четвъртък, 29 март 2012 г.

Рубрика “На приказка с…”– Уил –главният герой от поредицата “Адски устройства” (28.03.2012)


Теса би искала да прочете книга с теб по твой избор. Какви книга би избрал и защо?
-Ватек. Страхотна малка готическа книга. Отвари, джинове, похотливи танци, кръвна жертва, магически мечове, заклети врагове. Ако Ватек не я грабне, незнам коя би могла. Има и добри морални съвети: "Горко на безрасъдният смъртен, който се стреми да узнае това, за което трябва да остане в неведение и да започне това, което надминава силата му."

Ако ангел Разиел ти предложи услуга, каква би искал да бъде тя и защо? (Не е справедливо да искаш миналото ти да бъде поправено или Джем да бъде излекуван).
-Ами, това не е много хубаво нали? Бих поискал да не ме е грижа за никой и нищо.

Ти планираш идеалната вечер с Теса (Знам че не можеш да бъде с нея - ти просто не го обмисляш.)Къде би я завел и защо точно там?
-Ами, за щастие ние Ловците на сенки имаме малко по-дисциплинирани правила за ухажване от мунданите, така че със сигурност няма да ми е позволено навън без придружител с Теса. Но да си представим че тя би искала да прекара една вечер с мен, и че обстоятелствата са различни от тези, мисля че тя би се насладила на вечер в театъра, особено ако включва Шекспир, не мисля че тя е гледала някога пиеса на живо.


Посещаваш стаята на Джем след всяка една нощ по баровете, или в публичните домове или каквото и да било, а той свири на цигулката си. Ти спираш и се заслушваш преди да влезеш. Какво ти минава през главата?
-Този Джем прави красиви неща, а аз просто ги разрушавам. Наистина би трябвало аз да умирам, а не той. Имам в предвид, какъв е смисълът да живота, ако не можеш да му се насладиш? Въпреки това, Джем се наслаждава на живота който има. Просто не е честно. 

Биеш се с Магистъра до Габриел (няма значение как ми дойде това на акъла). Габриел пада и Магистърът побягва. Ще помогнеш на Габриел или ще преследваш Магистъра?
-Ще преследвам Магистъра. Не само че това е законът, а и Габриел може да се управя и сам, досадният малък мръстник. 
_______________________________________________________________________________
Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady (Мимс)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!

Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани  (Danny)

вторник, 27 март 2012 г.

Рубрика "Намери приликата" - Благословената Дакота?! (27.03.2012)


Лицето познато ли Ви е? 
Да много прилича на Дакота Фанинг нали?
Книгата The Blessed ще излезе на американския книжен пазар на 25 септември тази година и все още няма много информация за нея.


Ето я самата госпожица Фанинг! Тя ни е позната от филмите Новолуние и Затъмнение (2009-2010), както и от Бегълци (2010)
_______________________________________________________________________________
Приличат си, нали? Или - не? Чели ли сте книгата? Ами гледали ли сте филмите с Дакота? Споделете мнението си!
_______________________________________________________________________________
Поста е изготвен за Вас от Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)



понеделник, 26 март 2012 г.

Рубрика "Открий разликата"... Безсмъртна, Красавица и Сирена?! (26.03.2012)

Дойде време за новият пост от рубриката "Открий разликата...", като тази седмица претендентките са три!


В книга на Алисън Ноел се говори за безсмъртни влюбени, в North of Beautiful не става въпрос за нищо свръхестествено, само за любов, разбира се, а в тази на Jan Page, както става ясно от заглавието - за сирени и русалки!
Цялото това разнообразие се свързва от момичето на кориците. 
Вечна (Evermore) е излязла на 03.02.2009 в САЩ. Романа на  Justina Chen Headley, пък  е от 01.02.2009! А Selina Penaluna е от 02.07.2009! Е, не може да се каже коя корица е обявена първа, но факт е, че си приличат!
По мое мнение, преди да се направи корица на дадена книга трябва да се проучи какво има и какво-не на книжния пазар! За да не се стига до този момент. Но пък тогава нямаше да я има рубриката, така че... 
______________________________________________________________________________

Ако откриете такива прилики и в други издания на книги, моля изпратете ни кориците  на имейл vampire_ladies@abv.bg заедно с името си и ние ще ги публикуваме в блога!
______________________________________________________________________________

Поста изготвиха за Вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)


неделя, 25 март 2012 г.

Рубрика “На чаша кафе с издателство…”– Тиара Букс (15.03.2012)


Vampire Ladies: Кога е създадено издателството ви? 
Издателство Тиара Букс: Идеята за създаването на издателството се зароди преди няколко години, когато най-силно се усещаше нуждата от възраждането на романса на българския пазар. И така това, което навремето изглеждаше като мечта, преди година се превърна в реалност. Това е причина „Великолепно” да излезе на пазара през октомври – нещо като подарък за първия ни рожден ден.

 Vampire Ladies: Как се е зароди идеята за името на издателството ви?
Издателство Тиара Букс: Да изберем името си, това бе една от най-трудните задачи, пред които се изправихме, сравнима може би само с избора на име за собственото ви дете. Отне ни много време и обмисляне на безброй комбинации и варианти. Първо пробвахме с имената на митологични същества и богове, последваха несполучливи опити с растения и животни, но сякаш нищо не бе достатъчно благозвучно или интересно. И така, изключително спонтанно се стигна до „тиара букс”, но когато името изникна в съзнанието ни, знаехме че това е нашия избор.

Vampire Ladies: Какво е да си издател в България?
Издателство Тиара Букс: Има само една подходящо определение, което да отговори на въпроса – истинско предизвикателство. Но като всяка друга работа е свързана с труд и упоритост, провали и неудачи, но и прекрасни мигове, като можем само да се надяваме че положителните аспекти ще надвишат неимоверно отрицателните. 
Трудно е, не може да се отрече, особено сега, когато издателите се сблъскват със сериозни проблеми като сканирането или фен преводите, които само до преди няколко години изобщо не бяха на дневен ред. Освен това покупателната способност на българския читател става все по-ниска и по-ниска, докато точно обратното разходите за издаването на една книга нарастват с всяка изминала година. Рисковете на професията… 

Vampire Ladies: Четат ли хората в днешно време?
Издателство Тиара Букс: Да хората четат и повечето преоткриват книгата в сегашното модерно време. Влезте в книжарниците и ще видите едно огромно богатство от книги. Бързо ще забележите, че сте заобиколени от хора от всички възрасти. Широко разпространеното мнение, че поколението на подрастващите чете по-малко в сравнение с предшествениците си е по-скоро заблуда отколкото факт. Във всяка възрастова група има определен процент четящи, със сигурност по-малък от този на нечетящите, но достатъчно голям, съдейки по разнообразната литература, която се издава на български език.

Vampire Ladies:Какви са стъпките от закупуването на правата на една книга/поредица до нейното издаване? Кое ви създава най- много трудности?
Издателство Тиара Букс: Това е доста трънлива пътека. Първо се прави избора на книга и се отправят запитвания до агенциите за авторските права. След което се съставя оферта, която се изпраща до носителите на правата и в нея се уточняват множество подробности свързани със заглавието, формата, процентите, сходни права и др. При положителен отговор се подписва двустранен договор, а издателството има зелена светлина за работата си върху книгата. Започва се с превеждането, следва редакция, страниране и корекция, като на различни етапи се правят проверки на текста, за да се избегнат неточности или загуба на изречения. Междувременно се изготвя корицата, за да е готово всичко преди етапа на отпечатването. Остава само най-трудната част, а именно разпространението и рекламата. Последните две се оказват доста тежки предизвикателства за повечето издателства, защото се гонят срокове, правят се множество договорки с разпространители и агенти. След продължителния и тежък труд остава наградата да видиш продукта си на витрините и да чуеш положителния отзвук на читателите.

Vampire Ladies: Какво е мнението ви за трейлърите на книги? Бихте ли наели човек който да прави такива за издателството ви? 
Издателство Тиара Букс: Мнението ни е повече от положително, особено когато става дума за добре направени такива. Попадали сме на изключително интересни клипове, които не винаги са били професионални, а направени от фенове. Относно идеята да предложим нещо такова на българския читател, честно казано не сме го обмисляли. Винаги ще съществува сравнението с оригинала, но това може само да ни амбицира, за да представим нещо наистина качествено. Със сигурност бихме направили такъв клип, ако предстои издаването на книга от български автор, чудесен начин да оценим труда му.

Vampire Ladies: Обмисляли ли сте варианта да каните чужди писатели на нашумели книги и поредици в България?
Издателство Тиара Букс: Отговорът на този въпрос е твърдо „да”. Целта на „Тиара Букс” е да покаже на читателите си колко специални са те за нас. И какво по-добро доказателство от поканата към любимата им авторка. Дискутирали сме темата с агентите ни, които са на мнение, че това е страхотен жест и към писателите, които обикновено са много отзивчиви към такива идеи. Силно се надяваме, че ще имаме възможността да организираме подобна изненада за читателите си.

Vampire Ladies: Мислите ли че съвременните български автори имат поле за изява сред българските издатели и дали произведенията им биха намерили място на нашия пазар? 
Издателство Тиара Букс: На този въпрос като издатели не можем да дадем отговор, защото не сме имали предложени за издаване творби от български автори. От друга страна като читатели и на база лични впечатления - отговорът е отрицателен. Публикуваните български автори са изключително малък процент в сравнение с чуждестранните такива. И тук вината не е единствено в издателствата, които не рискуват с български творби, а и в читателите, които подхождат скептично и с подозрение към тях. Лоша практика по наше мнение, не бива да се подценява литературната стойност на една творба, само заради произхода на автора й.

Vampire Ladies: Какво бихте посъветвали бъдещите автори и преводачи на книги?
Издателство Тиара Букс: Да влагат максимално старание в работата, която вършат. И разбира се никога не се отказват, колкото и клиширано да звучи. Трябва да възприемат всяка пречка като поредното предизвикателство. Пътят, който са си избрали със сигурност не може да бъде определен като лек, но мисълта за бъдещ успех трябва да поддържа мотивацията им.

Vampire Ladies: Как се виждате след 10 години?
Издателство Тиара Букс: На върха и с много верни читатели.

Vampire Ladies: Какво е мнението ви за електронните книги? Бихте ли започнали да издавате книгите си така? 
Издателство Тиара Букс: Положително са в пъти по-удобни и достъпни от хартиения формат. И да в бъдеще със сигурност ще опитаме, когато електронните четци са достъпни за читателите и е изградена добра платформа за разпространение, която ще гарантира на издателите сигурността на продуктите.

Vampire Ladies: Смятате ли че в бъдеще електронните книги ще изместят хартиените?
Издателство Тиара Букс: Независимо от безспорните предимства на електронния формат пред хартиения, усещането за истинската книга в ръка е несравнимо. И защо трябва да говорим за изместване, според нас двата формата могат да се развиват независимо един от друг.

Vampire Ladies: Какъв жанр книги, според вас, са най- предпочитани от читателите в момента?
Издателство Тиара Букс: Не може само един жанр да се определи като водещ и предпочитан от читателите. Една книга трябва да бъде оценявана по другите й достойнства и с тях да печели почитатели, а не според жанра към който принадлежи.

Vampire Ladies: Какво бихте казали (пожелали), на всички, които ще прочетат това интервю?
Издателство Тиара Букс: Пожелаваме им всяка прочетена книга да им доставя удоволствие, забавление и много поводи за усмивки.



Благодарим Ви Издателство Тиара Букс за времето, което ни отделихте за интервюто, надяваме се скоро да направим още едно!

Моля не копирайте интервюто и не разпространявайте без разрешение и упоменат източник! Интервюто бе направено изцяло за блога Vampire Ladies!

Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) и  Дани (Danny)

Рубрика "Мнения на критици" - Анита Блейк (25.03.2012)

Ето я и другата ни нова рубрика - "Мнения на критици"!
"Хамилтън пише с лекота и убедителност."

"Книгата е все още чудовишно забавно четиво." - Publishers Weekly

"Феновете ще открият в тази част прилика с по-ранните книги от поредицата, особено с "Усмихнатият труп." - Nona Vero, Amazon.com Review

"Най-сексапилният вампир в този бизнес." - Jayne Ann Krentz

"Бях очарован - отклонение от обичайният вид вампирска история, която ще има широко привличане сред читателите търсейки тръпки и забава." - Andre Norton

"Ще искате да я прочетете на един дъх - аз го направих." - P. N. Elrod

"Хамилътн просто продължава да става все по-добра и по-добра." - St. Louis Post-Dispatch

"В сюжета може да има всичко, но не и да липсва... има достатъчно взаимодействия между Анита и любовниците й... Със своят отговорен вампирски балет и сложни връзки, "Танц на Смъртта" прави всичко това и още." - Milwaukee Journal Sentinel

"Истинска треска... опияняващ микс от романтика и ужас." - Jayne Ann Krentz

"Бестселър: равни порции секс и свръхестествена борба с престъпността - с привкус на старомодна мелодрама между мъж и жена - развиваща е в свят където новите превръщачи имат своя собствена кризисна връзка." - Publishers Weekly

"Сред периоди на зловеща мелодрама и приятна чудовищология, главното нещо тук е раздразнителната Анита която не се разбира с никого и разиграва на дълго и широко всеки който срещне." - Kirkus Reviews

"Когато никой не пиши по пода на банята или се опитва да говори с някой друг до смърт, Хамилтън поддържа страхотно темпо с напрежение, отмъщение и сърцеразтуптяващи завършеци. Планиране и скорост са нейните силни страни, последвани за кратко от характера й." - Detroit Free Press

"Хамилтън дава на сюжета със серийният убиец хубав обрат на края... Основният сюжет наподобяващ стила на Джейн Оустин за сйответствия и несъответствия, както и метафизична сила бореща се за власт между вампирите, добавя така необходимото чувство за хумор и човечност... към романа." - Denver Post

"Последните глави се превръщат в прелистващо приключение когато Анита и полицията разкриват виновника. Феновете на поредицата вяма да бъдат разочаровани, гарантирано." -  Library Journal

"С една от най-забележителните измислени героини след Скарлет Охара и много по-забвна от повечето... авторката се завръща с най-добрата книга за Анита Блейк за сега." - Publishers Weekly

"Да кажем че Анита има много грижи на главата си би било твърде сдържано изказване...Слажният, увлекателен свят на Хамилтън те поглъща напълно и многото фенове на Анита ще бъдат развълнувани да я видят в действие отново. - Booklist

"Анита е умно момиче което мисли бързо и стреля още по-бързо... В първите книги от поредицата бе повече фокусирана върху мистерията от колкото върху сложният личен живот на Анита, а и бяха много по-интересни." - Library Journal

"Начина на писане на Хамилтън е доста добър и вярвам че би направила отлична книга със сюжет за сериен убиец, ако не бе започнала работа по създаването на сюжет, в който с всяка изминала страница се засилва вампирският секс." -  Barb Wright, BookReporter.com

"започва много добре и енергично, като не намаля еротиката." - St. Louis Post-Dispatch

"Кървава история която се нуждае от подсилване, но книгата все още е чудовищно забавно четиво." - Publishers Weekly

"Както и в другите книги на Хамилтън, тази съдържа изобилие от трепети, тръпки, насилие и сексуални намеци. Препоръчваме!" - Library Journal

"Хамилтън е създава наистина интересен алтернативен свят, населила го е с очарователни герои и ни е дала главна героиня за която наистина да ни е грижа." - Science Fiction Chronicle
"Още едно ококорващо съчетание на оживен секс, насилие и неща които карат косата ти да настръхне накрая." - Diana Gabaldon

"Лорън К. Хамилтън те засмуква в очарователният си свят като вампирска целувка." -  J. D. Robb

"Никога не съм чела книга на писател с по-богато въображение и по-малко задръжки да го използва." - Diana Gabaldon

"С много еротичен секс и насилие, това е ангажиращо четиво за вярващите във вампири." - Booklist

________________________________________________________________________________
Поста изготвиха за Вас  - Мимс (Vampire Lady) и Дани  (Danny)

Рубрика "Интересни факти за книги..." - Адски устройства (25.03.2012)

Дойде време за новата ни рубрика - Интересни факти за книги! Днес на Вашето внимание е поредицата на Касандра Клеър - Адски устройства!



Херондейл - гравирани летящи птици
Карстейрс - гравирани замъци или крепостни стени
Лайтууд - гравирани пламъци около обръч
Уейланд - гравирани подкови или пирони след Уейланд Смит
Феърчайлд - гравирани фейски крила
Блакторн - гравиран бодлив обръч
Старкуедър - гравирани мълнии
Моргестърн - гравирани звезди
Верлак - гравирана форма на змия
Брануел - гравирани вълни или вода
____________________________________________________________________________
Поста изготвиха за Вас  - Мимс (Vampire Lady) и Дани  (Danny)

Рубрика “На приказка с…”– Евър –главната героиня от поредицата “Безсмъртните” (21.03.2012)

Тези от вас които са чели “Вечна”, “Синя луна”, “Страна на сенките”, “Тъмен пламък” и “Нощна звезда” от Алисън Ноел (и чакат с нетърпение излизането на  “Единствена”) то това интервю със сигурност ще ви хареса.  


Евър, ти бе подложена на преживявания близки до смъртта, само за да пропудиш психическите си сили. Изневиделица ти вече имаш възможността да правиш неща, като да чуваш мислите на хората и да узнаваш тяхната история само като ги докоснеш. Кое е най-хубавото и кое е най-лошото нещо да имаш такива сили?
-Ами когато за първи път се събудих и осъзнах какво се е случило бях ужасена. Сигурна бях че съм наказана заради инцидента който уби цялото ми семейство. Но сега след като предолях всичко това, трябва да кажа че ми харесва да виждам аурите на хората, защото ми дават подсказка как се чувстват те, а и обичам да комуникирам телепатично с Деймън. Въпреки че все още ми е наистина неудобно да слушам случайни мисли. Понякога дори най-добрите ти приятели мислят не толкова мили неща за теб и това изисква много самоконтрол или в моят случай, много силен щит и квантово дистанционно. 

Ако имаш възможност да видиш Райли още веднъж, но само за кратък момент, какво би й казала?
-О, мисля за това всеки ден! Предполагам че просто ще искам тя да знае че... я обичам и ми липсва, и че мисля за нея през цялото време, и също така колко много съжалявам че я държа около себе си толкова дълго време без да й дам да премине отвъд. Също така бих искала да й кага да не се притеснява за мен, защото въпреки че не мога да я видя, понякога имам чувството че тя се опитва да ме достигне, и също така бих искала да й кажа че въпреки че правя грещки, се и уча от тях, така че бих искала от нея да има най-хубавият отвъден живот който може, и да се надяваме, някой ден, че ще открия начин да я видя отново. 

Какво ти липсва най-много от семейството ти? Ако имаш още един ден с тях, как би го прекарала?
-Липсва ми времето което имах за даденост преди. Знаете, малките моменти на които никога не си обръщал внимание, докато не ги изгубиш завинаги. Да слушам Райли да пее заедно с Айпода си в колата, гласът й писклив, силен и неподхождащ, ходенето на дълги разходки с Лютичето и баща ми; да помагам на мама да направи специалната си рецепта за сладки, и просто да знам че те витаги ще ме подкрепят, когато имам нужда, дори когато съм си мислила че не могат. 

Кое според теб е най-великото нещо в мистичното място наречено Съмърленд?
-С една дума - всичко! Сериозно, от манифестите, Великите зали на учението, чак до огромното ароматно поле - всичко е невероятно! Деймън бе прав, този свят е магически и пристрастяващ, и понякога съм изкушена да се оттърва от всички пробрлеми и да заживея там завиги. Но не мога, не е правилно. Изкушаващо но не е правилно. 


Ако имаше възможността да върнеш един известен човек от историята, за който не би имала нищо против да се преродиш като него, кой би избрала и защо?
-Мариа Антоанета, защото живота й е бил толкова завладяващ и обаятелен и изпълнен с драма и вълнение, и въпреки че е завършил трагично, знаейки това което знам сега, че смъртта не е наистина краят, мисбя че мога да мина за толкова смела колкото и тя е била. Също така, след като тя и Деймън са били приятели, пак ще мога да излизам с него!

След като това е блог за книги, бих искала да те попитам, кои са любимите ти книги? Има ли книга която си прочела много пъти, но никога не ти омръзва?
-Обичам готически романси, чела съм "Брулени хълмове", "Джейн Еър", "Ребека" и старите новели на майка ми на Виктория Холт, толкова пъти че чак ми става неудобно!

Какво мислиш за физическото безсмъртие - бреме или подарък е?
-Не смятам че съм била толкова дълго на земята за да съм сигурна! Имам в предвид, идеята да живея завинаги на Земята, все още ми звучи сюреалистично. Но когато се заслушам в историите на Деймън за излизанията му с различни хора, като Микеланджело, Айнщайн и Бийтълс, ами, наистина звучи много готино! Но пък когато се замисля за всички сбогувания, трябва да призная че Сабин, Майлс и Хевън, и всички останали с които съм приятелка, ами, нека кажем че наистина е ужасно, от този ъгъл...
_______________________________________________________________________________
Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady (Мимс)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение!

Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани  (Danny)

Рубрика “На гости ни е…”– Ришел Мийд –авторката на поредицата “Академия за вампири” (13.03.2012)




Академията „Св. Владимир” не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители - дампирите.



Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и владеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.

Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Лиса трябва да бъде защитавана на всяка цена от стригоите: най-опасните и всяващи страх вампири – тези, които никога не умират.

Роуз Хатауей е дампир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.

Страхът е принудил двете най-добри приятелки да избягат от „Св. Владимир". И сега, след две години на свобода, те са заловени и върнати обратно в академията. Роуз трябва да продължи своето обучение за пазител, а Лиса да се завърне към социалния живот на кралските фамилии на мороите. Но зад тежките железни врати на академията техният живот е дори в по-голяма опасност отколкото навън, защото стригоите са винаги наблизо... 







За автора:


Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.



Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.


Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независмо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво. 




Очакваше ли, последният ред от "Кръвни връзки" да създаде такава сензация?
-Някак си се надявах да го направи, но някои от реакциите ме изненадаха! Няколко човека ми казаха че са захвърлили книгата през стаята от щастие когато прочели реда, което е забавно след като много хора също хвърлиха "Целуната от сянката" когато са прочели последният ред от книгата. Предполагам книгите ми са предназначени за такива реакции... да се надяваме, че това да е добре. Нещо ми подсказва че "Златната лилия" може да види някоя друга пречка. 

Какво можеш да ни споделиш за ролята на Дмитрий във втората книга?
-Ами, след като Сидни, Ейдриън, Джил и Еди са нашите звезди в поредицата, ролята на Дмитрий е повече поддържаща в сравнение с оригиналната поредица. Но феновете могат да бъдат сигурни, че той все пак ще прави това което може най-добре: да бъде секси, да сритва задници и да пуска по някоя друга мъдрост с руски акцент. 

Как ще продължи да се развива връзката между Сидни, Еди, Ейдриън и Джил?
-Тази група наистина е като малко семейство. Всеки един от тях расти и се изпратя предз нови предизвикателства в поредиците, което в последствие се откразява на връзките им един с друг. Имат си своите проблемни моменти, но в крайна сметка са близки и се подкрепят един друг. Анджелина от Пазителите се присъединява към кръга им в тази книга, което добавя още по-предсказуем (и забавен) елемент на всичко. 

Беше ли ти трудно да свикнеш да пишеш от гледната точка на Сидни в първата книга от "Кръвни връзки"?
-Много трудно. Във всяка поредица, дали ще е спин-офф или не, наистина трябва да познаваш разказвача добре, за да го представиш добре. Голяма част от това може да се научи "в процеса на писане", след като си написал едно солидно количество. Работя върху третата книга от поредицата в момента, и мисля че хванах цаката на Сидни - въпреки че никога няма да бъда толкова умна като нея. 

Ще има ли романс в "Златна лилия"?
-Има романс във всяка една част от тази книга. 


Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволението на екипа!



Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)


Рубрика “На приказка с…”– Кала –главната героиня от поредицата “Нощна сянка” (14.03.2012)

За тези от Вас, които са чели "Нощна сянка", "Вълче биле" и с нетърпение очакват големия финал на трилогията - "Кървава роза" или са я прочели в оригинал, на английски, това интервю ще бъде много интересно!




Харесвам героят ти в "Нощна сянка" и наистина се възхищавам на вътрешната ти сила и да наблюдавам как характера ти се променя малко по-малко във "Вълче биле". Кое е нещото което чувстваш че си научила за себе си по време на събитията които се случиха във "Вълче биле"?
-Това че всеки избор си има цена. Понякога се чудя, дали изборите които съм направила не са били с твърде висока цена.


Има много фенове които биха дали любовта си за Рен и Шейн. Кое е нещото на което се наслаждаваш в тези момчета?
-*шава неспокойно* Наистина се обичам да говоря за тях. Бих казала че те имат много общо, но никога не биха го признали. Рен е фантастичен Алфа и му се възхищавам като лидер. Шейн е малко по-суров, а и ми харесва начина по който мисли за краката си.

Наистина бях изненадана от обрата на събитията с Търсачите във "Вълче биле". Какво те изненада най-много в групата на Халдис?
-Че не искам да ги убивам. Дори ги харесвам. 


А сега няколко забавни въпроса: 

Кое е любимото ти облекло?
-Имам суичър който съм носила толкова много че има дупки по шевовете, но е толкова мекичък че го обожавам. 

Как харесваш повече косата си вдигната или пусната?
-Винаги предпочитам косата си наплетена. Тя е толкова дълга че ми пречи. Не искам нищо да ми пречи да виждам, това което би могло да бъде след мен. 







С грим или без грим?
-Без грим. Ако имате нужда от преобразяване, говорете с Брин. 

Представи си че е края на седмицата и имаш среща (няма да казвам с кого), би ли прекарала срещата навън или у дома, гледайки филм?
-Винаги бих избрала да съм навън. Да бягам из горите, да ловувам - това прави живота добър. 



Как би описала Рен с три или по-малко думи?
-Лоялен, умен, провокативен. (Също бих добавила вбесяващ... съжалявам не можах да се сдържа).

Каква бе първата ти мисъл когато видя Шейн?
-Не мога да повярвам, че ще направя това. 

______________________________________________________________________________

Интервюто бе преведено за вас от Vampire Lady (Мимс)! Приятно четене! Моля не разпространявайте без позволение! 
______________________________________________________________________________ 
Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)

петък, 23 март 2012 г.

Рубрика "Намери приликата..." - Герой и Шифтър?! (20.03.2012)

В третата книга от поредицата The edge на Ilona Andrews - Fate's edge се говори за шифтъри. Главният герой е крадец, адвокат и шпионин, а последната му задача е да открие изгубена вещ. Сигурно се чудите кой е героя? Отговора е Майло Вентимиля! Той изиграва Питър Петрели в сериала Герои, а героя му може да копира дарбите на другите.
__________________________________________________________________________
Книжния и тв героите си приличат, нали? Или - не? Чели ли сте книгата? Ами гледали ли сте сериала? Думата е Ваша...
__________________________________________________________________________
Поста е изготвен за Вас от Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)

четвъртък, 22 март 2012 г.

Рубрика "Плейлисти на книги..."-Мечтан любовник (Нощни ловци, #1) на Шерилин Кениън (21.03.2012)

В рубриката ни “Плейлисти на книги” ще ви представяме всяка сряда по един плейлист на известна книга. Плейлистите са официални, дадени от самите автори. Плейлиста който ще ви представя днес е на “Мечтан любовник":



 She's The One: World Party
She's So High Above Me: Tal Bachman
If You Sleep: Tal Bachman
The Boys Are Back In Town: Thin Lizzy
Like Nobody Loves Me: Tal Bachman
Strong Enough: Tal Bachman
Used To Love Her, But I Had To Kill Her: Voodoo Glow Skulls
Three Lies: Walter Day
Ok, This Is The Pops: Tones On Tails
Once In A Lifetime: Talking Heads

Е, кои от песните сте чували? Коя ви хареса най-много? Коя най-малко? Ще си добавите ли плейлиста в любимият плейър на компютъра, MP3-ката си или iPod-а си? 
_______________________________________________________________________________
Поста изготвиха за вас - Мимс (Vampire Lady) & Дани (Danny)

Рубрика "Открий разликата..." Булка и Нефилим?! (19.03.2012)


В "Наслади се на мига" - книга трета от тетралогията "Сватбена агенция" на Нора Робърс, както става ясно от името на поредицата, се говори за сватби, булки и младоженци. Книгата е излязла на пазара на 15.04.2011г. благодарение на Издателска къща "Хермес".

Докато в книгата на Касандра Клеър става въпрос за ангели и нефилими и ще излезе най-рано през 2015!

Сигурно вече се досещате кой от кого е взел!

Е? Коя корица Ви харесва повече?
______________________________________________________________________________
Ако откриете такива прилики и в други издания на книги, моля изпратете ни кориците  на имейл vampire_ladies@abv.bg заедно с името си и ние ще ги публикуваме в блога!
______________________________________________________________________________
Поста изготвиха за Вас - Мимс (Vampire Lady) и Дани (Danny)

събота, 17 март 2012 г.

Рубрика “Нямам търпение за…” Тишина (Ш-ш-шт!, #3)–Бека Фицпатрик

Време е да открием и тази рубрика. Тази рубрика ще е само през съботите и ще представлява откъс от предстоящо издание на книга в България за което нямаме търпение.

И откъса от книга който ще открие рубриката е от Тишина (Ш-ш-шт!, #3)–Бека Фицпатрик. Книгата ще излезе на 10ти април тази година в Америка, а в България под знака на издателство Ергон все още не се знае кога. А вие очаквате ли книгата?

SilenceProlugue1SilenceProlugue2SilenceProlugue3SilenceProlugue4SilenceProlugue5SilenceProlugue6SilenceProlugue7SilenceProlugue8SilenceProlugue9SilenceProlugue10SilenceProlugue11SilenceProlugue12SilenceProlugue13SilenceProlugue14SilenceProlugue15SilenceProlugue16SilenceProlugue17SilenceProlugue18


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

четвъртък, 15 март 2012 г.

Рубрика “Искам на български”: Мечтан мрак (Хрониките на чародейците, #2,5)–Ками Гарсия и Маргарет Стоъл

Време е за новата ни рубрика. Тя ще бъде всеки четвъртък и ще представлява откъс от книга която бихме искали да бъде издадена в България.

Тази седмица ви предлагаме да прочетете откъс от “Мечтан мрак” (Хрониките на чародейците, #2,5)–Ками Гарсия и Маргарет Стоъл. След като прочетете откъса включете се в анкетата (кликнете върху бутона “Гласувай”) като просто отговорите “Да” или “Не”.

А ето го и самият откъс. Приятно четене!

DreamDarkExcept

DreamDarkExcept

DreamDarkExcept3DreamDarkExcept4DreamDarkExcept5DreamDarkExcept6DreamDarkExcept7DreamDarkExcept8DreamDarkExcept9DreamDarkExcept10DreamDarkExcept11DreamDarkExcept12DreamDarkExcept13DreamDarkExcept14DreamDarkExcept15DreamDarkExcept16DreamDarkExcept17DreamDarkExcept18DreamDarkExcept19DreamDarkExcept20DreamDarkExcept21DreamDarkExcept22DreamDarkExcept23


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)