петък, 22 април 2011 г.

Ревю: Тъгата на сукубата (Джорджина Кинкейд, #1) – Ришел Мийд

Заглавие: Тъгата на сукубата
Поредица: Джорджина Кинкейд, #1
Автор: Ришел Мийд
Страници: 344
Корици:
Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789549321562
Тегло: 384 грама
Жанр: Фентъзи, фантастика, хорър, световна проза, художествена литература (преводна)
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки.
Издателство: Ибис
Дата на издаване: 30ти март 2011 (книга е вече на пазара)
Цена: 11,90 лв


#Мой рейтинг за книгата

#Мой рейтинг за корицата 5 – Невероятна е! Антония Мечкуева се е справила страхотно! Ако тя прави и на втората книга се чудя на какъв основен цвят ще се спрат, след като тази е на син.


~За авторката~

Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.
Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.
Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независимо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво.


~Анотация~

Сякаш любовта и без това не е достатъчно трудна! Представете си да не можете да докоснете гаджето си, без да изсмучете душата му. Добре дошли в света на Джорджина Кинкейд – не особено ентусиазирана от работата си сиатълска сукуба, която винаги се озовава във вихъра на някоя свръхестествена интрига.

сукубa (съществително) – очарователен и неустоим, приемащ каквато си пожелае форма демон, който съблазнява и доставя наслада на смъртните мъже.
жалък (прилагателно) – сукуба със страхотни обувки и без социален живот. Виж също: Джорджина Кинкейд

На пръв поглед да бъдеш сукуба e страшно готино. Можеш да изглеждаш както си пожелаеш. Имаш убийствен гардероб, а купища просто­смъртни мъже са готови на всичко само за едно твое докосване. Е, те плащат за това с душите си, но на кого му пука за такива подробности?
Но животът на сиатълската сукуба Джорджина Кинкейд далеч не е толкова екзотичен. Шефът й е демон от средно ниво в йерархията, който си пада по филмите с Джон Кюсак. Освен това не може да излезе на свястна среща с някое гадже, без да изсмуче част от живота му. Но за сметка на това работата й през деня е страхотна: заместник-управител в местна книжарница. Там може да си чете книги безплатно, да се налива с мокачино, както и да срещне любимия си автор – сексапилния Сет Мортенсен, който може да се нарече още: този-за-когото-е-готова-на-всичко-за-да-докосне-но-не-може.
Но мечтите за Сет ще трябва да почакат. Нещо зло се появява в подземния свят на Сиатъл. За пръв път неустоимият й чар и триковете за съблазняване, от които мъжете припадат, щом я зърнат, са безсилни. И Джорджина много скоро ще открие, че там някъде бродят същества, които нито Раят, нито Адът искат...


~Ревю~

Ето че на българският пазар се появи още една поредица, която съм сигурна че ще стане хитова след като направите асоциацията че Ришел Мийд е написала както поредицата „Джорджина Кинкейд” (за която ще ви разкажа след малко), така и за поредицата която стана любима на много фенове както в България така и по света, а именно „Академия за вампири”!

След като излезе цялата поредица „Академия за вампири”, издателство Ибис се заеха с издаването на другата й поредица. На българският пазар първата книга от знаменитата бестселър поредица за Джорджина излезе на 30ти март!

Характерно за Мийд е това че успява да изгради силни женски персонажи за главни героини и Джорджи не е изключение! Не всяка книга която започна ме грабва от началото, но въпреки всичко рано или късно я прочитам до края. „Тъгата на сукубата” я бях чела на английски преди време и почти вече не си спомнях историята, но още с първите две изречения книгата ме грабна сякаш за първи път, сякаш е нещо ново. Нещо което не съм чела преди.

„Статистиката сочи, че повечето смъртни продават душите си поради пет причини: секс, пари, власт, отмъщение и любов. В този ред.”

След като започна книгата с това книгата я „изядох кориците” за 2-3 дена (бих могла и за по-кратко, но просто не ми се отдаде възможност).

Джорджина е разпокъсана между това да бъде сукубус задоволявайки безсмъртното си съществуване чрез секс, и това което жадува като човек: да обича и да има сродна душа до себе си. Има обаче един мъничък проблем – добре де не е мъничък, но да не се отчайваме все пак от началото – ами тя не може да обича, по-точно не може да си позволи, защото когато прави секс с някой смъртен, или се целува или дори само се докосва отнема частица от живота му. Така че да си сукуба не струва! Ама изобщо ако го погледнем от този ъгъл със скъсяването на живота. Но все пак да си безсмъртно същество си има и своите хубави черти, особено ако си единствената сукуба в града, имаш перфектно тяло и гардероб(които можеш да променяш когато си поискаш), умът ти сече като бръснач и можеш да манипулираш всекиго стига да поискаш(освен ангелите разбира се, защото те така да се каже мъничко разбират кога някой лъже, а също така й шефът й за който май забравих да спомена че е Архидемон и е сключила сделка с него задоволявайки нуждите си като сукуба да му доставя и душите на жертвите си. Яко, а? Или пък не чак толкова?!).

Като оставим всичко това до сега на страна, за да се държиш като човек пред всички останали трябва и да се потопиш в техният свят. И как става това? По най-лесният начин: любител си на книгите? – стани като Джорджи-започни работа в книжарница; или може би обичаш да танцуваш? –започни да обучаваш начинаещи на танци след работа. Е нашата главна героиня е избрала и двете, заради любовта си към четенето и танците. Но „съдбата” започва да й крои номера и то доста сериозни. Нещо в нощта е решило да броди и убива различни свръхестествени същества които поради една причина или друга са близки с Джорджина. Но това не е всичко, това същество решава да нападне и самата госпожица Кинкейд и това кара представители на Ада (шефът й, Джером, който прилича много на Джон Кюсак) и Рая (ангелът Картър, който неразбираемо защо е в много близки отношения с Джером; все пак не сме ли чували навсякъде че ангелите и демоните се презират и бият вечно?! Е, да, ама не! След като Кинкейд е затънала до гуша от проблеми, този свръхестествен манипулатор я разиграва като котка. Тя едновременно трябва да разбере какво е това същество и какво иска от нея и приятелите й, и същевременно с това да предпази всички – приятелите й вампири, инкубус, медиум, демон и ангел, а също така и колегата си в книжарницата с който прави неща които не трябва да се случват на работа, момчето която случайно използва да се измъкне от чужда среща, което в последствие става огромна „лепка” и любимият й автор, към който тя изпитва неопределими за нея чувства и се опитва да избягва.

За жанра си очаква „Тъгата на сукубата” да е с по-груби описания и съм изненадана защо е в него, но това е друг въпрос. Това което исках да кажа от самото начало бе че на моменти всичко върви гладко и забавно, изведнъж става секси и горещо и накрая мрачно и опасно. Интересна комбинация и в резултат, успява да те привлече със всяка следваща страница за да разбереш какво се случва. Нямам търпение за втората книга – “Триумфът на сукубата”, която ще излезе юни месец.


~Други книги от поредицата~

    


~Други книги от авторката~

 


Моля не копирайте нищо от публикацията!

Ревюто за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Няма коментари:

Публикуване на коментар