вторник, 31 май 2011 г.

Bloodborn (Other #2) by Karen Kincy

Expected publication: September 8th 2011 by Flux

The cover is so mystic! Can’t wait for the book to read it and make a review!

Ревю: Усмихнатият труп (Анита Блейк - ловецът на вампири, #2)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

Заглавие: Усмихнатият труп 
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #2
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2006
Брой на страници: 534
Корици: меки
Език: български
Тегло: 309 грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 9547611925
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена: 10,00лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 9,50лв 
-Пингвините: 8,50лв 
-Мобилис: 8,50лв 
-ИнфоДАР: 8,00лв 
-Буктрейдинг: 8,50лв  
-store.bg: 10,00лв


~Анотации на книгата~

Лоръл К. Хамилтън въвежда читателите в опасния живот на Анита Блейк, съживител и ловец на вампири – толкова добра във вдигането на мъртъвци, колкото и в екзекутирането на немъртви. Сега, едно създание, отдавна преминало в гроба, връхлита Сейнт Луис като кървава вълна. На Анита и’ предстои да научи, че някои тайни е по-добре да останат погребани – а някои хора са по-добри мъртви...

---

TE CE ДЪPЖAХA C МEH, CЯКAШ CЪМ HЯКAКBA МHОГО ОПACHA ЛИЧHОCT.

Bдигни някoй и друг мъртвец, убий един-два вампира и хoрата запoчват да те cмятат за еднo oт чудoвищата. Пoнякoга бoли. Ho cега... cега криеше oпределени възмoжнocти. "Hаиcтина ли cмятате, че cъм дoшла невъoръжена?" - пoпитах. Прoзвуча cъвcем мирнo и крoткo. "Бихте ли залoжили живoта cи?"




"Иcтинcкo oбceбванe" - Джейн Ан Кренц
"Блecтяща катo cpeбъpeн куpшум" - Дж. Д. Poб




---



Книгите на бестселър авторката Лоръл. К. Хамилтън отвеждат читателите в опасният живот на Анита Блейк, съживителка и убийца на вампири - жена толкова добра във вдигането на мъртъвци колкото и в убиването им.

На Анита Блейк, Ловецът на вампири от Съживители ООД и е предложено да вдигне 283 годишен труп. Но тя знае че колкото по-старо е зомбито, толкова по-голяма трябва да бъде жертвата за ритуала. Само човешко жертвоприношение е достатъчно голямо за да вдигне тази стара душа, а Анита е против убийствата на хора.


Сега същество отвъд гроба вилнее и убива из Сейнт Луис. И Анита ще разбера че има тайни които за добро трябва да бъдат заровени - и някой хора които трябва да бъдат мъртви...



---



След няколко века, единствената достатъчно голяма смърт е човешкото жертвоприношение. Знам защото съм съживителка. Името ми е Анита Блейк.

Работейки за Съживители ООД е просто работа като да продаваш застраховки. Но и всичките пари на света не са достатъчни за да приема офертата на Харолд Гейнър. Някой друг го е направил, измамнически съживител. Сега той не само вдига мъртвият... ами и целият Ад. И се предполага че съм единствената която може да предотврати това...



---



В "Усмихнатият труп" Анита с шефа си Бърт, се срещат с милионера Харолд Гейнър който я моли да вдигне отдавна мъртва роднина. Това е много стар труп, искайки човешко жертвоприношение и Анита отказва.

В книгата също така Анита и Долф разследват серия от брутални убийства в които тела са разчленявани и изяждани от плътоядно зомби. Анита се среща с Доминга Салвадор, много зла и силна вуду жрица и я моли да й помогне с убийствата.


Жан Клод продължава да се опитва да убеди Анита да стане негова човешка слуга и тя продължава да отказва.




~За авторката~





Лорън Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.




~Откъс от книгата~



    



*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*






~Преразказ на първите няколко глави от книгата~



Действието в "Усмихнатият труп" се развива през Август, почти месец след "Престъпни удоволствия" и започва с Анита и нейният мениджър, Бърт вон, посещавайки местният милионер Харолд Гейнър за да обсъдят потенциална работа. Харолд обяснява че иска да бъде съживен и разпитан 300 годишен труп, и че ще плати милиони долари за тази цел, също така снабдявайки с "бяла коза" която е нужна за да се изпълни задачата. Анита отказва. Въпреки че Бърт мрази идеята да отказва такава изгодна работа, когато Анита обяснява че "бялата коза" е евфимизъм за човешко жертвоприношение което е нужно за съживяването на толкова стар труп, Бърт се съгласява и отказва офертата.

Докато пробва костюмите за сватбата на приятелката си Катрин, Анита получава обаждане от Долф. Тя посещава местопрестъплението и вижда останките от семейство, което според нея е разкъсано от немъртво същество от някакъв вид, вероятно плътоядно зомби. Едно от децата липсва и има вероятност да е живо. По мнението на Анита, има само двама местни които са достатъчно силни за да вдигнат и да управляват плътоядно зомби - тя и вуду жрицата Доминга Салвадор. Третият кандидат, Питър Бърк, наскоро е умрял. Анита се съгласява да отиде на среща със Салвадор за да я изслуша какво мисли за престъплението.


Учителят на Анита, Мани Родригес, организира среща със Салвадор. Той предупреждава Анита че Салвадор е много зла и силна вуду жрица. По време на срещата Доминга разкрива че Мани някога е бил вуду жрец на нейна страна както и неин любовник, и че Мани е извършвал човешки жертвоприношения. Това последно разкритие причинява кавга между Анита и Мани. В замяна Салвадор да помогне да разследват убийствата, Анита се съгласява да види демонстрация на техниката на Салвадор за улавяне на душите на мъртвите и поставяйки ги в зомбитата, предпазвайки зомбитата от разлагане и позволявайки им по-далечно наказание за смъртта. Салвадор предлага на Анита да стане нейна партньорка и да създадат зомбита с души за по-добър доход. Анита отказва и двете си разменят заплахи, след което Анита действително е преследвана от невиждано чудовище създадено от Салвадор по пътя до дома си.


(Това се случва в първите 93 страници от книгата/първите пет глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)







~Ревю на книгата~



Анита отново е тук и е готова да ни въвлече в опасният си свят! Да си некромант не е лесно... никак даже, но когато работиш за Съживители ООД и имаш шеф като този на Анита понякога наистина е трън в задника. Всеки знае че за да вдигнеш мъртвец ти трябва жертвоприношение... и колкото по-стар е трупа толкова по-голямо жертвоприношение. Е, в тази книга на Анита ще й се наложи да вдигне едно сравнително "младо" зомби... само на 283 години. Нищо работа си викате. Да, но Анитка е против жертвоприношенията на хората(въпреки че имам теория че ако ти трябва голяма жертва не можеш ли да убиеш слон?!). Но с това не приключва книгата... напротив с това започва. Един отказ от нейна страна и сега из Сейнт Луис се разхожда същество което мисли всеки за храна(не за кръв - за ХРАНА)! Както и в предишната книга и в тази срещаме завъртян и объркващ случай на поредица убийства. Този път са разчленени и почти изядени от нещо. Анита обаче знае че само трима в града имат нужната сила да съживят подобен звяр - тя самата, Питър Бърк(който наскоро е умрял) и вуду жрицата Доминга Салвадор от която всички ги е страх. Е, ще кажете ясно е кой го е направил, но не е така. Изглежда има друг некромант който има голяма сила и сега е по петите на Анита пращайки невиждани и нечувани (почти неубиваеми) чудовища. Ще успее ли Анита да върне всичко и Сейнт Луис отново да е приятно място за живеене ще откриете само ако прочетете книгата! П.П. Питате се защо не споменах нищо за Жан Клод ли? Стана ли ви вече любим герой? И как няма най-сексапилният и най-силният вампир в града отново тича след сърцето на Анита. Изглежда Анита отново е до гуша затънала в проблеми и немъртви същества които преследват сърцето й - било то за да намерят любовта в него или за да го изядат.







