знаят че книгата съществува или за какво е. Така че реших да направя лист с често задаваните въпроси с надеждата че някои неща ще се изяснят. Надявам се това да помогне! Разкажете на света за Август!

-За какво е "Кръвни връзки"? Не беше ли "Последна саможертва" последната книга от поредицата "Академия за вампири"?
-->"Последна саможертва" бе последната книга за Роуз. "Кръвни връзки" е спин-офф поредица чието действие се развива в същият свят от Морой, Стригой и дампири. ("Кръвни връзки" също така е и името на първата книга от поредицата). Така че на практика "Академия за вампири" приключи... но и някак си не приключи. Просто ще разкажем нечия друга история за известно време и ще дадем на бедната Роуз почивка. Ако продължавам да разказвам истории за Роуз, те няма да бъдат само сълзливи сантименталности. Още лоши неща могат да й се случат!

-Тогава да какво е "Кръвни връзки"?
-->"Кръвни връзки" съдържа много от героите от поредицата "Академия за вампири", но е фокусирана върху новите главни герои: Сидни, Джил, Ейдриан и Еди. Ето го и официалното описание на книгата:

КРЪВТА НЕ ЛЪЖЕ. Сидни е алхимик, една от група от хора които владеят магия и си служат с нея за да обединят световете на хората и вампирите. Те пазят вампирските тайни и човешките животи. Когато Сидни е измъкната на сила от леглото си посред нощ, първоначално тя си мисли че е наказана за сложният си съюз с дампира Роуз Хатауей. Но това което открива е много по-лошо. Джил Драгомир - сестрата на Моройската принцеса Лиса Драгомир - е в смъртна опасност и Мороите трябва да я изпратят под прикритие. За да предотврати гражданска война, Сидни е призована да играе ролята на пазител и защитник на Джил, представяйки се за нейна съквартирантка в последното място където някой би си помислил да търси вампирските особи - човешки пансион в Палм Спрингс, Калифорниа. Но вместо да открие безопасност в Амбърууд Преп, Сидни открива че драмата едва сега започва...

-Почакай. Ти каза че Ейдриан е в тази книга. Анотацията не го спомена. Как се вписва той в тази история?
-->Трябва да прочетете книгата за да разберете! Мога да ви кажа, че ако обичате Ейдриан, ще харесате книгата. Той е из цялата книга и всичко което казва е страхотно.

-"Кръвни връзки" в първо лице ли се разказва или в трето?
-->Разказва се в първо лице - "Аз" форма и Сидни е разказвача. Преди да бъде написана, планирах да я направя в трето лице и да смесвам героите, но веднъж след като започнах да работя върху нея, от първият път разбрах че ще бе от името на Сидни.

-Кога излиза "Кръвни връзки"?
-->В английско говорящите държави ще излезе на 23 август 2011!

-А в неговорящите английски държави?
-->За една книга да излезе в други държави и да бъде преведена на други езици, трябва да се сключат различни сделки с различните издатели. Много международни компании за книги в момента са в процес на преговори за публикуването на "Кръвни връзки", а след това ще има и закъснение и за превода. В момента нямам никаква информация за това кои страни водят преговори или какви са графиците им за "Кръвни връзки".

-Ще има ли откъс или първа глава пусната месец преди издаването?
-->Първата глава от "Кръвни връзки" ще бъде пусната в масовото издание (това е джобният формат с меки корици) на първата книга от поредицата "Академия за вампири", която излиза на 28 юни. (Ето снимка на корицата.). Надяваме се че още откъси ще бъдат пуснати онлайн преди да излезе "Кръвни връзки", но все още нямам информация. Пингвините - Австралия също ще правят предварителни тийзъри, така че ще ви пусна тях когато излязат.

-Няма ли да излиза допълнителна история за Роуз и Дмитрий в Русия?
-->Това не е въпрос свързан с "Кръвни връзки", но всеки ден ми го задават и исках да изясним нещата. :) Историята ще излезе в Антология през 2012 и отново: това е допълнителна история, не книга.

-Ще има ли турне за "Кръвни връзки"?
-->Не. Няма да правя пътувания до края на годината или началото на 2012 заради бременността ми, но ще раздавам автографи на августските си издания за University Bookstorе. Новини около графика ми винаги може да намерите в календара в сайта ми. Също така препоръчвам да се присъедините към имейл известията за да ви бъдат изпращани директно новини за това кога ще се завърна отново през 2012.

-За какъв бонус става въпрос в заглавието?
-->Ако сте стигнали до тук, тогава йей! Ще можете да чуете най-новите новини. Знам че звучи откачено след като първата книга от "Кръвни връзки" не е излязла все още, но съм щастлива да съобщя че заглавието на втората книга от поредицата "Кръвни връзки" е "Златната лилия".

-Книга втора! Тя кога ще излезе?
-->"Златната лилия" ще излезе през пролетта на 2012. И ако всичко е наред с бебето тогава, надеждата ми е да излезе по време на турнетата ми отново.

-Харесва ли ти да си задаваш и да отговаряш сама на въпросите си?
--> Да. От части.


Поредицата в България ще се издава от издателство Ибис, но все още не се знае кога точно. Може ли след като излезе книгата на английски ще имаме новини от издателството кога точно ще излезе и в България!


Интервюто е преведено директно от сайта на авторката! Моля не копирайте превода!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар