петък, 29 юли 2011 г.

Ревю: Кресчендо (Ш-ш-шт!, #2)–Бека Фицпратик

Заглавие: Кресчендо
Поредица: Ш-ш-шт!, #2
Автор: Бека Фицпатрик
Издателство: Ергон
Страници: 312
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549625684
Цена: 13,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.


~Анотация~

Животът на Нора Грей е далеч от съвършенството. Опитът да избяга от живота си, от живота изобщо, не е бил приятен, но поне се е сдобила с ангел-пазител, в резултат на това. Тайнствен, магнетичен, красив ангел-пазител. Но въпреки ролята си в съдбата на Нора, Пач съвсем не действа ангелски. Той е по-неуловим и загадъчен от всякога (ако изобщо е възможно това), но което е по-лошо – изглежда прекарва твърде много време с Марси Милар, най-злата съперница на Нора.
И ако Пач не действаше така подмолно и отдалеч, Нора едва ли би обърнала внимание на Скот Парнел, отдавнашен приятел на семейството, завърнал се наскоро в града. Въпреки тотално вбесяващото му поведение, Нора се чувства привлечена от него, макар да не я напуска усещането, че нещо важно й се изплъзва.
И сякаш това не е достатъчно, Нора е обсебена от видения за убития си баща, които я карат да се пита дали кръвната й връзка с нефилимите не е свързана някак със смъртта му. Макар да си представя какво може да й се случи, тя се замесва в невероятно опасна ситуация, търсейки отговор на измъчващите я въпроси. Но може би някои неща трябва да изгорят до основи, защото истината може да разруши всичко – и всеки – в когото тя вярва…


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата!
 

~За авторката~

Бека Фицпатрик е израснала четейки Нанси Дрю и Трикси Белдън с фенерче под завивките. Завършва колеж със степен в областта на здравеопазването, която тя незабавно изоставя за да пише книги. Когато не пише, тя броди из продажбите за отхвърлени обувки, бяга или гледа престъпни драми по телевизията.


~Ревю~

"Ш-ш-шт!" завърши с Пач и Нора заедно като двойка, но точно в началото на "Кресчендо" тяхната връзка отново е предизвикана от същества и сили твърде големи за да бъдат игнорирани.

Лято е и Нора се надява че ще прекара една нормална ваканция с приятелите си и гаджето си, но колко нормална може да е след като имаш за гадже ангел пазител, а и си вързана за проект по химия с най-омразният човек на света - Марси Милър... А що се отнася до гаджето - на Пач отново нещо му става, за пореден път започна да се отдръпва и да става все по потаен, но когато тайните се заплитат, навързват една след друга и на края разкриват Нора вече не знае какво да прави. Всеки би дал всичко да има ангел пазител като Пач, но не и Нора... изглежда любовта не е вечна, а ангелите могат да ти изиграят лоша шега, въпреки че се водят най-чистите същества. Докато Нора потъва с всяка изминала глава в проблеми до коленете, едно нещо я кара да се съмнява във всички, и най-вече в Пач - мистериозната и загадъчна смърт на баща й, защото всички следи водят до Пач, а сега когато вече си загубил ангела и гаджето си, но все още изпитваш чувства към него, как би реагирала ако той е номер едно заподозрян в убийство.

Тази книга надмина очакванията ми, и направо издуха "Ш-ш-шт!". Мога да я нарека - книгата на загадките и много разкрити тайни. Обрат след обрат, тъкмо си мислите че сте открили потенциална следа и БАМ! всичко е грешно и цялата история се преобръща. А краят... Кристо (на латински Исусе) не го очаквах!

Обичам стила на Бека и с удоволствие и нетърпение очаквам последната трета книга от поредицата. Ако сте фен на ангелите и Нефилимите, то тази книга е за вас - сладка любовна история, с елементи на приключения и неразкрита мистерия.


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Оригинална корица! Супер нямам думи просто! Надявам се да закупят оригиналната корица и за третата книга!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Ревю: Ш-ш-шт! (Ш-ш-шт!, #1)–Бека Фицпатрик

Заглавие: Ш-ш-шт!
Поредица: Ш-ш-шт!, #1
Автор: Бека Фицпатрик
Издателство: Ергон
Страници: 288
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:13x20
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549625554
Цена: 12,99лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.


~Анотация~

Влюбването не влиза в плановете на Нора Грейс. Тя не си пада по момчетата от нейното училище, без значение колко упорито най-добрата є приятелка, Вий, я тласка към тях. Не ги харесва… докато не се появява Пач. С безгрижната си усмивка и с поглед, който сякаш прониква в нея,  Пач привлича Нора към себе си и… към нейната по-добра съдба. Или присъда?
Но след ужасяваща серия от неочаквани срещи, Нора не е сигурна на кого може да вярва. Пач се оказва винаги там, където е тя, и сякаш знае за нея повече, отколкото най-близките є приятели. Тя не може да реши дали да се хвърли в обятията му, или е по-добре да бяга и да се крие. И когато се опитва да потърси някои отговори, тя открива истина, много по-обезпокояваща от всичко, което Пач върши с чувствата є.
Без да подозира, Нора е въвлечена в епицентъра на вечната битка между безсмъртните и падналите ангели – и когато се налага да вземе страна, погрешният избор може да є струва живота.
Понякога се налага да се отречеш от любовта си, за да я запазиш… на всяка цена.
Мрачен и тайнствен…
Красив и млад завинаги.
Той е един от падналите…
Нора дори не подозира, че училището може да бъде толкова опасно…
Тя си пада… по падналия.
И вече е твърде късно. Един от двамата
ще изиграе абсолютното жертвоприношение.
Потъпкана клетва.
Паднал ангел.
Забранена любов…


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата

~За авторката~

Бека Фицпатрик е израснала четейки Нанси Дрю и Трикси Белдън с фенерче под завивките. Завършва колеж със степен в областта на здравеопазването, която тя незабавно изоставя за да пише книги. Когато не пише, тя броди из продажбите за отхвърлени обувки, бяга или гледа престъпни драми по телевизията.


~Ревю~

"Ш-ш-шт!" е книга която или се харесва или не, а в най-лошият случай започва да се сравнява с доста нашумялата поредицата "Здрач". Ако трябва да я сравнявам с нея поредица не бих могла да намеря много общи неща, а и стиловете на двете авторки са много различни. Бека пише доста забавно и увлекателно, въпреки че героите й са тийнейджъри. Стефани от друга страна пише за малко по-големи герои, но пък те се държат детински. Много от феновете на "Здрач" започват да сравняват Пач с Едуард. Но мисля че те нямат нищо общо... Пач не е перфектното гадже, много ядове си има Нора покрай него, но път е доста забавен, а и успява както в единият момент да те разсмее, така в следващият да те ядоса, а в по-следващият да му съчувстваш.

Вярно че в началото изобщо господин Пач не бе стока, но си призная мисля че покрай цялата вампирска мания, тези ангели взеха да ми идват много добре. А и са доста секси, но кой главен герой не е... Но честно да си призная постепенно с всяка страница, той се променяше, и въпреки че имаше свой план и начин на действие успя да се пребори с всичко и да промени краят по такъв начин, че да не го очаквам. Доста книги съм изчела до сега и в най-лошият случай в последните двадесет страници от книгата се досещам какво ще стане и не ме грабва толкова, но мадам Фицпатрик ме очарова с начина си да извърти всичко на 360 градуса.

А Нора... както всеки човек не е безгрешна и не винаги правене правилните избори за своята безопасност. На моменти съм говорила на книгата, или по-точно на Нора "Абе, момиче на къде тръгна сега. Къде ти бе акъла да правиш това?" Но като се замисля ако някой подозрително те преследва наоколо, вероятно от притеснението прави човек глупости. Но като цяло харесах Нора. Първоначално бе едно срамежливо, разтревожено и пълно с внезапни необмислени хрумвания момиче, която я правеха по-реалистична героините в другите книги. Но с времето се промени... според някой към добро, според други към лошо...

Герой на който най-много се забавлявах - Ви! Боже невероятна е. Може да те побърка от смях с репликите и държанието си, щеше да е хубаво да видя точно нея като главна героиня, а не Нора, но... никога не е късно, може пък Бека да напише разказ на Ви.

Този път ревюто го почнах малко разбъркано, но се надявам да няма проблеми. Сега на ред е историята. Малко се повтаряше сценария Нора постоянно да е в беда и Пач да я спасява, но на края при апетитната сцена с величественият Пач... е, не знам за другите читатели, но ако не се радвате на макс не знам. Въпреки че имах моменти на дежа вю по време на четенето на книгата... мистерията и света който е създала Бека ми допада. Въпреки че книгата е за по-малката аудитория (няма насилие, секс сцени, груб език и т.н.). Което е хубаво, нали?!

За да обобщя всичко до сега бих казала: "Ш-ш-шт!" е книга която ще ви накара да се усмихвате, даже на моменти да се смеете, след това ще се свивате от страх, а накрая ще се удряте по челото и ще си викате "Господи, не го очаквах!" Може на външен вид книгата да ни ви изглежда кой знае какво, но важно е съдържанието все пак...


#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 3 – Става, но много исках да е оригиналната. Не съм много фен на кориците с предмети…


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Ревю: Ангел с часовников механизъм (Адски устройства, #1)–Касандра Клеър

Заглавие: Ангел с часовников механизъм
Поредица: Адски устройства, #1
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 396
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321593
Цена: 14,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

НОВА ЗАВЛАДЯВАЩА ИСТОРИЯ ЗА ЛОВЦИТЕ
НА СЕНКИ, НО НЕ В СЪВРЕМЕНЕН НЮ ЙОРК,
А В ПОТАЙНИЯ СВЯТ НА ВИКТОРИАНСКА АНГЛИЯ

Магията е опасна.... но любовта може да бъде още по-опасна.

Шестнайсетгодишната Тереза Грей пристига от слънчев Ню Йорк в дъждовния, мрачен Лондон, за да види своя брат Нат, но вместо това попада в плен на Сестрите на мрака и се озовава в свят на тъмна магия и смъртоносни интриги. Над нея се надига зловещата сянка на загадъчен мъж, наричан Магистъра, а тя е неговият ключ към световно господство. Единствената й надежда за спасение е в Ловците на сенки - смъртоносните воини, закрилящи човечеството от силите на мрака. Те обаче също крият свои тайни, а срещу тях се надига армия, която не идва нито от Рая, нито от Ада...

Действието в АДСКИ УСТРОЙСТВА предшества събитията от РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ


~Трейлъри на книгата~

Трейлър на книгата
Трейлър на книгата

~За поредицата~

Книгите от поредицата АДСКИ УСТРОЙСТВА:
1. Ангел с часовников механизъм
2. Принц с часовников механизъм
3. Принцеса с часовников механизъм


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Мистериозна, мрачна, секси и красиво написана, първата книга от поредицата "Адски устройства" - "Ангел с часовников механизъм" е четивото точно за вас, особено, ако сте фен на "Реликвите на смъртните".

И така да започнем с Теса, която мистериозно получава писмо от брат си Нейн молейки я да се присъедини към него в Лондон (Теса живее с леля си в Америка). Така че тя се съгласява и с билета от брат й заминава за Лондон, където скоро разбира за свят за който си е представяла само в сънищата си. Едва още стъпвайки в Лондон тя е заловена от Мрачните сестри и е принудена да използва новооткритите си сили на Променяща се. На косъм успявайки да се измъкне, Теса попада в още един от мечтаните й светове - свят изпълнен с Ловци на сенки и Долноземци, където е решена на всичко че трябва да открие брат си. Благодарение на силите си, никой не знае каква точно е Теса, но един мистериозен човек знае - Магистъра. И той не само знае какво е тя, но я иска и готов да обяви война на всички (особено на Ловците на сенки), за да може Теса да е негово притежание и главно оръжие. Един нов свят изпълнен с любов, болка, сила и мрак, свят в който Теса навлиза с бясна скорост и се мъчи да оцелее.

А сега да се прехвърлим към героите, които играят огромна роля в цялата история, по такъв начин че ще ви накара да я заобичате от първите страници.

Теса - силна героиня, която знае как да отстоява своята позиция, а умът и работи на пълни обороти в екстремни ситуации. На места толкова много ще харесате главната героиня, че ще се нахъсвате заедно с нея във всяко едно нейно приключение.

Джем - сладур само това мога да кажа. Добре, де, не само това, но просто той е най-милият герой в книгата и няма как да не го заобичате. Той е човекът който е готов на всичко за да помогне на всички. Истински джентълмен!

Джесамин - ловка, дръзка, красива, също като името си. Тя е единственият Ловец на сенки, който не се чувства на място в целият им свят. Тя просто иска да е нормално момиче. Ще я харесате, въпреки че на моменти може да ви се иска да й оскубете косата.

Шарлот и Хенри - Шарлот е тази която управлява целият Институт, въпреки че това трябва да е работа на Хенри. Тя е стратег, който се опитва да подреди така нещата, че никой да не пострада и всичко да мине без жертви, за съжаление не винаги плановете които прави вървят както трябва, поради една или друга причина. Хенри е изобретателят. Човекът който успява да измисли нови оръжия, нови схеми, които никога не се получават, а 90% от изобретенията му не вървят както трябва.

Като оставя любимите си два героя от тази книга за накрая, останаха второстепенните. А именно:

Софи и Томас - двама прислужници в Института. За мен те са идеалната двойка и с удоволствие бих прочела някоя друга бонус история, ако имаше за тях.

Нейт и Гейбриъл - не искам да ви разкривам много за тези герои, за да не ви развалям удоволствието, но ще ви кажа че ще ги намразите, заради постъпките им, въпреки че не е много правилно да съдиш хората само заради това...

Г-н Мортмейн, де Куинси и Камила - и трите героя ми бяха доста интересни. Кой от коя по-различен и с по-сбъркан ум. Тези които са чели "Град на паднали ангели" ще познаят Камила от там, но в тази книга е в доста по-различна светлина.

Уил - добре от сега знам че който прочете книгата ще започне: "-аз съм тийм Уил", а "-аз съм тийм Джем" и лудницата ще е пълна. Но ще ви кажа нещо за този герои. Не, по-добре да ви го опиша малко - тъмна коса, уникални сини очи, силен, секси и без да споменавам че има мистерия около него която още не е разкрита. Тези които познават Магнус от поредицата "Реликвите на смъртните" (аххх, Магнус, но след малко за него) ще прочетат в "Ангел с часовников механизъм" едно много добро изказване от Магнус за Уил: "Погледни го. Лицето на тъмен ангел и очи като нощното небе в ада." Някой който още не е потръпнал от съобщаването за Уил? Някой?! Ми то как ще има с такива описания, държание и реплики...

И барабани моля за... МАГНУС. Това е човека (така, де, магьосника)! Магьосникът с шантавият ум, дрехи и държание. Магьосникът който успя да ме плени още повече в тази поредица. Господи Каси защо ми причиняваш това? Как е възможно да опишеш така този герой че да искам да има поне стотина като него в истинският свят...

Каси успя да ни вземе дъха с тази си поредица. Начина й на писане, загадките, обратите, толкова сцени за които бих дала всичко да ги видя на филм... Ах, размечтах се... Така че вместо да въздишате още както аз правя покрай героите и историята хващайте пътя и парите и си купете книгата.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Епик! Толкова се радвам че запазиха оригиналните корици! Невероятни са!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

събота, 23 юли 2011 г.

Ревю: Град на паднали ангели (Реликвите на смъртните, #4)–Касандра Клеър

Заглавие: Град на паднали ангели
Поредица: Реликвите на смъртните, #4
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 364
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789549321586
Цена: 13,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Любов. Кръв. Предателство. Отмъщение. Залозите са по-високи от всякога...

Само два месеца след като войната за Реликвите на смъртните е приключила, мистериозни събития заплашват да разпалят нова, този път още по-кръвопролитна. Някой избива ловци на сенки и оставя телата им пръснати из териториите на Долноземците...
В същото време Клеъри и Джейс са изправени пред ново предизвикателство, а Саймън тепърва ще трябва да се приспособява към живота си на вампир...

В КНИГАТА Е ВКЛЮЧЕН И БОНУС МАТЕРИАЛ: ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА НЕПУБЛИКУВАНОТО ДОСЕГА ПИСМО ОТ ДЖЕЙС ДО КЛЕЪРИ


~Препоръки от автори~

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


Трейлър на книгата

~За поредицата~

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД НА ПАДНАЛИ АНГЕЛИ - книга четвърта
ГРАД НА ИЗГУБЕНИ ДУШИ - книга пета
ГРАД НА РАЙСКИ ОГЪН - книга шеста
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

В ревюто на третата книга ви споменах че ще има още три. Сега на ред е Град на паднали ангели. Малко по-различна е от другите книги до сега и не е на тяхното ниво, но въпреки това ми хареса. Действието се развива два месеца след Град от стъкло, за разлика от другите книги които започваха веднага след предишната. Най-после мечтата на всички фенове на Джейс и Клеъри се е сбъднала и те са заедно, без да има повече трудности помежду им. Или може и малко преувеличих? Да, те са заедно, но Джейс започва да се държи малко студено и отдалечено от Клеъри, сякаш отново го е страх от нещо когато са заедно, което за радост или нещастие се разкрива в края на тази книга.

Преди се говореше, че Каси ще напише още три книги които ще са от гледната точка на Саймън и ще са за него, Изабел и Мая. Е, авторката е попроменила малко историята, но главно се разказва за Саймън и премеждията му като Дневен вампир. Преди малко ви съобщих за Изи и Мая, е сега ще трябва да се справя и с връзките си с тези две момичета. Така че внимавай Саймън да не се опариш покрай толкова горещи и опасни момичета. Звучи малко детинско, но изглежда Каси е решила Саймън да се развива малко по-бавно и да мисли по-съвсем различен начин, и затова прави грешка след грешка, и после тича при Клеъри (старата му любов) за да иска съвети....

Като оставим за момент любовният живот на Саймън, навлизаме малко в света в който всеки го иска на негова страна и пуска по петите му какви ли не откачалки, които си умират малко така докато мигнеш и вече ги няма...

Според мен малко бавно се развиваше действието в Град на паднали ангели, но може би е било защото прочетох първите три една след друга и очаквах някакво зашеметяващо продължение което да задмине първите книги. Каси се е справила страхотно, но може би малко е загубила форма и затова ще се наложи да дам малко по-ниска оценка за тази книга, от колкото тези оценки които дадох за първите книги...

И така стига съм се оплаквала сега, имаме нови персонажи за които още не съм ви разказала:

-в предишните книги бях свикнала с Валънтайн и сега когато него го няма ми е някакво странно. Човека винаги имаше план в плана, че след това е под планове но живота му изигра лоша шега. Честно казано бях се привързала към начина му на мислене и сега когато лошият герои е друг ми е странно какъв ще е плана и следващият му ход, защото плановете му са някак си елементарни и предвидливи.

-Нов герой! На вашето внимание Кайл. Момчето е супер забавно и както всеки един от героите в тази поредица си има своите тайни и проблеми. Харесва ми това че Каси е избрала да го вплете в цялата история с четириъгълника между Саймън, Изи, Мая и него самият.

-И като за последно с новите неща - Магнуссс! Нямаше начин да не кажа някоя друга добра дума за моят най-любим герой от тази поредица. Двойката Алек-Магнус  или както някой в интернет пространството я наричан Малек, е отново връхлетяна от проблеми. И то ги прави тея проблеми не кой да е, а Алек! След като откри за другите гаджета на Магнус стана доста ревнив, но любовта им е силна и съм сигурна че Каси ще направи някакъв огромен обрат във връзката им, и да се надяваме че всичко ще бъде в положителна насока...

За краят мога да кажа само че ми бе предвидим имайки предвид една малка подробност в края на третата книга. Но това не прави книгата лоша, надявам се че в петата книга Каси ще откликне на очакванията ми е ще направи Град на изгубени души по-добра.


#Мой рейтинг за книгата 4* Хареса ми, бих я препоръчал/а
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Виждам че издателството се е придържало максимално към оригиналната корица! Макар че ми приличат малко на Барби и Кен!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Ревю: Град от стъкло (Реликвите на смъртните, #3)–Касандра Клеър

Заглавие: Град от стъкло
Поредица: Реликвите на смъртните, #3
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 480
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321449
Цена: 15,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

„Град от стъкло“ ще ви остави без дъх!
Ще ви грабне от първите страници и ще ви
държи в напрежение, докато не затворите и последната. Наситена с емоционален заряд и неочаквани обрати. Дългоочакваната развръзка. Отговорите на въпросите.

Третата книга ни отвежда в столицата на нефилимите – Аликанте, Градът от стъкло. Разтърсван от подмолни интриги, светът на ловците на сенки е под заплаха. Ситуацията се изостря. Войната с Валънтайн и армията му от демони изглежда неизбежна. Започва битката за третата реликва на смъртните – Огледалото...

Бестселър на НЮ ЙОРК ТАЙМС, ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ, Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ, УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ, ИНДИ БАУНД И АМАЗОН.


~Награди и препоръки от автори~

Goodreads Choice Award Nominee for Favorite Book & Young Adult Series (2009),
ALA Teens' Top Ten (2010),
Children's Choice Book Award Nominee for Teen Choice Book of the Year (2010)

---

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За поредицата~

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД НА ПАДНАЛИ АНГЕЛИ - книга четвърта
ГРАД НА ИЗГУБЕНИ ДУШИ - книга пета
ГРАД НА РАЙСКИ ОГЪН - книга шеста
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Първоначално като прочетох книгата (сега за да направя това ревю се наложи да е препрочета за да ми се губеха някои неща) си викам - край това е краят на една невероятна трилогия, и след половин година разбрах че ще има още три книги и бях не на небето ми направо... Но за четвъртата книга по-късно ще ви разказвам, сега на ред е третата - Град от стъкло.

Клеъри прекара доста напрегнати седмици нали? Майка й е в кома, откри че има специални таланти да стане Ловец на сенки, най-добрият й приятел се превърна във вампир, и единственото момче в което успя да се влюби истински, на вашето внимание - Джейс, всъщност й е брат О.о. А като капак на всичко, баща й Валънтайн се опитва за пореден път да събере всички Реликви - за още по-голямо нещастие успява и сега е решил да си отмъсти за разрушаването на Кръга, като превземе Света на ловците и го разбие на парченца. И ако това не ви е довело до мисълта за умопомрачителен Апокалипсис от n-та степен, то като почнете да четете книгата ще се уверите... и то много добре...

В тази книга както в предишните Клеъри отново е на фокус и в предните редици на тези които изпитват най-много неприятности. Налага се Клеъри да замине за Града от стъкло (домът на Ловците на сенки) за да може заедно да се борят за спасяването на майка й, Джоселин, приятелите й, града на Ловците на сенки и Долноземците, които като никой път са се присъединили към битката срещу Валънтайн.

Каси успява да те въвлече в нейният свят на Ловци на сенки, бързо и по такъв начин, че после не искаш да се измъкнеш от него и би дал всичко за да бъде истински. Точно поради тази причина Каси успя да ми стане една от любимите авторки. Браво на нея! Надявам се за продължава да ни радва и да ни държи на тръни с всяка изминала своя книга.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Виждам че издателството се е придържало максимално към оригиналната корица!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

неделя, 10 юли 2011 г.

Ревю: Град от пепел (Реликвите на смъртните, #2)–Касандра Клеър

Заглавие: Град от пепел
Поредица: Реликвите на смъртните, #2
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 404
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321364
Цена: 13,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

В това спиращо дъха продължение на „Град от кости“ Касандра Клеър отвежда своите читатели обратно в мрачния Ню Йорк и света на долноземците, където любовта крие опасности, а властта и силата се превръщат в смъртоносни изкушения.

Клеъри Фрей просто иска животът й отново да бъде нормален. Тя с удоволствие би прекарвала повече време със своя най-добър приятел Саймън. Но ловците на сенки са на друго мнение – особено нейният новооткрит брат Джейс.
Бокалът все още не е намерен, а сега е открадната и втората реликва на смъртните – Мечът. И за да се усложнят още повече нещата, някой в Ню Йорк избива долноземци. Валънтайн ли е отговорен за убийствата, и ако е той – какво цели с това?

Бестселър на "НЮ ЙОРК ТАЙМС", "ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ", "Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ", "УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ", "ИНДИ БАУНД" И "АМАЗОН".


~Награди и препоръки от автори~

Gaylactic Spectrum Award Nominee for Best Novel (2009),
ALA Teens' Top Ten (2009)

---

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За поредицата~

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД НА ПАДНАЛИ АНГЕЛИ - книга четвърта
ГРАД НА ИЗГУБЕНИ ДУШИ - книга пета
ГРАД НА РАЙСКИ ОГЪН - книга шеста
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Добре дошли отново в света на Ловците на сенки!

В предишната книга разбрахме за нов Ловец на сенки, злият Валънтайн и най-интригуващият герои в цялата поредицата - Джейс! Ако помните всички което се случи в предната книга, то продължението й ще ви бъде двойно по интересно.

В това спиращо дъха продължение на фокус отново са Реликвите. Още една е изчезнала и подозренията са че е в ръцете на Валънтайн. Но какво се опитва да направи той с Реликвите и дали той има нещо общо с убийствата на различни Долноземци, ще трябва сами да разберете като прочетете книгата.

Интересното в тази поредицата е че следващата книга поема всичко от където свърши първата, като успява да отговори на въпросите които сте си задавали в първата книга и разбира се на края на втората отново имате въпроси без отговори, което е нормално. Точно в това се крие успеха на поредицата - напрежението и нуждата за отговор на всички въпроси които ви изникват в съзнанието.

Като че ли проблемите с появата на Валънтайн, откраднатите две Реликви, убийствата на Долноземците и цялата заплетена история около Клеъри и Джейс не стигат, ами и сега имаме нов проблем. В света на Ловците на сенки пристига Инквизиторката, която изглежда проявява голям интерес към Джейс, но защо ли? Като казах проблеми да не си помислихте че всичко приключва до тук?! Не-е-е, иска ви се да няма повече прегради до щастливият край (който май няма да настъпи и в края на тази книга). Помните ли Саймън? Най-добрият приятел на Клеъри? Е, едно мога да кажа - горкичкият, защо трябваше да бъде намесван в цялата тази бъркотия и защо по този начин...?

Към феновете на Джейс и Клеъри - може би в края на книгата ще има светлина в тунела относно тях двамата и чувствата им, но не бързайте да се радвате ако я откриете защото в света на нефилимите нищо не е така както изглежда и така както искаме.

Неща които много ми харесаха в книгата:
-битките: самата книга бе изпълнена с какви ли не битки, а това наистина прави книгата доста по-динамична от предишната.
-имената на оръжията: авторката трябва доста добре да е проучила ангелите и всичко около тях защото повечето от имената дори не ги бях чувала, а излиза че има такива ангели...
-връзката между Алек и Магнус - Ах-х-х Магнус! Боже този герой ми е любимият от поредицата и чета може би главно заради него, Алек и Джейс.
-Магнус: добре де споменах го в предният ред, но той е моят любим герой номер едно! няма по-невероятен магьосник от него. А външността му? Напомня ми на един друг също така любим герой от една друга поредица - Марнин (Вампирите от Морганвил). Лика прилика са си тея двамата хубавци!


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Виждам че издателството се е придържало максимално към оригиналната корица!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Ревю: Град от кости (Реликвите на смъртните, #1)–Касандра Клеър

Заглавие: Град от кости
Поредица: Реликвите на смъртните, #1
Автор: Касандра Клеър 
Издателство: Ибис
Страници: 444
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2010
ISBN: 9789549321265
Цена: 13,90лв
Жанр: Ърбън Фентъзи, Световна проза, Художествена литература, Преводна литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК


~Анотация~

Преди хиляда години ангелът Разиел смесил своята кръв с човешка и създал Нефилимите. Полухора, полуангели, те бродят в нашия свят, невидими, но винаги край нас – те са нашите защитници.
Наричат себе си Ловци на сенки.
Ловците на сенки следват законите, записани в Сивата книга, дадена им от ангела. Тяхната мисия е да защитават нашия свят от нашествениците, идващи от други измерения и наречени демони – същества, които бродят между световете и унищожават всичко по пътя си. Ловците на сенки имат за задача и да пазят мира сред Долноземците: полухора, полудемони, познати ни като магьосници, вампири, върколаци и феи.
В своята мисия те са подкрепяни от тайнствените Мълчаливи братя, чиито устни и очи са зашити. Мълчаливите братя властват над Града от кости, гробищен град, разположен под улиците на Манхатън, в който се пазят телата на мъртвите ловци на сенки. Мълчаливите братя съхраняват информация за всеки ловец на сенки от самото му раждане. У тях се намират и Реликвите на смъртните, трите свещени предмета, които ангелът Разиел дал на своите деца: Меч, Огледало и Бокал.
Хиляда години нефилимите са пазили Реликвите на смъртните. Ала това е било преди Въстанието, което за малко не унищожило тайния свят на ловците на сенки. Макар Валънтайн, ловецът на сенки, предизвикал Въстанието, отдавна да е мъртъв, пораженията, които оставил след себе си, така и не се изличили.
Изминали са петнайсет години от Въстанието. Август е. Улиците на Ню Йорк се пукат от палеща жега. Сред Долноземците се носи слух, че Валънтайн се е завърнал и води със себе си армия от Бездушни.
А Бокалът на смъртните е изчезнал...


~Награди и препоръки от автори~

South Carolina Book Award Nominee for Young Adult Book Award (2010),
ALA Teens' Top Ten (2008),
Georgia Peach Honor Book Award (2009)

---

"Поредицата РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ е приказен свят, в който обожавам да се потапям. Прекрасно!" - Стефани Майър


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За поредицата~

Бестселър поредицата, влязла в класациите на „НЮ ЙОРК ТАЙМС“, „Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ“, „ПЪБЛИШЪРС УИКЛИ“, „УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ“, „ИНДИ БАУНД“ И „АМАЗОН“
ГРАД ОТ КОСТИ - книга първа
ГРАД ОТ ПЕПЕЛ - книга втора
ГРАД ОТ СТЪКЛО - книга трета
ГРАД НА ПАДНАЛИ АНГЕЛИ - книга четвърта
ГРАД НА ИЗГУБЕНИ ДУШИ - книга пета
ГРАД НА РАЙСКИ ОГЪН - книга шеста
Правата за филмиране на поредицата са откупени от продуцентите на „Властелинът на пръстените“. Очаква ни зрелищна кинопродукция.


~За авторката~

Касандра Клеър е родена в чужбина и е прекарала ранните си години пътувайки из целият свят със семейството си и няколко куфара фентъзи книги. Касандра е работила в продължение на няколко години, като журналист за страниците за забавление за Холивуд Репортър, преди да насочи вниманието си към фантастиката. Тя е автор на "Град от кости", първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" и новият бестселър. Касандра живее с годеника си и двете им котки в Масачузетс.


~Ревю~

Потопете се в един нов свят. Свят изпълнен с митични същества за които всеки мисли че са просто плод на въображението на писателите. Всеки един фен на фентъзито тайно или явно си мечтае да съществува свят в който да има магьосници, вампири, върколаци, феи, ангели и какво ли още не. Ами ако наистина съществува един подобен свят? Ако просто всички сме заслепени от някаква бариера или прах, както в тази поредица? Няма ли да е невероятно?! О, със сигурност ще бъде невероятно приключение и усещане всеки ден да срещаме същества на нощта, същества от приказките и легендите, същества на които искаме да приличаме.

Е, нека ви кажа едно - всичко това съществува. И Клеъри Фрей научава за този свят по трудният начин. Представете си че отивате за поредна вечер в някоя дискотека, но с това изключение че този път виждате нещо което не се случва често (добре де, не се случва изобщо, защото е абсурдно... нали?). Клеъри забелязва как трима младежи бият някакво момче, или поне прилича на момче, докато самата тя не разбира че той е демон. Точно с тази си нелепа среща тя успява да се запознае със света на Ловците на сенки, както и този на Долноземците. За Ловците е невъзможно един "мундан" (така те наричат хората) да ги вижда, а още по-невъзможно и недопустимо да знае за тях. Точно поради тази причина Клеъри е отведена в Института - където всеки се чуди на какво се дължи този феномен. Не след дълго разбираме че госпожица Фрей е живяла в измама и лъжа през целият си живот и сега единствената й роднина - майка й - бе покушена от демони и сега заради тях е в кома. Но проблемите и неща които научава с всяка изминала минута не спират до тук. След като навлиза доста бързо в света на Ловците, Клеъри разбира и за една от легендите по които са били създадени. И по-точно - чрез Реликвите на смъртните. Три свещени предмета, чието местонахождение се знае от хора които се броят на пръсти - бокал, меч и огледало.

Но из цялата бъркотия с комата на майката на Клеъри, всички легенди, цялата информация за съществата на нощта и ловците на сенки, нещо се откроява и то доста. Въстаникът от преди петнадесет години, който се смята за мъртъв от всички, се носи слух че се е завърнал... и не е сам. Сред всички ужаси на Ловците, новината за армия от Бездушни е направо като "кофа студена вода". Но не стига и че слуховете излизат верни, но и една от реликвите липсва и изглежда нова война се въздига.

Като цяло това е всичко което мога да ви кажа по историята на първата книга. Сега ще ви подхвърля някоя друга дума за героите и приликите с други поредици и ще оставя на вас най-хубавото - да вземете книгата в ръце и да я прочетете на един дъх и с много удоволствие.

Клеъри - това момиче бих казала че доста добре успява да приеме всичката информация и проблеми които й подхвърлят. Напомня ми н една героиня от една друга моя любима поредица - "Игрите на глада" и по-точно за Катнис. Доста борбен дух има това момиче и знае как да оцелява. Въпреки че в "Реликвите на смъртните" Клеъри главно е защитавана от доста хора.

Джейс - Ах, Джейс! Страхотен герой, невероятен характер, а хумора и изцепките които подхвърля са винаги на ниво. Няма момент в който да не се смея на някой негов спор с Изабел. От друга страна Джейс може би ще ви заприлича малко по характер на Деймън (от Дневниците на вампира).

Изабел - истинското момиче! Тази която носи рокли и винаги изглежда идеално. От една страна ми прилича на Розали (от Здрач) с нейното държание на безмилостна убийца, така де Ловец на сенки, от друга с тези гримове и интерес към фризури и преобразяване ми наподобява Алис (от Здрач). Сладка героиня.

Алек - Сладуррррр! Не е чак като Джейс, но си остава моят трети фаворит от мъжките герои в тази поредица. Втори е Джейс, а първи... е за първи ще разберете малко по нататък.

Кой кой остана? А, да - Саймън - момчето, което е най-добрият приятел на нашата главна героиня. Момчето което успя да приеме всичко което и Клеъри. Момчето което я подкрепя във всяко начинание (почти). Момчето което постоянно се забърква в проблеми.

Въпроси които ще си задавате в края на книгата?
-как можа да е такъв краят? Това да не е "Междузвездни войни"?
-Алек сериозно ли? Но въпреки всички те подкрепям все пак героят му доста ще се развие с течение на книгите.
-А Ходж? Той от чия страна е никой не знае...
-И последно - Валънтайн сега добър, лош или нещо по средата е?


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Супер е! Виждам че издателството се е придържало максимално към оригиналната корица!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

понеделник, 4 юли 2011 г.

Рубрика “Седмица на… Ангелите и Нефилимите” (04.-10.07.2011)


Тази седмица (04.-10.07.2011) ще бъде посветена на книги на тематика Ангели и нефилими! За много от вас книгите които ще ви представя през седмицата може да са познати и да си ви любими, но за тези които не са ги чели или се колебаят дали да ги прочетат това е една подсказка дали книгите ще има харесат.

Ето и книгите на които ще прочетете ревюта тази седмица:

*Град от кости (Реликвите на смъртните, #1) – Касандра Клеър
*Град от пепел (Реликвите на смъртните, #2) – Касандра Клеър
*Град от стъкло (Реликвите на смъртните, #3) – Касандра Клеър
*Град на паднали ангели (Реликвите на смъртните, #4) – Касандра Клеър
*Ангел с часовников механизъм (Адските устройства, #1) – Касандра Клеър
*Принц с часовников механизъм (Адски устройства, #2) – Касандра Клеър (понеже книгата не е излязла ще ви предоставя само информация за нея)

*Паднали ангели (Паднали ангели, #1) – Лорън Кейт
*Терзания (Паднали ангели, #2) – Лорън Кейт
*Страст (Паднали ангели, #3) – Лорън Кейт

*Ш-ш-шт! (Ш-ш-шт!, #1) – Бека Фицпатрик
*Кресчендо (Ш-ш-шт!, #2) – Бека Фицпатрик
*Тишина (Ш-ш-шт!, #3) – Бека Фицпатрик (понеже книгата още не е излязла ще ви предоставя само информация за нея)


Следете блога и фейсбук страницата за постовете свързани с поредицата както и за други новини които ще бъдат пускани тази седмица!



Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Обобщение за всичко случило се по време на “Седмиците на… Антиутопиите” (13.06.-03.07.2011)

*Щракайте върху линковете скрити в думите за да ви отведат до постовете които пуснахме за вас през седмицата!*

То не бе една, не бяха две, ами цели три седмици се наложи да продължи рубриката “Седмица на…”.  Всичко започна със съобщаване на това какво е антиутопия и на кои книги ще видите ревюта в блога. И след това се започна с тежката артилерия: Накарах ви да започнете с Игрите на глада, където ви хвърлих в свят който не бихте и очаквали да бъде измислен. След това реших да ви потопя малко в Разпадането на една химична градина, където ви представих поредица която е вероятно да стане реалност, както напредваме с технологиите. Като приключих с градините и засях каквото намерих се прехвърлихме отново на поредицата Игрите на глада, където реших да ви Възпламеня и да променя очакванията ви за поредицата. След толкова много огън обаче реших да ви прехвърля на едно друго място – в космоса! Затова ви заведох ехеее къде къде Отвън вселената. След това си викам че твърде много ви отдалечих от земята и реших да ви върха на място и твърда земя с Енклав, където ви представих какво е да бъде разделен народа на три части и какви изчадия могат да се срещнат по земите ни след години. След като обаче реших че мога да ви разделям на три части си викам защо пък не да ви разделя на пет, хем ще имате по-голям избор и там ви запознах с Различна. Ще кажете различна, различна, колко да е различна? Еми доста да си призная защото след това направо ви хвърлих в Делириум и ви показах що за същество е любовта. Но след като решихте да се дърпате реших да направя и едно Подборче за да ви разпределя на ново и да ви подготвя за Сойката-присмехулка, която успя да разплаче всички ви!

Много неща се случиха за три седмици, но мисля че си заслужаваше. Нали така?


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Ревю: Сойка-присмехулка (Игрите на глада, #3)–Сюзан Колинс

Заглавие: Сойка-присмехулка
Поредица:
Игрите на глада, #3
Автор: Сюзан Колинс
Издателство: Екслибрис
Страници: 384
Корици:
Меки
Език: Български
Размери: 20х13
ISBN: 9789548208758
Жанр: Антиутопия (Дистопия), Приключения, Пост-апокалиптично фентъзи, Световна проза, Художествена литература (преводна)
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата не съдържа груб език, само описания на целувки.
Дата на издаване: 2011
Цена: 14,90 лв


~Анотация~

Казвам се Катнис Евърдийн. Защо не съм мъртва? Би трябвало да съм мъртва.

Окръг 12, родното място на Катнис Евърдийн, огненото момиче, е унищожен, но тя е жива. Гейл е избягал. Семейството на Катнис е в безопасност. Пийта е в ръцете на Капитола. Окръг 13 наистина съществува, има бунтовници, има нови лидери. Революцията се разгаря.

Сега успехът на въстанието зависи от готовността на Катнис да се подчини, да поеме отговорност за живота на безброй хора и да промени бъдещето на Панем. За да го направи, тя трябва да преодолее гнева и недоверието си и да стане Сойка-присмехулка - символ на въстанието - каквато и да е цената лично за нея.


~Награди и препоръки от автори~

Locus Award Nominee for Best Young Adult Book (2011),
Andre Norton Award Nominee (2010),
Goodreads Choice Award for Favorite Book,
Young Adult Fantasy,
Favorite Heroine, and Favorite Hero (2010),
Voya Perfect Ten (2010),
Publishers Weekly's Best Children's Books of the Year for Fiction (2010)

---

Игрите на глада е жесток, разтърсващ роман със задъхващо темпо, който веднага хваща... Не можех да оставя книгата...

Стивън Кинг

Изумителна! Ето една книга, която няма да ви приспи. Съветвам ви да я започнете рано сутринта и да си освободите деня от всички други задължения.

Стефани Майър


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата.

~За авторката~

Сюзан Колинс започва кариерата си като сценарист на детски предавания.

Като вдъхновение за трилогията "Игрите на глада", Колинс посочва мита Тезей и Минотавъра, както и кариерата на баща си във военновъздушните сили на САЩ. "Игрите на глада" е в списъка на New York Times за най-продавани книги 60 седмици, а списание Times обявява Колинс за една от най-влиятелните личности на 2010 година.


~Ревю~

Край! И тази зашеметяваща трилогия завърши! От една страна се радвам, че авторката е решила да завърши поредицата в три книги (идеалната дължина за този жанр книги), но от друга много ще ми липсват всички герои. Когато четеш толкова емоционални книги, ти ставаш една част от тях, и приключването им сякаш отделя част от теб самия и остава заедно с книгите.

Тази книга бе най-емоционалната и тежка до сега, поне за мен. Не говоря за избора на Катнис дали да бъде с Пийта или Гейл, имам в предвид това че сега тя се намира в още по-лошо положение. Сега освен че Капитола я издирва се намира като в затвор в Окръг 13. До сега си мислех че Катнис е изживяла достатъчно, че ще има по-малко неволи на главата си, но изглежда за пореден път съм грешала. Не съм чела друга антиутопия в която героиня така да страда и да губи най-най-най-ценните неща да себе си едно след друго. На края на книгата от Катнис не остана нищо... абсолютно нищо! Тя бе просто обвивка, нямаше повече какво да губи, не казвам че не избра момче с което да бъде на края, но след всички загуби това да избере един от двамата за мен не бе кой знае колко важно.

Като завършек на това ревю (то ще бъде изключително кратко, защото това е развръзката, финала, края на книгата и поредицата и не бих искала да ви разваля удоволствието, защото повярвайте ми тази поредица ще ви влезе под кожата и ще ви поде от вътре доста време) бих искала да кажа само едно: "Катнис, ти не заслужаваш всичко това, никой не го заслужава. Не бих пожелала да се случи подобно нещо и на най-големият си враг. Това което преживя, и начините по които оцеля, само и само сега просто не да живееш, а да просто да съществуваш е наистина... нямам думи с какво да го опиша. За Бога, Сюзан Колинс ти сърце нямаш ли че така постъпи с тази поредица, успя да влезеш под кожите и да разчувстваш толкова народ..." Единственото за което мога да се надявам е дано филмите по книгите да бъдат толкова върховни колкото и самата поредицата.


#Мой рейтинг за книгата 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Страхотна е! Сойката подхожда идеално на книгата и историята.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

неделя, 3 юли 2011 г.

Ревю: Подборът (Подборът, #1)-Али Конди

Заглавие: Подборът
Поредица: Подборът, #1
Автор: Али Конди
Издателство: Кръгозор
Страници: 288
Корици:
Меки
Език: Български
Размери:145x210
Дата на издаване: 2011
ISBN: 9789547712560
Цена: 11,90лв
Жанр: Антиутопия (Дистопия), Приключения, Пост-апокалиптично фентъзи, Световна проза, Художествена литература
Съдържание на секс сцени и груб език:
Не съдържа секс сцени или груб език, само описания на целувки.


~Анотация~

Антиутопия за перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето в един прекрасен нов свят
„Подборът”
НАБЛЮДАВАНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО
ПРИКОВАНИ ОТ ПРАВИЛАТА
ОСВОБОДЕНИ ОТ ЛЮБОВТА
Обществото ги обвързва! Любовта ги освобождава!
Искаш ли да знаеш какво те очаква в бъдещето?
В Обществото решенията се вземат от Служителите. Кого да обичаш. Къде да работиш. Как да живееш. Кога да умреш.
Касия и нейните седемнайсетгодишни връстници винаги са вярвали в системата на Подбора. Тя им гарантира дълъг живот, добра работа и идеален партньор срещу нищожна цена – да се подчиняват на правилата в Обществото.
Така че, когато най-добрият й приятел се появява на екрана като определения за нея партньор за цял живот, Касия е напълно убедена, че това е правилното решение. Но миг преди екранът да угасне, тя вижда и друго лице... Сега пред нея стои невъзможен избор: между Ксандър и Кай, между единствения й познат живот и пътя, по който никой не смее да поеме, между перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето.
Роман за избора, за любовта, за смелостта да си различен, за несъвършенството на съвършените светове.
„Подборът” е история точно за този момент, за днешния ден. История, която ще се превърне в класика.
Модерно написан роман в традицията на емблематичните антиутопии „1984” на Джордж Оруел и „451° по Фаренхайт” на Рей Бредбъри.
Издателството изказва благодарност на двамата кръстници на книгата – Виктор Кондов (гр. Добрич) и Светослав Кочанов (гр. Ст. Загора)!


~Откъс от книгата~

1 глава
След като вече мога да летя, накъде да поема в нощта? Крилете ми не са бели, нито са с пера; цветът им е зелен, те са копринени, трептят от вятъра и се извиват, когато се движа – първо в кръг, после в линия, а най-накрая в причудливи форми, създадени от въображението ми. Пълният мрак зад гърба ми не ме притеснява, нито звездите над мен.
Усмихнах се сама на себе си, на глупостта на фантазиите си. Хората не могат да летят, макар да има легенди отпреди времето на Обществото, че някои от живелите тогава можели да го правят. Виждала съм ги на картини. Бели криле, синьо небе, златни кръгове над главите, очи с изненадано изражение, сякаш не могат да повярват в това, което рисува художникът, сякаш не вярват, че краката им не докосват земята.
Тези истории не са истина. Знам го. Но тази нощ е лесно да го забравиш. Въздушният влак се плъзгаше из звездната нощ така меко и сърцето ми биеше така силно... Имах чувството, че всеки миг самата аз ще се понеса към небето.
- На какво се усмихваш? – попита Ксандър, докато приглаждах гънките на зелената си копринена рокля.
- На всичко – отвърнах и беше вярно. Толкова дълго бях чакала това: моята празнична вечеря. Тържеството на Подбора. Където ще видя за пръв път лицето на момчето, което ще бъде мой Партньор до края на живота ми. За пръв път ще чуя името му.
Нямах търпение. Въздушният влак се движеше бързо и все пак не беше достатъчно бързо. Той заглъхваше в нощта, звукът му беше като фон за ниския шепот от гласовете на нашите родители и за стремително биещото ми сърце.
Може би и Ксандър беше чул как сърцето ми бие, защото ме попита:
- Нервна ли си?
До него по-големият му брат беше започнал да разказва на майка ми как е протекла неговото Тържество на Подбора. Скоро и ние с Ксандър ще имаме какво да разказваме.
- Не – казах аз. Но Ксандър е най-старият ми приятел. Познава ме прекалено добре.
- Лъжеш – заяде се той. – Нервна си.
- А ти не си ли?
- Не. Готов съм. – Каза го без колебание и аз му повярвах. Ксандър е от хората, които винаги знаят какво искат.
- Няма значение дали се притесняваш, или не, Касия – каза по-нежно той. – Почти деветдесет и три процента от младежите, отиващи на своя Подбор, показват признаци на притеснение.
- Да не си запомнил наизуст всички официални материали за Подбора?
- Почти – каза Ксандър и се ухили. Вдигна рамене, сякаш казваше - А ти какво очакваше?.
Жестът ме разсмя, освен това аз самата бях запомнила цялата информация. Лесно е, когато си я чел много пъти и когато решението е толкова важно.
- Значи ти си от малцинството – казах аз. – От онези седем процента, които не показват никакви признаци на нервност.
- Разбира се – съгласи се той.
- А защо смяташ, че аз съм нервна?
- Защото не спираш да отваряш и затваряш това. – Ксандър посочи златния предмет в ръцете ми. – Не знаех, че притежаваш артефакт. – Малък брой съкровища от миналото бяха оцелели и се предаваха от ръка на ръка сред нас. На всички граждани на Обществото е позволено да притежават по един артефакт, но е трудно да се сдобиеш с такъв. Освен ако някой от по-възрастните ти роднини не се е постарал да запази артефакт и да го предаде на потомците си.
- Допреди няколко часа нямах – казах аз. – Дядо ми го даде за рождения ми ден. Бил е на майка ми.
- Как се нарича? – попита Ксандър.
- Пудриера – отвърнах. Харесвах как звучи името: пуд-ри-е-ра. Сякаш повтаряше отсеченото и рязко движение, което правех – отварянето и затварянето на капака, отново и отново.
- Какво означават тези инициали и числа?
- Не съм сигурна. – Прокарах пръста си по буквите АКМ и числото 1940, гравирани в златистата повърхност на артефакта. – Но виж – Задържах пудриерата отворена, за да му покажа вътрешността й: малко огледалце, направено от истинско стъкло, и плитка вдлъбнатина, в която някога собственичката е поставяла пудрата за лицето си, според разказите на дядо. Сега държах в нея трите таблетки, които всеки човек от Обществото винаги носеше със себе си – зелена, синя и червена.
- Доста е удобно – забеляза Ксандър. Протегна ръцете си напред, сякаш за да се изпъне, и видях, че и той има артефакт – чифт блестящи платинени копчета за ръкавели. – Татко ми ги зае за тази вечер, но в тях не можеш да сложиш нищо. Напълно са безполезни.
- Обаче са красиви. – Погледът ми се плъзна по лицето на Ксандър, към яркосините му очи и русата коса над тъмния костюм и бялата риза. Винаги е бил хубав, дори когато бяхме съвсем малки, но никога досега не го бях виждала облечен така. Момчетата нямат голяма свобода при избора на дрехи, както момичетата. Всички костюми си приличат. Все пак можеха да изберат цвета на ризата и на вратовръзката си, както и плата за костюма, който е много по-фин в сравнение с материите на всекидневното им облекло.
- Изглеждаш добре. – Момичето, което ще разбере, че той е нейният Партньор, ще бъде приятно впечатлена.
- Добре? – Той повдигна въпросително вежди. – Само толкова?
- Ксандър – обади се уж укорително майка му, която седеше до него, но беше ясно, че и тя се смее.
- А ти изглеждаш невероятно – обърна се Ксандър към мен и усетих, че се изчервявам, макар да го познавах през целия си живот. Чувствах се красива в тази дреха: яркозелена, свободно падаща до земята. Необичайната мекота на коприната, допираща се до кожата ми, ме караше да се чувствам лека и грациозна.
Майка ми и баща ми до мен въздъхнаха тежко едновременно, когато сградата на Общината се появи пред очите ни, издигаща се в бяло и синьо, специално осветена от светлини, които показваха, че там ще се проведе празненство. Все още не виждах мраморното стълбище, но знаех, че то ще бъде лъскаво и бляскаво. През целия си живот бях чакала да настъпи точно този момент, в който ще мина по тези чисти мраморни стъпала и ще вляза през вратите на Градската община, която бях виждала от разстояние, но никога досега не бях стигала толкова близо до нея.
Прииска ми се да отворя пудриерата и да погледна в огледалото, за да съм сигурна, че изглеждам възможно най-добре. Но не исках и да изглеждам прекалено суетна, затова само хвърлих бегъл поглед на отражението си в блестящата повърхност. Заобленият капак на пудриерата изкривяваше малко чертите ми, но все пак си бях аз. Зелени очи. Медно-кестенява коса, която изглеждаше по-златиста, отколкото е в действителност. Прав малък нос. Брадичка с намек за трапчинка, също както при дядо ми. Всичките отличителни външни белези, които ме правят Касия Мария Рейес, точно седемнайсетгодишна.
Завъртях пудриерата в ръцете си, гледайки колко съвършено си пасват двете й страни. Времето на моя Подбор наближаваше и бях сигурна, че той ще бъде идеален - началото вече беше поставено. Аз бях тук точно в тази вечер. Тъй като рожденият ми ден е на петнайсето число – датата, на която всеки месец се провеждаше Подборът, тайно се бях надявала моята церемония да съвпадне с истинския ми рожден ден, но знаех, че може и да не стане така. Могат да те призоват за Подбора по всяко време след като навършиш седемнайсет години. Когато известието пристигна в дома ни преди две седмици и в него пишеше, че Подборът ми ще съвпадне с рождения ми ден, почти чух как двете парчета на моя живот се затварят и се напасват едно с друго – като капака на пудриерата, както бях мечтала от толкова дълго време.
Защото макар да не бях чакала дори и един цял ден за моята церемония, в известен смисъл се бях готвила за нея през целия си живот.
- Касия – обърна се майка ми към мен с усмивка. Премигнах и се изправих, леко замаяна. Родителите ми също станаха, готови да слязат от влака. Ксандър се надигна до нас и придърпа надолу ръкавите на сакото си. Чух го как си поема дълбоко дъх и се усмихнах на себе си. Може би все пак беше поне малко притеснен.
- Ето ни тук – каза ми той. Усмивката му беше толкова мила и красива; радвах се, че бяхме извикани в един и същи месец. Споделяхме много неща през детството си и ми се струваше логично да споделим и края на този период от живота си.
Усмихнах му се в отговор и му отправих най-доброто пожелание, което се употребява в Обществото.
- Пожелавам ти най-добри резултати.
- Да ти се връщат, Касия – каза той.
Щом слязохме от влака и се запътихме към Общината, родителите ми ме обградиха от двете ми страни и ме прегърнаха през раменете. Бях заобиколена от любовта им, както винаги е било.
Тази вечер бяхме само тримата. Брат ми, Брам, не можеше да присъства на церемонията, защото беше прекалено млад - нямаше навършени седемнайсет години. Първото Тържество, което посещаваш, винаги е твоето собствено. Аз, от своя страна, ще мога да присъствам на неговото, защото съм по-голямата сестра. Усмихнах се и се запитах какво ли ще бъде Тържеството на Брам. След седем години ще разбера.
Но това е моята нощ.
Из „Подборът" от Али Конди
ИК „Кръгозор"; Всички права запазени


~Трейлър на книгата~

Трейлър на книгата

~За авторката~

Али Конди е бивш преподавател по английски език. Живее със съпруга си и тримата им синове край Солт Лейк Сити, Юта. Тя обича да чете, да тича, да похапва и да слуша как мъжът й свири на китара.


~Интервю с авторката~

Какво ви вдъхнови да напишете „Подборът”?

Али.: Вдъхнових се от различни мои преживявания – по-специално някои разговори с моя съпруг и едно посещение на гимназиален бал, на който трябваше да пазим учениците. Както и от целия ми живот, влюбването ми, чувството, което изпитах, когато станах родител...

По какво според вас „Подборът” се отличава от другите антиутопични романи?

А: Мисля, че основната разлика е в това, че е по-слабо ориентиран към чисто физическото действие и повече към вътрешния свят на героите. Това е наистина историята на едно момиче, Касия, което трябва да се научи само да прави избор.

Корицата на „Подборът” е запленяваща и загадъчна. Какво символизира за вас този образ?

А.: Не мога да си представя по-прекрасна корица от тази. За мен този образ е съвършената представа за Касия, главната героиня, и как тя е хваната в капана на своя свят. Това сякаш е един чудесен свят – балонът е толкова красив, - но освен това е и ограничаващ. И разбира се, зеленият цвят е много съществен за историята в книгата. Много съм въодушевена от корицата. Тереза Еванджелиста, дизайнерът, и Саманта Айде, фотографът и модел на снимката, са изключително талантливи.

В „Подборът” Обществото определя за всекиго не само партньора му за цял живот, но и работата, с която ще се занимава. Касия е определена за сортировчик на данни. Ако живеехте в Обществото, каква работа смятате, че биха определили за вас?

А.: Определено нямаше да бъда сортировчик на данни. Ужасна съм с числата и въобще със знаците. Мисля, че сигурно щях да бъда учител или инструктор. Струва ми се, че нямаше да живея много добре в Обществото.

Класическото стихотворение на Дилън Томас „Не си отивай кротко в тъмнината” е част от основната тема, която сте преплели в книгата. Кога за пръв път открихте това стихотворение? Какво ви накара да го включите в книгата си?

А.: Не си спомням кога за пръв път прочетох стихотворението, за което доста се срамувам. Но си спомням кога за пръв път чух запис на автора, който го четеше. Спомням си почти благоговейното чувство, което ме обзе, докато слушах колко внимателно произнася думите, как преминава плавно през редовете. Когато започнах да пиша книгата, стихотворението веднага се появи в съзнанието ми. Това е може би най-универсалното стихотворение, което някога съм чела. Убедена съм, че първият ред ще намери отклик в сърцето на всеки човек.

Защо ви харесва да пишете за тийнейджъри?

А.: Обичам да говоря с млади хора за книги. Обичам да се опитвам да вляза в съзнанието им и да говоря с техния глас. Обичам го най-вече, защото в техния живот се случват ТОЛКОВА МНОГО неща и те влагат страст във всичко.

Какви книги четяхте, когато бяхте малка? Повлияли ли са някои от тях на „Подборът”?

А.: Обичах и още обичам Ан Тейлър и Уолъс Стегнър. Спомням си, че за пръв път се „срещнах” с тези автори в девети клас и бях зашеметена от красотата на тяхното писане. Обичах всичко и от Агата Кристи. Мисля, че тези книги са ми повлияли – не по някакъв конкретен, специфичен начин, а в това, че ме накараха да изпитам желание да пиша истории за герои, които да предизвикат интереса на хората, да събудят любовта и вниманието им, както стана с мен.

Какво искате да внуши на читателите „Подборът”, какво впечатление да остави в тях?

А.: Надявам се, че всеки ще вземе това, което му е нужно от историята. Надявам се, че ще има по нещо за всеки читател – независимо дали ще бъде герой или някоя сцена, която ще накара сърцето му да трепне.

Ще има ли още книги след „Подборът”?

А.: Да. Ще бъде трилогия и втората книга вече е на път.


~Ревю~

Когато за първи път излезе корицата и резюмето на книгата се зачудих дали изобщо книгата ще е хубава понеже ми напомняше на една-две книжки които бях чела преди, но реших да й дам шанс и да я прочета. Книгата си излезе и аз все я оставях на страна, докато не излезе и в България и след като направих седмицата за Антиутопиите реших да я включа понеже си заслужава да се види че има няколко книги на тематика вече издадени и в нашата държава.

На кратко: отново имаме алтернативен свят, в който човек живее по строги правила, омъжва се за определен човек, живее с него на определено място и умира на 80 години. Обществото е направило така че да няма втори вариант и Касия не се и замисля за такъв. нашата главна героиня чака с нетърпение своят банкет на който ще разбере кой ще бъде съпругът й. За изненада на всички, а и за самата Касия, неин съпруг се пада Ксандър - момчето с което се познава от както се помни. Всяка двойка получава по една кутийка със чип на който има информация за половинката им, само че нещо този път се е объркало. На чипа на Касия вместо да има информация за най-добрият й приятел има за непознатият и потайнствен Кай! И след време нашата героиня открива че има шанс да избира сама съпруга си, но дали ще успее. На кой да се довери? Кой от двамата е по-добър за нея? И защо избора става все по-труден? Дали защото Касия започва да изпитва чувства и към двете момчета?! Чувства които не може да пренебрегне...

Али Конди пише много увлекателно и прави страхотни описания, както на обстановката, така и на героите си, точно поради тази причина още не съм избрала кой отбор на бъда - отбор Ксандър или отбор Кай? Сигурна съм че и при вас ще се появи сходен избор и така и няма да може да изберете, също като Касия. Вълнуваща история, която завършва страхотно и те кара да броиш дните до излизането на втората книгата.



#Мой рейтинг за книгата 4,5* Близо до идеална
#Мой рейтинг за корицата – 5 – Радвам се, избраха да пусната книгата в България с оригиналната корица. Самата сфера показва колко много ограничения има в антиутопичният свят на Али Конди.


~Новини около поредицата~

Както повечето от вас вече са разбрали от интервюто на с Али Конди, поредицата ще се окаже трилогия. За втората книга има много информация. Знае се заглавието й – “Обратът”. Книгата ще е от 384 страници и се очаква да излезе в Америка на 1ви ноември 2011. В България все още не се знае кога. За третата книга се знае само че ще излезе през ноември 2012. А ето и анотация на втората книга + американската й корица:

Горещо очакваната втора книга от трилогията-антиутопия "Подборът"!

В търсене на бъдещето, които може да не съществува и изправени пред решението с кой да го споделят, Касия пътува до Външната провинция в преследване на Кай, който е отведен от Обществото на сигурна смърт, само за да открие че той е избягал, оставяйки поредица от улики след себе си.

Търсенето на Касия води до въпроса какво й е най-скъпо, сякаш намира проблясъци от различен живот отвъд границата. Но, докато Касия набира решителност и сигурност за бъдещето си с Кай, покана за бунт, неочаквано предателство, изненадващо посещение от Ксандър, който може би държи ключа към въстание и все още към сърцето на Каси, променя играта още веднъж.Нищо не е както се очаква на ръба на обществото, където неприятности и двойни неприятности правят пътя дори по-усукан от всякога.


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)