#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение


#Мой рейтинг за корицата4,5 – Хубава е. Харесва ми зеленият нюанс които са използвали. Сякаш за да подскажат че в книгата труповете няма да липсват.







~Списък на героите в книгата~



Глави герои в книгата

-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка и екзекутор на вампири;


-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар на Сейнт Луис


-Доминга Салвадор: много силна и опасна вуду жрица


-Харолд Гейнър: милионер и приятел с Доминга Салвадор


---


Други герои в книгата

-Уили Макой: вампир който се познава с Анита когато е бил човек


-Ървин Грисуолд: върколак който репортер във вестник в Сейнт Луис


-Мъртвият Дейв: бившо ченге, сега вампир, притежава бар


-Лутър: сервитьор в "При Мъртвият Дейв"


-Бърт Вон: Шефа на Анита;


-Рони (Вероника) Симс: Най-добрата приятелка на Анита, също частен детектив;


-Джемсън Кларк: съживител в Съживители ООД;


-Долф Стор: Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР


-Зербовски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР


-Мани Родригес:


---


Нови герои в книгата:

-Уилчеър Уанда: приятелка на Гейнър


-Антонио: внук на Доминга, пазител


-Регионален отряд за свръхестествени разследвания(РОСР) Офицер Мерлиони:


-Джон Бърк: вуду жрец и съживител от Ню Орлиънс


-Сесил: приятелка на Гейвър


-Бруно: бодигард на Гейнър


-Томи: бодигард на Гейнър


-Ензо:


-Чарлз: Един от колегите на Анита, съживител в Съживители ООД







~Игра с награди~



Ето я и първата ни игра от многото които предстоят тази и другата седмица свързана с поредицата за Анита Блейк!



Условия:



#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:

-Фейсбук профила си + следният текст:




Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!




-Туитър профила си + следният текст:




@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!




#Отговорете на следните въпроси:

-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?

-На какво в книгата е име “Усмихнатият труп”?



Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!



Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!




Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

понеделник, 30 май 2011 г.

Ревю: Престъпни удоволствия (Анита Блейк - ловецът на вампири, #1)-Лоръл К. Хамилтън + ИГРА С НАГРАДИ!

 

                    Старо издание                     Ново издание     
Заглавие: Престъпни удоволствия
Поредица: Анита Блейк – Ловецът на вампири, #1
Автор: Лоръл К. Хамилтън
Издател: ИнфоДАР
Година на издаване: 2005 (старо издание)/2009 (ново издание)
Брой на страници: 438
Корици: меки
Език: български
Тегло: 252 грама
Размери: 16.5x12
ISBN: 9547611844
Раздел: Фантастика, фентъзи, Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература
Корична цена:
Старо издание – 8,00лв
Ново издание – 9,99лв
Закупете си книгата онлайн от:
-Хеликон: 9,99лв (ново издание)
-Пингвините: 8,49лв (ново издание)
-Мобилис: 6,80лв (старо издание)
-Мобилис: 8,89лв (ново издание)
-ИнфоДАР: 8,00лв (ново издание)
-Буктрейдинг: 8,49лв (ново издание)
-Книгополис: 8,49лв (ново издание)
-store.bg: 9,99лв (ново издание)


~Анотации на книгата~

Никой не познава тъмните копнежи на душата по-добре от авторът на бестселъри на "Ню Йорк Таймс"Лоръл К. Хамилтън.

В "Престъпни удоволствия" тя ни представя ловеца на вампири Анита Блейк. Анита е малка, загадъчна и опасна, но когато най-могъщият вампир в града се обръща към нея за помощ, тя се сблъсква с най-големия си страх - мъж, способен да възпламени в нея глад, сравним със собствения му глад...

"Защо ли се изненадах, че съм жива?.."

"Отдясно на врата си носех същинския белег, истински следи от зъби. Малки, измамни следи от кучешки зъби. Николаос ме беше... заразила. Обзалагам се, сметнала е, че ще ми изкара ангелите от страх. И беше съвършено права. Но аз прекарвах повечето от времето си, като се изправях срещу неща, от които се боя - и като ги побеждавах. Един вампир-повелител на хиляда години беше доста голяма хапка, но ние, момичетата, трябва да си имаме цели..."

---

Анита Блейк може да е малка и млада, но вампирите я наричат Екзекуторката. Анита е некромант и ловец на вампири във време, когато вампирите са защитени със закон - докато не станат твърде непослушни. Сега някой избива невинни вампири и Анита се съгласява да помогне да открият кой и защо. "Остра като кол и блестяща като сребърен куршум, героинята на Лоръл Хамилтън ви всмуква в своя изумителен свят като целувка на вампир." - Дж. Д. Роб

---

Анита Блейк е малка, сладка и привидно невинна, но не оставяйте това да ви заблуди – тя притежава загадъчната и опасна сила на аниматор, човек, способен да дари нов живот на мъртвите. И ако това не е достатъчно, в свободното си време тя лови вампири. И не сладкия, миловиден тип, който ще срещнете в училище, а лошите момчета, които престъпват закона и оставят след себе си само телата на своите жертви. Сега някой избива невинни вампири и когато най-могъщият вампир в града се обръща към нея, Анита се съгласява да помогне да открият кой и защо. Работейки с вампира Жан-Клод, в него тя за пръв път вижда не само чудовище, но и един необикновен мъж. Мъж, също толкова пламенен и опасен, колкото е тя, и вампир, способен да възпламени в нея глад, сравним с неговия собствен. Може ли да му се довери? И ще преживеят ли сблъсъка с древното зло, срещу което са изправени?

---

Името ми е Анита Блейк. Вампирите ме наричат "Екзекуторката". А това с което аз ги наричам не може да бъде повторено.
От както Върховният Съвет даде на немъртвите равни права, повечето хора мислят че вампирите са просто обикновени жители с кучешки зъби. Аз знам истината. Виждала съм жертвите им. Нося белезите...
Но сега сериен убиец преследва вампирите - и най-силният кръвопиец в града иска от мен да открия убиеца...

---

В свят където вампири, зомбита и върколаци са обявени за легални жители на Американските щати, Анита Блейк е некромант - професия която включва вдигане на мъртъвци заради скърбящи роднини. Но Анита е също така позната и като безстрашен ловец на криминално проявени вампири и често е наемана да разследва случаи които са не са за традиционната полиция. Но когато Анита привлича вниманието на господарите на града в който живее - Сейнт Луис, тя също така рискува да разкрие интригуваща тайна за себе си - източника за необикновената й сила и мощ.


~За авторката~

Лорън Хамилтън е американска писателка, добре позната със своите две поредици от романи: „Анита Блейк: ловецът на вампири“, която обхваща 20 романа, няколко сборника с разкази, както и комикс; и „Мери Джентри“, която се разпростира в 8 романа.


~Откъс от книгата~

     

*Щракнете върху снимките за да прочетете откъса от книгата*


~Преразказ на първите няколко глави от книгата~

Юли е и е горещо. "Престъпни удоволствия" започва с вампира Уили Макой в офиса на Анита в Съживители ООД. Уили е вампир, който Анита познава като човек преди да е бил превърнат. Той съобщава на Анита, че шефа му, чието име на казва, би искал да я наеме да разследва серия от убийства на вампири в Района. Анита която вече е дала показания през полицията, отказва и го моли да си тръгне, игнорирайки офертите му за големи парични суми и евентуални заплахи.
По-късно, Анита е принудена да отиде на ергенско парти на приятелката си Катрин. Тя среща Катрин и друга нейна приятелка, Моника и се оказва че те отиват в клуб наречен "Престъпни удоволствия", мъжки стриптийз клуб, притежаван, управляван и с персонал изцяло от вампири. Оказва се че Моника е постоянен посетител. Там Анита се среща с Жан Клод, мениджъра на клуба, а също така и вампир. Той се опитва да привлече Анита да се наслади на шоуто, но въпреки че Анита е привлечена от него, тя отказва неговите опити за флирт. Първият стриптизьор пред който сядат и наблюдават е вампир на име Филип, който е покрит с вампирски ухапвания. Вторият е вампир на име Робърт, който се храни от Филип и след това целува Моника. Робърт посяга към Анита, но тя го отблъсква. Ясно е че способностите й на съживител й дават някаква защита срещу вампирски манипулации. Анита получава известие и оставя Катрин и Моника в клуба, обещавайки че ще се върне да ги вземе по-късно.
Анита отива на местопрестъпление в гробището Хилкрест, където по време на прегледа на тялото на жертвата, определя причината за смъртта че е причинена от нападение на гул. Сержант Рудолф Стор идва на местопрестъплението и разпитва Анита за подозренията й, съобщавайки й че жертвата е собственик на земята. Анита също така отбелязва че гулите сигурно са дошли от някъде другаде, и обяснява че те би трябвало да са избягали от човека, а не да го нападат. Долф изглежда задоволен от доклада й и я пуска.
Анита се връща обратно в "Престъпни удоволствия" след полунощ, където попада отново на Жан Клод. Той я отвежда до приятелките й, където намира Катрин на сцената с Обри, който я е хипнотизирал. Анита сваля приятелката си от сцената, но Обри прехвърля вниманието си на Анита и приема съпротивата й на силите му като предизвикателство, което стига до битка между Обри и Анита. Тя почти го убива и Жан Клод ги разтървава и проявява контрол върху Обри. Анита отказва да предаде ножа си докато Жан Клод не обещае че тя ще си тръгне невредима и той се закълнява да я пази. Изиграват борбата сякаш е било сценична постановка и Жан Клод показва на публиката неговият и този на Анита белег от изгаряне с кръст, показвайки на публиката че тя също е вампир.
(Това се случва в първите 58 страници от книгата/първите шест глави. За да разберете какво става до края на книгата ще се наложи да си я закупите и ви уверявам че няма да съжалявате.)


~Ревю на книгата~

Забравете за блестящите на слънце вампири! Тези тук хапят и то здраво! В поредицата за Анита Блейк няма да намерите мили вампири които да искат да си купуват с вас гримове! Не! Те са сексапилни, опияняващи, спиращи дъха с начина си на ходене и говорене, лукави, винаги с няколко резервни плана под ръка и не на последно място - ОПАСНИ! И което е по-лошо ако мразиш вампирите - сега те са легални жители в Сейнт Луис. Легални жители?! Правилно сте чули. Но от вампир до вампир си има разлика разбира се. Има на скоро превърнати вампири които ги е страх от собственото си дишане, но има и вампири от които не тръпки да получиш, ами направо да ми умреш на място от страх! Ето такива са Господарите на градовете! Да имаме си и такова понятие тук. Но една жена не много висока на ръст и опасен характер си е спечелила титлата "Екзекуторката", не заради друго, а просто защото обича да си върши работата(едната от многото) съвестно и до край. Точно затова няма оцелял вампир който има заповед за екзекуция! Но за това маце не можем да кажем просто че е Екзекуторка и не я е страх (е, поне не я е страх много). Тя се занимава и като некромант - съживител на мъртъвци! Шашнах ли ви? Еми да, тя хем си убива мъртъвци хем после се налага да вдига други от гробовете само защото някоя клиентка е искала да каже "Здрасти!". Но какво я прави толкова специална си мислите?! Може би това че може да стреля и борави с всяко огнестрелно и студено оръжие тоест - тя е жената армия! Но какво й липсва? Всеки случай не и патрони! Както на всяка книга и тук не липсва любов, но тогава коя е нейната любов? Да започнем с това че е французин, силен като бик, страстен, влюбен в нея... и вторият по сила вампир  в града! Приятно а? Как може да се влюби вампир в екзекутор на вампири ли? Никаква идея си нямам, но за да бъда честна ако видя Жан Клод в нашият свят да изглежда и да се държи както в книгите няма и да се замисля за това че може да ме убие само за част от секундата. И така имаме секси опасно маце с цял арсенал оръжия, опасен Господар на града и влюбен вампир на име Жан Клод (повярвайте ми няма да забравите това име дъъълго време)! (Всеки случай не и липса на черен хумор!) Какво още ни липсва? Убийства и неиндефициран убиец разбира се! И Анита е замесена в цялата тази бъркотия както винаги! Прочетете книгата и няма да можете да си я избиете от главата!


#Мой рейтинг за книгата - 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение (какво цяла нощ не ме е оставила да спя вече години. Вече изгубих бройката колко пъти съм я препрочитала!) Така че бягайте до близката книжарница или влезте в някоя онлайн книжарница и си я поръчайте! Няма да съжалявате!
#Мой рейтинг за корицата4,5 Страхотни! – Корицата и на старото и на новото издание ми харесват, но като че ли на старото ми изглежда по-добре! Някак си мацката на новото издание не си я представям като никоя от героините в книгата!


~Списък на героите в книгата~

Главни герои
-Анита Блейк: Свръхестествен експерт/консултант, съживителка(некромант) и екзекутор на вампири;
-Жан Клод: много сексапилен вампир Господар
-Едуард: студенокръвен наемен убиец, специализирал се в убийството на "чудовища";
-Николаос: много студена, силна и заплашителна вампирка.
---
Други герои
-Бърт Вон: Шефа на Анита;
-Крейг: Нощният секретар на Съживители ООД;
-Мери: Дневната секретарка на Съживители ООД;
-Джеймсън Кларк: съживител в Съживители ООД;
-Рони (Вероника) Симс: Най-добрата приятелка на Анита, също частен детектив;
-Долф (Долф, Рудолф Стор): Сержант, Лидер на Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Зербровски: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Детектив Клайв Пери: Детектив в Регионален отряд за свръхестествени разследвания, накратко РОСР
-Малкълм: вампир Господар, лидер на Църквата на вечният живот
-Уили Макой: вампир който се познава с Анита когато е бил човек
-Мъртвия Дейв: бившо ченге, сега вампир, притежава бар
-Лутър: сервитьор в "При Мъртвият Дейв"
-Бъз: охрана в "Престъпни удоволствия"
-Ървинг Грисуолд: върколак който репортер във вестник в Сейнт Луис
-Рафаел: Кралят на плъхолаците в Сейнт Луис
-Луи Фейн: плъхолак с познания за пещерите
-Лилиан: плъхолак с медицински способности и познания
-Госпожа Прингъл: приятелски настроената съседна на Анита
-Бърчард: Човешкият слуга на Николаос
-Филип: вампир и стриптизьор в "Престъпни удоволствия"
-Уинтър: човешкият служител на Николаос
-Закъри: съживител работещ за Николаос
-Тереза: вампир служещ на Никоаос
-Валентин: вампир Господар с който Анита се е сблъсквала в миналото
-Обри: вампир който работи в "Престъпни удоволствия"
-Бевърли Чин: човек който Анита е спасила преди години, сега е член на ХСВ (Хората срещу вампирите)
-Ребека: приятелката на един от убитите вампири


~Игра с награди~

Ето я и първата ни игра от многото които предстоят тази и другата седмица свързана с поредицата за Анита Блейк!

Условия:

#Разпространете линка от този пост в следните места ако имате профили:
-Фейсбук профила си + следният текст:

Научете повече за книгата! Включете се в играта и спечелете награди!

-Туитър профила си + следният текст:

@Vampire_Ladies Научете повече за книгата!Включете се в играта и спечелете награди!

#Отговорете на следните въпроси:
-Кажете ни колко и кои герои са умрели в тази книга (по възможност и как)?
-На какво в книгата е име “Престъпни удоволствия”?

Линковете от постовете ви за играта във Фейсбук и Туитър ви носят по +1 точка! Правилният отговор на двата въпроса ви носят +10 точки! Тоест съберете максималният брой точки и участвайте в надпреварата за материална награда свързана с поредицата!

Линковете към постовете си и отговорите на въпросите заедно с имейла си оставяйте в коментари след този пост! Също така следете Фейсбук и Туитър страницата ни за жокери относно въпросите! Крайният срок за участие е 11 юни до 23:59 часа! Успех!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

неделя, 29 май 2011 г.

Новини: Изд. Колибри спира издаването на “Анита Блейк”! Предстоящ проект на Vampire Ladies: Седмица на Анита Блейк!

На 18 май 2011г. изд. Колибри съобщи в сайта си следната трагична новина за всички фенове на поредицата:

Благодарим на всички верни почитатели на поредицата за интереса и въпросите и се извиняваме за забавянето на отговора, но имахме проблем с контролния панел и нямахме възможност да отговаряме на коментари. За съжаление, до този момент, поредицата се продава на голяма загуба и нито една от двете книги не е възвърнала първоначалната инвестиция, въпреки привидния интерес на читателите. Знаем, че това не би бил достатъчен довод за вас,феновете, но за да сме откровени трябва да кажем, че на практика книгите застояват в склада, въпреки големите усилия за реклама, които полагаме. Никое издателство не може да си позволи в момент на криза този лукс, колкото и да ни се иска да отговорим на читателските запитвания. Ще следим развитието на книгите от близо и ако има поне малко раздвижване, обещаваме да преразгледаме становището си и да обявим веднага, ако решим да издадем следващата книга!

Тази новина обаче не се хареса от никого понеже това е второто издателство в България което се захваща с издаването на поредицата и спира поради различни причини! Какво правят феновете тогава? Ядосват се, натъжават се, разочароват се и какво ли още не… и защо? Защото се оказва че една наистина страхотна поредица може и да не види в скоро време “бял свят” на пазара в България.

Но (винаги има едно “Но”) ние от Vampire Ladies сме решили да направим нещо! И под “Нещо” нямам в предвид да ви съобщим само лошите новини, както направихме сега. Имаме идея как да разпространим поредицата из България така че да видят хората колко е хубава.

Проекта ни е следният:

-През идната седмица (30.05.-05.06.) да направим “Седмица на Анита Блейк”! Какво ще се случва през тази седмица?! Всеки ден ще научавате повече за всяка една от вече излезлите 8 книги в България. Ще имате възможността да прочетете ревюта и допълнителна информация за самите книги.

-Също така ще бъдат организирани игри с материални награди! След поста в блога за всяка книга от поредицата ще бъдат зададени няколко въпроса и почитателите, а и новите фенове които открият поредицата ще имат възможността отговаряйки вярно на въпросите да спечелят материални награди (какви са те ще разберете в някой от постовете през седмицата)!

-Също така ще можете да научите повече и за героите от поредицата като в постовете в блога за тях също ще има организирани игри с награди!

Целта ни е следната:

-Да разпространим поредицата сред новите читатели и да накараме всички да си купят книгите на книжен носител! В постовете за всяка книга от поредицата ще намерите места от къде да си ги закупите по-евтино от коричната  цена! Купувайки си книгите на книжен носител, издателство Колибри ще види че това че няма интерес към книгата не е вярно и като се увеличат продажбите ще видят че интерес има и ще продължат поредицата!


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

вторник, 24 май 2011 г.

Предстоящо издание: Ангел с часовников механизъм (Адски устройства, #1)–Касандра Клеър

Заглавие: Ангел с часовников механизъм
Поредица: Адски устройства (трилогия), #1
Автор: Касандра Клеър
Издателство: Ибис
ISBN: 9789549321593
формат: 14,5х21 см
страници: 408
мека корица
цена: 14,90 лв.
Откъс: ИЗТЕГЛИ

Дата на издаване: 25 май 2011

Анотация: ОВА ЗАВЛАДЯВАЩА ИСТОРИЯ ЗА ЛОВЦИТЕ
НА СЕНКИ, НО НЕ В СЪВРЕМЕНЕН НЮ ЙОРК,
А В ПОТАЙНИЯ СВЯТ НА ВИКТОРИАНСКА АНГЛИЯ
Магията е опасна.... но любовта може да бъде още по-опасна.
Шестнайсетгодишната Тереза Грей пристига от слънчев Ню Йорк в дъждовния, мрачен Лондон, за да види своя брат Нат, но вместо това попада в плен на Сестрите на мрака и се озовава в свят на тъмна магия и смъртоносни интриги. Над нея се надига зловещата сянка на загадъчен мъж, наричан Магистъра, а тя е неговият ключ към световно господство. Единствената й надежда за спасение е в Ловците на сенки - смъртоносните воини, закрилящи човечеството от силите на мрака. Те обаче също крият свои тайни, а срещу тях се надига армия, която не идва нито от Рая, нито от Ада...
Действието в АДСКИ УСТРОЙСТВА предшества събитията от РЕЛИКВИТЕ НА СМЪРТНИТЕ

ЗА ПОРЕДИЦАТА
Книгите от поредицата
АДСКИ УСТРОЙСТВА:
1. Ангел с часовников механизъм
2. Принц с часовников механизъм
3. Принцеса с часовников механизъм


~Трейлъри на книгата~


Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

понеделник, 23 май 2011 г.

Предстоящо издание: Легенда (Сага за Дренай)–Дейвид Гемел

Заглавие: Легенда
Поредица: Сага за Дренай, #1
Автор: Дейвид Гемел
Издателство: ИнфоДАР
ISBN: 978-954-761-431-4
Страници: 488
мека корица
цена: 14,00 лв.
Дата на издаване: 25 май 2011

Анотация: Легендата Дръс, Побратима на смъртта, за когото и приятели, и врагове разказват с поклон и пеят хвалебствени песни, тръгва на последния си бой. Най-смелият сред смелите поема към най-славната битка – битката за Дрос Делнох, която ще реши бъдещето на света. Тук безстрашието и мъжеството на дренайците устояват на многобройните диви орди на надирите, а сред ужаса и смъртта грее една голяма любов – тази на Рек, силен воин и авантюрист, и на Вире – красива девойка, дъщеря на граф, която борави с меча не по-зле от мъжете бойци. На крепостните стени на дренайската твърдина героите разкриват себе си. Легендата за тази славна битка разказва и за влиянието и саможертвата на Тридесетте – монаси, владеещи божествената сила да прозират в бъдещето и да се намесват в хода на събитията. Но не толкова подобни факти правят „Легендата“ – легенда, колкото стремежът на човека във време на изпитания да покаже своето достойнство, да извърши подвиг и саможертва, да открие смисъла и предназначението на своя живот.


Моля не копирайте информацията!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Вече и в България: Подборът (Подборът, #1)–Али Конди

Заглавие: Подборът
Поредица: Подборът (трилогия), #1
Автор: Али Конди
Издателство: Кръгозор
ISBN: 9789547712560
формат: 14,5х21 см
страници: 288
мека корица
цена: 11,90 лв.

Анотация: Антиутопия за перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето в един прекрасен нов свят
„Подборът”
НАБЛЮДАВАНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО
ПРИКОВАНИ ОТ ПРАВИЛАТА
ОСВОБОДЕНИ ОТ ЛЮБОВТА
Обществото ги обвързва! Любовта ги освобождава!
Искаш ли да знаеш какво те очаква в бъдещето?
В Обществото решенията се вземат от Служителите. Кого да обичаш. Къде да работиш. Как да живееш. Кога да умреш.
Касия и нейните седемнайсетгодишни връстници винаги са вярвали в системата на Подбора. Тя им гарантира дълъг живот, добра работа и идеален партньор срещу нищожна цена – да се подчиняват на правилата в Обществото.
Така че, когато най-добрият й приятел се появява на екрана като определения за нея партньор за цял живот, Касия е напълно убедена, че това е правилното решение. Но миг преди екранът да угасне, тя вижда и друго лице... Сега пред нея стои невъзможен избор: между Ксандър и Кай, между единствения й познат живот и пътя, по който никой не смее да поеме, между перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето.
Роман за избора, за любовта, за смелостта да си различен, за несъвършенството на съвършените светове.
„Подборът” е история точно за този момент, за днешния ден. История, която ще се превърне в класика.
Модерно написан роман в традицията на емблематичните антиутопии „1984” на Джордж Оруел и „451° по Фаренхайт” на Рей Бредбъри.
Издателството изказва благодарност на двамата кръстници на книгата – Виктор Кондов (гр. Добрич) и Светослав Кочанов (гр. Ст. Загора)!


~За авторката~

Али Конди е бивш преподавател по английски език. Живее със съпруга си и тримата им синове край Солт Лейк Сити, Юта. Тя обича да чете, да тича, да похапва и да слуша как мъжът й свири на китара.

Интервю с авторката:

Какво ви вдъхнови да напишете „Подборът”?

Али.: Вдъхнових се от различни мои преживявания – по-специално някои разговори с моя съпруг и едно посещение на гимназиален бал, на който трябваше да пазим учениците. Както и от целия ми живот, влюбването ми, чувството, което изпитах, когато станах родител...

По какво според вас „Подборът” се отличава от другите антиутопични романи?

А: Мисля, че основната разлика е в това, че е по-слабо ориентиран към чисто физическото действие и повече към вътрешния свят на героите. Това е наистина историята на едно момиче, Касия, което трябва да се научи само да прави избор.

Корицата на „Подборът” е запленяваща и загадъчна. Какво символизира за вас този образ?

А.: Не мога да си представя по-прекрасна корица от тази. За мен този образ е съвършената представа за Касия, главната героиня, и как тя е хваната в капана на своя свят. Това сякаш е един чудесен свят – балонът е толкова красив, - но освен това е и ограничаващ. И разбира се, зеленият цвят е много съществен за историята в книгата. Много съм въодушевена от корицата. Тереза Еванджелиста, дизайнерът, и Саманта Айде, фотографът и модел на снимката, са изключително талантливи.

В „Подборът” Обществото определя за всекиго не само партньора му за цял живот, но и работата, с която ще се занимава. Касия е определена за сортировчик на данни. Ако живеехте в Обществото, каква работа смятате, че биха определили за вас?

А.: Определено нямаше да бъда сортировчик на данни. Ужасна съм с числата и въобще със знаците. Мисля, че сигурно щях да бъда учител или инструктор. Струва ми се, че нямаше да живея много добре в Обществото.

Класическото стихотворение на Дилън Томас „Не си отивай кротко в тъмнината” е част от основната тема, която сте преплели в книгата. Кога за пръв път открихте това стихотворение? Какво ви накара да го включите в книгата си?

А.: Не си спомням кога за пръв път прочетох стихотворението, за което доста се срамувам. Но си спомням кога за пръв път чух запис на автора, който го четеше. Спомням си почти благоговейното чувство, което ме обзе, докато слушах колко внимателно произнася думите, как преминава плавно през редовете. Когато започнах да пиша книгата, стихотворението веднага се появи в съзнанието ми. Това е може би най-универсалното стихотворение, което някога съм чела. Убедена съм, че първият ред ще намери отклик в сърцето на всеки човек.

Защо ви харесва да пишете за тийнейджъри?

А.: Обичам да говоря с млади хора за книги. Обичам да се опитвам да вляза в съзнанието им и да говоря с техния глас. Обичам го най-вече, защото в техния живот се случват ТОЛКОВА МНОГО неща и те влагат страст във всичко.

Какви книги четяхте, когато бяхте малка? Повлияли ли са някои от тях на „Подборът”?

А.: Обичах и още обичам Ан Тейлър и Уолъс Стегнър. Спомням си, че за пръв път се „срещнах” с тези автори в девети клас и бях зашеметена от красотата на тяхното писане. Обичах всичко и от Агата Кристи. Мисля, че тези книги са ми повлияли – не по някакъв конкретен, специфичен начин, а в това, че ме накараха да изпитам желание да пиша истории за герои, които да предизвикат интереса на хората, да събудят любовта и вниманието им, както стана с мен.

Какво искате да внуши на читателите „Подборът”, какво впечатление да остави в тях?

А.: Надявам се, че всеки ще вземе това, което му е нужно от историята. Надявам се, че ще има по нещо за всеки читател – независимо дали ще бъде герой или някоя сцена, която ще накара сърцето му да трепне.

Ще има ли още книги след „Подборът”?

А.: Да. Ще бъде трилогия и втората книга вече е на път.


Втората книга излиза на 1ви ноември 2011 в Америка! Ето я и корицата й! Щракнете върху нея за по-голям размер!

 

 

 

 


Моля не копирайте информацията!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Вече и в България: Сирена (Сирена, #1)–Триша Рейбърн

Заглавие: Сирена
Поредица: Сирена (трилогия), #1
Автор: Триша Рейбърн
Издателство: Егмонт
ISBN: 9789542705956
формат: 13х20 см
страници: 352
мека корица
цена: 9,90 лв.
Откъс: ИЗТЕГЛИ
Анотация: Смъртоносна опасност се крие във водите край градчето Уинтър Харбър и това лято там никой няма да е в безопасност.

За Ванеса и Джъстин Сандс е традиция да прекарват летните си ваканции в Уинтър Харбър, Мейн, и през повечето време да са с братята Кармайкъл. Това лято Ванеса е решена да добие поне малко от смелостта на по-голямата си сестра и най-после да преодолее своя страх от океана, а защо не и да превърне приятелството си със Саймън Кармайкъл в нещо повече.

Но когато вечерта след един семеен скандал Джъстин отива да скочи от върха на опасна скала, а на следващата сутрин тялото й е открито, изхвърлено на брега, Ванеса отказва да приеме, че това е самоубийство или нещастен случай. Съмненията й се затвърждават, когато открива, че сестра й е криела тайни от нея и от семейството, а гаджето я Кейлъб Кармайкъл е изчезнал мистериозно. Внезапно крайбрежното градче е поразено от серия зловещи инциденти, всеки от които по някакъв начин е свързан с океана. Близо до водата последователно са открити телата на няколко удавени мъже, на чиито лица са застинали широки предсмъртни усмивки.

Ванеса и Саймън се заемат да разберат дали тази тайнствена поредица от смъртни случаи има нещо общо с Джъстин и Кейлъб. Но дали разкритията им няма да поставят край на зараждащите се чувства между двамата и да преобърнат живота на Ванеса завинаги?


~За авторката~

Триша Рейбърн е автор на „Пантофките на Руби“ (Ruby’s Slippers) и трилогията „Маги Бийн“ (Maggie Bean). Въпреки че се страхува от всички създания, обитаващи водните дълбини, тя продължава да обича водата и живее в крайбрежно градче в източната част на Лонг Айлънд. Може да я посетите онлайн на адрес www.triciarayburn.com.


~Трейлър на книгата~

Сирена–Триша Рейбърн Книга първа

Втората книга от трилогията излиза на 12ти юли в Америка! Тя е със заглавие “Подводно течение?!”

Това е Американската корица! Щракнете върху нея за да я видите в цял размер!

 

 

 


Моля не копирайте информацията!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Вече и в България: Демонично стъкло (Хекс Хол, #2)–Рейчъл Хокинс

Заглавие: Демонично стъкло
Поредица: Хекс Хол, #2
Автор: Рейчъл Хокинс
Издателство: Софт Прес
ISBN: 9789546859587
формат: 13х20 см
страници: 272
мека корица
цена: 15,00 лв.

Анотация: ВТОРА КНИГА ОТ СЕНЗАЦИОННАТА ТРИЛОГИЯ

„Демонично стъкло“ стартира директно в ТОП 5 на Ню Йорк Таймс!

Софи си мислеше, че е вещица.
Това беше и причината техните да я заточат в „Хекс Хол” – училището за откачалки с особени дарби и таланти. Когато обаче откри ревниво пазената фамилна тайна, тя разбра, че не е вещица, зооморф, фея или пък вампир. По-лошо – Софи се оказа единият от двата демона, които скитат по света. Другият е баща й.

За съжаление уникалните й сили са заплаха за всички около нея и тя решава да се подложи на рискован ритуал, чрез който Съветът в Лондон да премахне способностите й.

Когато обаче пристига в британската столица, се сблъсква с няколко стряскащи новини. Първо, и най-шокиращо: новите й приятели също са демони, за които никой не знае, че съществуват! Второ, оказва се, че отдавна е сгодена за младия лечител Кал. Трето, човекът, който е изпратен да я убие от ордена на Окото, е и най-голямата слабост на Софи – Арчър Крос.

Потопете се във вихъра на събитията сред зрелищните сблъсъци, подходящи за големия екран!

„Най-готината нова поредица! Нещо свежо и оригинално на фона на конвейерните еднодневки, претъпкани с вампири и върколаци.”

Ю Ес Дейли


~Други книги от трилогията излезли в България~

Заглавие: Хекс Хол
Поредица: Хекс Хол, #1
Автор: Рейчъл Хокинс
Издателство: Софт Прес
ISBN: 9789546858566
формат: 13х20 см
страници: 240
мека корица
цена: 15,00 лв.

Анотация:

Шестнайсетгодишната Софи не е скучна зубрачка, както изглежда на пръв поглед. Преди три години е открила способностите си на вещица, освен това знае, че баща й също е вещер. И макар да е обещала никога да не прави магии, не се стърпява и решава да помогне на една съученичка в беда... за да й причини неволно още по-големи проблеми.

За наказание я изпращат в мистериозното училище „Хекс Хол”. Там учат всички не особено примерни и неприлично специални тийнейджъри. Ако още не сте се сетили – става дума за вещици, магьосници, зооморфи и вампири. Учителите също са специални – преподавателят по литература например е вампирът лорд Байрон.

Софи решава да бъде себе си, т.е. своенравна и устата дори и в „Хекс Хол”. Още първия ден си харесва един страхотен вещер, среща смахнат призрак и си спечелва врагове – трите най-готини мацки в „Хекс Хол”, които изглеждат като супермодели, но се държат адски гадно.

Най-лошото е, че неизвестен хищник започва да напада учениците, а първият заподозрян е нейната единствена приятелка. И докато зловещите убийства зачестяват, Софи се подготвя да се опълчи срещу древен орден, създаден, за да унищожава тийнейджъри със специални способности и най-вече такива като нея.

„Неслучайно трилогията е лицензирана на 12 езика още преди да е написана!” - USA Today

„Всичките ми любими откачалки са на едно място, обичам тази книга!” - Бен Евънс, Teen Tribune


~Български трейлъри на книгите~

Хекс Хол–Рейчъл Хокинс (Книга първа) Трейлърът е дело на Lady_Fanpire
Демонично стъкло–Рейчъл Хокинс (Книга втора) Трейлърът е дело на Lady_Fanpire


Моля не копирайте информацията!

Поста изготви за вас - Мимс (Vampire Lady)

Предстоящо издание: Празникът на глупаците (Вампирите от Морганвил, #4)–Рейчъл Кейн + Новина от Рейчъл Кейн

Заглавие: Празникът на глупаците
Поредица: Вампирите от Морганвил, #4
Автор: Рейчъл Кейн
Страници: 242
Език: Английски
Дата на издаване:
Америка: 4ти юни 2008
България: юли месец (Изд. Ибис)

Анотация: Чакането приключи.Насладете се на празненството...

В град Морганвил, вампири и хора живеят в относително спокойствие. Но студентката Клеър Денвърс никога не е била сигурна в това, особено с новодошлият Г – н Бишоп, древен, вековен вампир, който не се интересува от нищо, свързано с хармонията в града. Какво иска той от жителите на града и дали неговата смърт е немислимо зловеща. Но това е само формалната част, присъстваща във вампирите и техните човешки приятели, докато Клеър разбере за сложният дяволски капан, предопределен за Морганвил.


~Информация за поредицата~

Бестселър поредицата ВАМПИРИТЕ ОТ МОРГАНВИЛ е изключително популярна в цял свят, има десетки хиляди верни почитатели и продължава да пленява сърцата на нови читатели. До момента са издадени девет книги.


~Книги излезли в България~

Поредицата Вампирите от Морганвил се издава в България благодарение на издателство Ибис! До сега са излезли първите три книги от поредицата! Самата поредица се състои от 12 книги, като десетата, единадесетата и дванадесетата предстоят да излязат все още в Америка!

Заглавие: Стъклени къщи
Поредица: Вампирите от Морганвил, #1
Автор: Рейчъл Кейн
Издателство: Ибис
ISBN: 9789549321296
формат: 13х20 см
страници: 276
мека корица
цена: 11,90 лв.

ДОБРЕ ДОШЛИ В МОРГАНВИЛ.
Но не оставайте навън след спускането
на нощта.

Морганвил е малък град, пълен със странни обитатели. И когато слънцето залезе, мрачни създания излизат навън. В Морганвил се спотайва зло, криещо се в най-тъмните сенки. Зло, което се оттегля с настъпването на деня...
За Клеър Денвърс училището е било ад, но колежът може да й струва живота. Тя си спечелва омразата на Моника, най-популярното, но и най-жестокото момиче в колежа. Принудена да напусне общежитието, Клеър се нанася в Стъклената къща. Там, всеки от новите й съквартиранти крие своя тайна. Но най-голямата тайна, за която Клеър изобщо не подозира, е, че Морганвил е управляван от вампири и те са жадни за свежа кръв...

"Динамична поредица, в която зад всеки тъмен ъгъл изскача изненада." - ДАРК РИВЮС

Заглавие: Танцът на мъртвите момичета
Поредица: Вампирите от Морганвил, #2
Автор: Рейчъл Кейн
Издателство: Ибис
ISBN: 9789549321418
формат: 13х20 см
страници: 280
мека корица
цена: 11,90 лв.

ДОБРЕ ДОШЛИ В МОРГАНВИЛ.
Но не оставайте навън след спускането
на нощта.

Морганвил е малък град, пълен със странни обитатели. И когато слънцето залезе, мрачни създания излизат навън. В Морганвил се спотайва зло, криещо се в най-тъмните сенки. Зло, което се оттегля с настъпването на деня...
Клеър все още не може да се отърси от шока след откритието, че градът, в който се намира колежът й, е в мъртвата хватка на общност от вампири. Освен това тя има съквартирант, който изчезва всяка сутрин при изгрев слънце. А също и ново гадже – Шейн. Но адът отваря портите си, когато бащата на Шейн се завръща в града, търсейки отмъщение за убийството на дъщеря си, и заедно с откачената си банда от рокери започва да избива вампирите в Морганвил...

"Динамична поредица, в която зад всеки тъмен ъгъл изскача изненада." - ДАРК РИВЮС

Заглавие: Среднощна алея
Поредица: Вампирите от Морганвил, #3
Автор: Рейчъл Кейн
Издателство: Ибис
ISBN: 9789549321418
формат: 13х20 см
страници: 308
мека корица
цена: 11,90 лв.

МОРГАНВИЛ Е ЧУДЕСНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ...
...и за умиране, ако нямате нищо против тези неща

Когато Клеър Денвърс разбира, че градчето, където учи, се управлява от вампири, тя прави онова, което всяко интелигентно момиче с инстинкт за самосъхранение би сторило – подава молба за преместване и се запасява с чесън. Преместването се оказва невъзможно, но чесънът може би ще й свърши работа.
Клеър се врича в служба на Амели, най-могъщия вампир в града, но защитата, която договорът й осигурява, не вдъхва успокоение на приятелите й. Най-неочаквано в града започват да умират момичета, някой от миналото й отново я преследва, а древен кръвопиец й прави смразяващо предложение – да взема частни уроци в усамотения му дом. Клеър много скоро ще открие защо думите „вечерно училище” изведнъж ще придобият ужасяващ нов смисъл.

"Динамична поредица, в която зад всеки тъмен ъгъл изскача изненада." - ДАРК РИВЮС


~Информация за авторката~

Рейчъл Кейн е псевдоним на Роксан Лонгстрийт Конрад. Автор е на над 30 романа, сред които и книгите от поредицата „Вампирите от Морганвил“, бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и „Ю Ес Ей Тудей“. Пише от четиринайсетгодишна. Има музикално образование, но впоследствие решава да се отдаде изцяло на писането. Първата й книга е публикувана през 1991 г. Самата тя казва, че повечето от романите си е написала в любимото й кафене близо до дома й. Обожава да слуша музика докато пише.


~Новини~

Рейчъл Кейн спечели наградата за най-добро фентъзи на RT Book Review! В тази категория тя се бори заедно с Лоръл К. Хамилтън, Саймън. Р. Грийн, Ким Харисън и П.Н.Елрод и ги победи! Браво на нея!


Превода на анотацията на четвъртата книга е мой! Моля не копирайте нищо от публикацията!

Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Предстоящо издание: Тишина (Ш-ш-шт! #3)-Бека Фицпатрик + Новини около комикса

Заглавие: Тишина
Поредица: Замълчи (Ш-ш-шт!), #3
Автор: Бека Фицпатрик
Страници: 400
Език: Английски
Дата на издаване: 4 октомври 2011 (Америка)
Откъс: ИЗТЕГЛИ ОТКЪС ОТ КНИГАТА НА БЪЛГАРСКИ

Анотация: Шумът покрай Пач и Нора отмина. Те преодоляха тайните в мрачното минало на Пач... обединиха два несъвместими свята... изправиха се пред трогателни тестове за предателство, лоялност и доверие... и всичко това заради любовта, която ще надхвърли границата между небето и земята. Въоръжени с нищо друго освен своята абсолютна вяра един към друг, Пач и Нора навлизат в отчаяна битка за спирането на престъпника който притежава силата да разбие всичко върху което са работили... за любовта им... за вечността.


~За авторката~

Бека Фицпатрик е израснала четейки Нанси Дрю и Трикси Белдън с фенерче под завивките. Завършва колеж със степен в областта на здравеопазването, която тя незабавно изоставя за да пише книги. Когато не пише, тя броди из продажбите за отхвърлени обувки, бяга или гледа престъпни драми по телевизията.


~Други книги от поредицата излезли в България~

Заглавие: Ш-ш-шт!
Поредица: Замълчи (Ш-ш-шт!), #1
Автор: Бека Фицпатрик
Страници: 288
Език: Български
Дата на издаване: 2010
Издателство: Ергон
Корици: Меки
Размери: 20х13
ISBN: 9789549625554

Анотация: Влюбването не влиза в плановете на Нора Грейс. Тя не си пада по момчетата от нейното училище, без значение колко упорито най-добрата є приятелка, Вий, я тласка към тях. Не ги харесва… докато не се появява Пач. С безгрижната си усмивка и с поглед, който сякаш прониква в нея,  Пач привлича Нора към себе си и… към нейната по-добра съдба. Или присъда?
Но след ужасяваща серия от неочаквани срещи, Нора не е сигурна на кого може да вярва. Пач се оказва винаги там, където е тя, и сякаш знае за нея повече, отколкото най-близките є приятели. Тя не може да реши дали да се хвърли в обятията му, или е по-добре да бяга и да се крие. И когато се опитва да потърси някои отговори, тя открива истина, много по-обезпокояваща от всичко, което Пач върши с чувствата є.
Без да подозира, Нора е въвлечена в епицентъра на вечната битка между безсмъртните и падналите ангели – и когато се налага да вземе страна, погрешният избор може да є струва живота.
Понякога се налага да се отречеш от любовта си, за да я запазиш… на всяка цена.
Мрачен и тайнствен…
Красив и млад завинаги.
Той е един от падналите…
Нора дори не подозира, че училището може да бъде толкова опасно…
Тя си пада… по падналия.
И вече е твърде късно. Един от двамата
ще изиграе абсолютното жертвоприношение.
Потъпкана клетва.
Паднал ангел.
Забранена любов…


Заглавие: Кресчендо
Поредица: Замълчи (Ш-ш-шт!), #2
Автор: Бека Фицпатрик
Страници: 312
Език: Български
Дата на издаване: 2011
Издателство: Ергон
Корици: Меки
Размери: 20х13
ISBN: 9789549625684

Анотация: СВЕТОВЕН БЕСТСЕЛЪР, „Кресчендо“ е книга втора от трилогията за паднали ангели, която изстреля Бека Фицпатрик на върха на класациите. След „Ш-ш-шт!“ идва „Кресчендо“, а със задаващата се „Тишина“ ще завърши тази завладяваща сага.

Животът на Нора Грей е далеч от съвършенството. Опитът да избяга от живота си, от живота изобщо, не е бил приятен, но поне се е сдобила с ангел-пазител, в резултат на това. Тайнствен, магнетичен, красив ангел-пазител. Но въпреки ролята си в съдбата на Нора, Пач съвсем не действа ангелски. Той е по-неуловим и загадъчен от всякога (ако изобщо е възможно това), но което е по-лошо – изглежда прекарва твърде много време с Марси Милар, най-злата съперница на Нора.
И ако Пач не действаше така подмолно и отдалеч, Нора едва ли би обърнала внимание на Скот Парнел, отдавнашен приятел на семейството, завърнал се наскоро в града. Въпреки тотално вбесяващото му поведение, Нора се чувства привлечена от него, макар да не я напуска усещането, че нещо важно й се изплъзва.
И сякаш това не е достатъчно, Нора е обсебена от видения за убития си баща, които я карат да се пита дали кръвната й връзка с нефилимите не е свързана някак със смъртта му. Макар да си представя какво може да й се случи, тя се замесва в невероятно опасна ситуация, търсейки отговор на измъчващите я въпроси. Но може би някои неща трябва да изгорят до основи, защото истината може да разруши всичко – и всеки – в когото тя вярва…


~Трейлъри~

Ш-ш-шт!–Бека Фицпатрик (Книга първа)
Кресчендо–Бека Фицпатрик (Книга втора)


~Новини около комикса по поредицата~

Преди ви бях споменала за комикса (става въпрос за ТОЗИ) и сега излязоха още малко новини около него. Вече разполагаме с корицата му:

*Щракнете върху корицата за по-голям размер*

Комикса ще излезе в Америка през октомври месец 2011! При още налични новини ще ви уведомя!


Превода на анотацията на третата книга е мой! Моля не копирайте нищо от публикацията!

Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Направи си сам: Домашна библиотека

Как да си направим красива библиотека у дома

Ако искате библиотека, ще трябва да свършите доста работа, така че ако наистина искате да го направите прочетете следното:

Стъпки:
1. Боядисайте стаята. Боядисайте я както искате, ако искате класически и модерен вид, бял или кремав цвят ще изглеждат страхотно.
2. Останете боята да изсъхне. След това поставете няколко рафта в стаята. Подредете ги на стената.
3. Поставете книги на рафтовете. Уверете се че са спретнати в редичка, след това ги подредете по височина, цвят или азбучен ред.
4. Поставете масичка с добра на външен вид лампа. Избягвайте телевизори и компютри, ако искате тихо място където да четете и да се отпуснете.
5. Поставете няколко хубави, меки и удобни стола. Уверете се че са удобни за седене, ако ще четете на тях.
6. Почистете и оберете ако е нужно. Чисти прозорци и повърхности.
7. Наслаждавайте се на хубавата си нова библиотека!

Съвети:
-Ще отнеме ДОСТА работа. Това не е нещо за един ден.
-Хубав килим в средата на стаята винаги допринася за обстановката, но не е задължителен ако сте с ограничен бюджет.

Предупреждения:
-Не оставяйте разтворени или лежащи на пода книги. Ще изглежда като безпорядък.


Ето няколко домашни библиотеки:

 

 

 

 

 

 

 

Замечтахте ли се? Има начин тези красоти да станат реалност във вашият дом. Трябва само да вземете инструменти и материали и да развинтите фантазията си.


Моля не копирайте информацията!

Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

неделя, 1 май 2011 г.

Новини: Мари Манкузи с преиздадена книга и новини покрай излизането на първата книга от "Кърваво сборище"! Запознайте се с “Момичето-бръснач”!

За тези които не знаят, Мари пише както книги за тийнейджъри така и за възрастни, и през 2008 е издала книгата “Момичето-бръснач”, но издателството е имало проблеми и Манкузи е успяла да си върне правата за книгата и да я издаде в e-book формат с друга корица. Историята се развива в пост-апокалиптична пустош пълна със зомбита. Яко, а?


Заглавие: Момиче-бръснач
Автор: Мари Манкузи
Година: 17 април 2011 (За първи път е издадена на 26 август 2008)
Език: Английски
Страници: 336




~Анотация~

СВЕТЪТ ПРИКЛЮЧИ, МОЛИ. КАКВО ЩЕ ПРАВИШ СЕГА?

Моли Андерсън не е просто обикновено двадесет и едно годишно момиче. Изминаха шест години от както тя и семейството й избягаха в бункер, водени от терористичният й баща и предвиждащият му план за завръщане на апокалипсиса. Но предпазните мерки на баща й не спряха до тук. Моли сега живее за да оцелее.

Да, любимата книга на Иан Андерсън му дава идеи как да "подобри" дъщеря си. Моли е по-силна, по-бърза, а очните й импланти и остри като бръснач връхчета на ноктите й които я правят забележителна. Освен когато си позволява да излиза сама от бункера в чумоопустошените, диви земи управлявани от чудовища. Това от което Моли има нужда е другарство. Чейс Грифин, приятел от миналото й, е най-доброто й попадение. Но докато той и другите са оцелели по чудо, милото момче се е превърнало в измъчен мъж. Заедно тези останки от човечеството трябва да се борят с доверието по между си и пътуването към единственото място където бащата на Моли вярва че всички цивилизации ще се преродят: Магическото кралство, където всеки знае че света е малък все пак.


~За авторката~

Родена: 2 май 1974
Роден град: Хейвърхил, САЩ

Мари Манкузи искаше да може да се превръща във вампир когато е била в гимназията. Но получава друга кръвосмучеща професия вместо това - журналистика. Днес тя работи като ТВ продуцент на свободна практика и автор на книги за тийнейджъри и възрастни.

Когато не пише за създания на нощта, Мари обича да пътува, готви, да ходи на готически клубове, да гледа лигави филми на ужасите и любимото й престъпно удоволствие - да играе видео игри. Завършила Бостънският Университет и двукратен победител с награда "Еми", тя живее в Остин, Тексас, заедно със съпруга си Джейкъб и кучетата им - Маскют и Боуи.


Поредицата която скоро ще видим от същата авторка в България е “Кърваво сборище”. Очаква се първата книга да излезе със знака на изд. Ибис през май-юни! Така че очаквайте я! Със сигурност си заслужава, защото е пълна с хумор и вампири разбира се!


Превода на целият пост е мой! Моля не копирайте информацията!

Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)